torsdag den 21. februar 2013

Havedag i februar...

Så blev første havedag skudt rigtig igang idag. Egentlig var det slet ikke meningen, men det ene projekt tog det andet og snart var der gået 4 timer. Det krævede en effektiv påklædning men hvor var det skønt at komme ind med røde kinder...
Måske projekterne ikke var så store, men lidt har jo også ret. Jorden er stadig hård og den ene tot ukrudt jeg forsøgte at hive op, blev stædigt siddende, - dog nu en smule mere korthåret! Til gengæld fik jeg klippet en clematis og fanget nogle af de mange vanris på det gamle æbletræ.


En nyt fuglehus blev hængt op og et andet repareret.
Det er ved at være sidste udkald,
kasserne skal helst op inden 1. marts.


To "nye" tekander blev hængt op i dybet af min kirsebærlaurbær.
Jeg ved godt det er lidt skørt, men TÆNK nu
hvis der flyttede en lille rødkælk ind... :o)

Et nyt insektbo, fik en blivende plads.


Og så fik jeg bygget en hulko-skulptur....


- med en lille kæk hat på!


Det var en kold 
men en pragtfuld dag derude.
Håber vejret arter sig igen imorgen... :o)

20 kommentarer:

 1. Åh ja - vi vil gerne have mere solskin igen imorgen.
  Sikke mange ting du lige fik ordnet i dag og hvor er det sjovt med tekanderne i dit træ. Det har jeg aldrig set før!
  Ha en skøn havedag igen i morgen :-)

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå, at du kom ind med røde kinder, for det er da bidende koldt lige nu. Jeg var i haven i weekenden, men der var der helt forårsagtigt og med plus grader.

  Sjov ide med tekanden, hvor ville jeg elske et billede af en rødkælk, som titter ud af potten. Jeg tror at du også kender det der med, at du ikke kan lade en hulko ligge, du er nødt til at have den med hjem:-) Jeg har set en have i Herning, hvor havekonen har lavet både hegn og mange andre skulpturer ud af 32000 køer...utroligt.
  Fortsat god havedag:-)

  SvarSlet
 3. Jeg håber også på en havedag her i weekenden. Der er altid noget man kan lave selvom det ikke bliver at komme i jorden. Meget fin kande, og der må da være en lille fugl derude der kunne tænke sig at bo der. Et insektbo ønsker jeg mig også.

  SvarSlet
 4. Der var også rigtig fint vejr til haven i går. Da jeg kom fra arbejde susede jeg ud og delte grangrenene fra vores juletræ ud over juleroserne.
  Hvor har du mange fine og hyggelige dyrevenlige ting i haven. Du skriver "2 nye" tekander? Har du flere hængende rundt omkring? Jeg er tit fristet til at købe en redekassekrukke hos Vivara, men behersker mig hver gang, så jeg er spændt på at høre, om fuglene godt vil bruge de alternative redemuligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må erkende at der endnu ikke har været udlejning på min første tepottebolig, men jeg tror det er fordi den hænger for synligt. Dog har fuglene konstant fat i det fåreuld jeg har lagt derind. Du kan se tepotten her: http://frufriisfroebo.blogspot.dk/2012/11/bolig-udlejes.html
   De to nye potter er af samme grund hængt mere i skjul, så håber jeg på bedre held denne sæson. Tepotterne køber jeg på genbrug til ingen penge, så det er et billigt forsøg... ;o)

   Slet
 5. Dejligt med en vinterkold og frossen update ;)

  Godt jeg skal have malet mine fuglekasser i år så det er i denne weekend og så skal de op på muren igen inden weekend er omme.

  Den der tepotte gad jeg godt flytte ind i hvis jeg var fugle i din have :) den ser så hyggelig ud.

  Hulkoen den er smart har du "bare" brugt en jernstang inden i eller har du "limet" stenene sammen med cement?

  Glæder mig altså til det bliver forår og vi kan få pip i haven.

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber sandelig også at det nu lykkedes med nogle forelskede småfugle, men der kommer en update sidst på sommeren.
   Hulkøerne er blot "trukket" på en tynd jernpind, den svajer en smule, men det går vel nok. Jeg har placeret den så den forstærkes af hjørnerne i højbedet plus jeg har placeret nogle sten tæt rundt om på jorden.

