fredag den 17. maj 2013

Projekt brændevæg...

Så kan vi endelig sætte flueben ved et længe ønsket projekt... ahhhh... det føles godt langt ned i maven!!

Vores træterrasse er bygget ud over den gamle terrasse, men også udover et tidligere staudebed med en lille fliseplads foran. Da terrassen blev bygget tænkte vi at flisepladsen  måske kunne bruges til noget opbevaring, - den idé gik vi meget hurtigt fra. Der blev anlagt et bed foran terrassen og bedet blev snart også udvidet. Stadig kunne man kigge ind under terrassen i et hul, som hen over sommeren blev befængt med ukrudt.Det ser ikke så spændende ud...

Så fik vi hentet brænde hjem og projektet tog sin start. Fruen "svævede" henover de sarte roser og fik klargjort og startet op....Fiberdug i bunden
for at lukke for de forhadte padderokker....


Og så var det bare med at stable...

Vupti... 


Se, det giver straks meget mere ro på bedet!

Inspirationen er hugget med arme og ben, her - der og alle vegne. Dels fra et tysk plantemarked for nogle år siden, som resulterede i vores højbed med brændevæg. Dels fra Frk. Solhats blog, hvor hun også har lavet en brændevæg under sin nye udestue. (Håber det er okay med dig Dorthe...)


Jeg slutter lige med lidt aftenstemning fra denne dejlige dag...


Sov nu godt derude i haveblogland!

PS
Er der iøvrigt nogen af jer der planlægger
at besøge denne havedag på søndag??


21 kommentarer:

 1. Så finurligt och fint att använda vedträn under altanen! Toppenidé!

  Kram

  SvarSlet
 2. *SMILER* - så skønt og helt OKAY - og hold da op hvor ser det bare godt ud. Brændet er en helt fantastisk baggrund for bedet....og et helt uovertruffent skjul. Sjovt nok har vi netop købt træ ind til lidt mere brændeskjul under trappen og bagsiden af udestuen da jeg simpelthen er så glad for løsningen.

  Jo jeg planlægger - men ved ikke noget endnu...jeg skal til Pinsefest og 40 års fødselsdagsfest så det kommer helt an på dagsformen på søndag om jeg tør køre ud på landevejen :0) Hvis du tør udvekle mobilnummer så kunne vi evt. SMS´s ved søndag - dorthe.claus@mail.dk ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare supergodt ud - gode ideer må man gerne hugge med arme og ben! :o)
  Ville nu gerne lige have set et billede af det der svæveri...........:o)
  Jeg skal til Sverige og ride her i weekenden, så det er lidt den modsatte vej af havedagen, men det lyder som et super arrangement, så jeg håber mange finder vej dertil.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 4. Ja flot blev det, tillykke med det, det ser kanon ud.
  Smukke havebilleder

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud og du har helt ret i, at det giver én meget mere rolig baggrund.

  Kender godt følelsen af at have fået udført et projekt, som man nærmest har skullet tvinge sig til at gå i gang med og så den kæmpe tilfredshed når projektet er færdigt. En skøn fornemmelse :-)

  SvarSlet
 6. Det ser vel nok fedt ud med bræddevæg bag stauderne. Der er noget super hyggeligt over brændestakke, og jeg overvejer også til stadighed at bruge det som et element i min have. Du har bestemt pustet til ilden.

  SvarSlet
 7. Det er bare superflot. Sikke en god idé! Ja, jeg skal til havedag hos "Staudefeen" og håber på en god dag!

  solbakken1908.blogspot.dk

  SvarSlet
 8. Det er bare blevet super Jette. Sikke en ro det gav. Ærgeligt jeg ikke bor derovre i det Jydske - hold op jeg ville nyde og mødes med dig, og udveksle haveguf ideer:0). Ha' en dejlig pinse

  SvarSlet
 9. Det ser rigtig godt ud. Jeg har et gammelt nummer af 'alt om h,aven' siddende i avisholderen, slået op på en side med en brændevæg. Måske er der en i huset, der får en god ide :)

  Tænk at di akeleje allerede blomstrer.

  SvarSlet
 10. Sikke en flot brændevæg, og smart måde at skjule hullet under teressen.

  :)

  SvarSlet
 11. Vupti, ja... men mon ikke det har krævet en hel del råstyrke og kræfter at få lavet det flotte arrangement. Det ser bare knaldgodt ud og ideen er supergod, uanset om man selv har fundet på det eller napper den fra en anden, det er da tilladt :) Der er ro på bedet og en fin baggrund for det.

  Det er meget smukke billeder fra din have, er maj ikke bare en vidunderlig måned :)

  Jeg kommer ikke til Staudefeen i morgen, da vi skal have gæster til frokost, men jeg når lige det lokale plantemarked i Botanisk have fra morgenen af.

  God pinse, søde :)

  SvarSlet
 12. Hold da op hvor det bare pyntede og gav en flot baggrund til blomsterbedet! Dejligt at blive inspireret i Blogland det er jo også det vi har hinanden til. En god sparringspartner eller mange, er ikke at foragte.
  Flot - jeg er vild med flueben....er selv i gang med at male vinduer mod syd, så jeg over sommeren kan sætte et flueben dér!
  En god pinse dig dig og familien!

  SvarSlet
 13. Det ser da "brænd"-godt ud, hø hø:0). Ville gerne have set dig i svævende arbejde - det gad jeg sørme godt at kunne...

  Og brændevægge er både smukke, dyrelivsvenlige og dejligt unikke hver og en. Har selv en i brænde bag legehuset som blev lavet på ½ time og som jeg i den grad synes pynter som afskærmning mod komposthjørne.

  Skøn dag og herlig pinse fra Katinka

  SvarSlet
 14. Det er blevet rigtig godt.
  Dejlige aftenstemningsbilleder.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 15. Det ser rigtig godt ud Jette. Er det ikke meningen at man skal "stjæle" gode ideer her i blogland?

  Jeg regner med at komme til havedag på fyn.

  SvarSlet
 16. Hvor er det en god ide med brændestakken - uanset hvemses ideen er :)

  SvarSlet
 17. Hej Fru Friis.Det er da bare blevet superflot.Og giver en rigtig god baggrund til alle blomsterne.
  Har selv en del kirsebærgrene.....der er så smukke i barken liggende.Mangler lige den rigtige ide til at anvende dem.
  Kommer desværre ikke til Fyn i denne omgang.Men vi ses i Kolding.Rigtig god pinse til dig knus Jette

  SvarSlet
 18. Jamen det er så hamrende flot fru Friis helt sikkert også al besværet værd (hvis det da var et besværd at svæve over tulipanerne). Brænde som bagvæg gør også insekter og fugle glade så alt i alt en rigtig god løsning.
  Gor fornøjelse på havedagen, jeg vil gerne høre en lille rapport derfra for det lyder som et herligt arrangement:)

  SvarSlet
 19. Hej fru Friis.
  Sikke en forskel. Dejlig for hvert flueben man sætter.
  Flotte billeder.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 20. Det ser rigtig godt ud, med brændestablen under terrassen. Det er en meget mere rustik og smuk løsning, end det ville have været, at beklæde med brædder, efter min mening. Jeg er sikker på du bliver ved med at være glad for det, også når din brændevæg har fået patina.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...