   Slet
 6. Skønne billeder og dejlig læsning. Ville ønske det var mig der havde så mange fugle-kasser,det må være næste projekt i vores "KNASTEN"..... knus Leila

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis.
  Hyggelige sysler du har gang i. Nu må vi bare gå og vente på Frk. Tø. Mon ikke hun snart vågner? Det ville være skønt!
  God weekend
  Lotte

  SvarSlet
 8. Hej Fru Friis.Dejligt med nogle timer i haven.Og så lige få lavet små projekter.
  Er vild med din hulko-skulptur.Synes aldrig jeg kan finde nogle sten med huld når jeg er på stranden.
  Også et rigtig fint insektbo du har.Nu må vi da håbe at der er nogle småfugle der vil flytte ind i dine fine tepotter.Håber også at det bliver havevejr i weekenden.Der var 26 grader i mit drivhus i går......så der er da håb.
  Rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
 9. Skøn hulko skulptur du har begået!
  Jeg afventer en tilbagemelding på tepotten, for jeg har en gammel tepotte stående, og det kunne da godt være et projekt jeg skulle efterligne! Hvis altså de kære fugle, synes at det også kan være en bolig?

  SvarSlet
 10. næh hvor er du flittig, glæder mig også til at se om tepotterne bliver beboet - hvis ja, så vil jeg også anskaffe mig en tepotte næste gang jeg kommer på loppis (vil ikke dele den jeg bruger med selv nok så søde småfugle)

  SvarSlet
 11. Lyder simpelthen misundelsesværdigt dejligt med sådan en iskold havedag:0) - Håber de nye lejere står i kø for at flytte ind, for sikke fine forhold!

  Dejlig dag fra
  Katinka

  SvarSlet
 12. Hvis ellers jeg ku ta mig sammen, så vil jeg også ud i haven... det er jo superskønt når først man kommer derud :o)
  Det er smart med sådan et insektbo, jeg vil prøve om ikke jeg selv kan bikse noget sammen :o)
  Er det sten med huller man kalder hulko? Det har jeg aldrig hørt før :o) åhhh, man lærer så meget her på bloggen ;o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 13. Egentlig er det ligegyldigt, hvad vi laver derude på den første dag i haven, bare vi nyder det, men du nåede da mange forskellige ting. Insektboet er vel nok flot.
  Håber du får mulighed for at nyde det en dag eller to mere derude.

  SvarSlet
 14. Det er jo en rigtig wildlifegarden du har, jeg elsker disse forskellige bugboxes. Dyrelivet er essentielt for vores haver, de skal jo være oaser som erstatning for alle de grønne ørkener der præger vores kulturlandskab.
  Skønt med et par timer i haven, det er samme følelse jeg får med mit drivhus projekt, et par kolde timer af gangen.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 15. Du har da rigtigt hygget dig i haven ;o). Jeg håber du får logerende i tepotterne, det vil da bare blive for sejt ;o).
  Lad os håbe på godt vejr i weekenden så vi alle kan komme lidt ud i haverne ;o)

  SvarSlet
 16. Det lyder som en dag lige efter mit hjerte. Det er skønt når det bare går slag i slag - jeg vil ønske at solen kommer frem i weekenden for så vil jeg også lidt ud i haven - gider ikke rigtigt når det er gråt.
  Hvor er det fint med alle boligerne til insekter og fugle, det bliver de glade for.
  Og sikke en smuk hulkoskulptur du har fremstillet:o)
  Knus

  SvarSlet
 17. Hej min søde lille frø.

  Sikke du har hygget dig derude. Heldigvis kan man arbejde sig til varmen i sin lidet sexede havefor/påklædning, hvis blot den er polarudstyrsagtig nok. Går selv og klipper lidt af de sidste nedvisnede stauder væk i disse dage. Jorden er perfekt til dette formål, når den er frossen. Så undgår man at trampe de spæde løgvækster alt for meget ned.

  Du er nødt til snart at komme en tur op til æ ø igen, for her på strandene findes der hulkøer i massevis. Sikke en masse spændende hulkos-skulpturer, du kunne frembringe.

  Det er en fryd at se, hvor godt du gør det for havens fugle og insekter. Hatten af for dig.

  Kæmpeknus og blot et lille kvæk fra mig

  SvarSlet
 18. Kære fru Fniis

  Jeg får helt dårlig samvittighed over, at jeg ikke har været med flittig med at rydde op og ikke mindst .... PYNTE OP i haven. Jeg gad nok vidst, hvor folk finder de hulsten henne. Udover åbenbart på æ ø. Jeg har flere redekasser, men de pokkers kræsne fugle i dette postnr. gider ikke bo i dem. Går ud fra at de vil have større villaer med skorstene. Eller noget.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...