onsdag den 30. oktober 2013

Nu falmer skoven....

- trindt om land, og fuglestemmen daler....

Oktober er ved vejs ende, og hvilken oktober det har været! Den har budt på de smukkeste dage med sol og blå himmel, der har været hurtige byger og smukke regnbuer og som slutfinale fik vi et kort men yderst intenst stormvejr.

Selv har jeg været lidt "sløv i betrækket" på bloggen, men vil da lige afslutte denne (for det meste) smukke måned, med en række stemningsbilleder fra haven og nærmiljøet. Det er nogle sjove kontraster der viser sig derude i denne måned. Noget blomstrer stadig som om de nægter at accepterer at sommeren er forbi, mens andet både har skiftet farve og står med visne frøkapsler. Efter stormen er det nu nok mest det sidste...


Iøvrigt lægger jeg stadig løg, der er stadig planter jeg gerne vil have flyttet på, og der er stadig et drivhus som skal tømmes og rengøres. Sæsonen er bestemt ikke slut endnu, jeg håber på endnu nogle dage med lidt tørvejr ind imellem, så de sidste ting kan blive ordnet. Derefter må det være tid til vinterhi, iført havebøger, frøkataloger og tid til bloggen...Vi "ses" i november! ;o)

17 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk oktober vi har haft. Selv om jeg mangler tiden til haven, så tvang stormen mig derud i går. Der var røget to glas ud i drivhuset, hvor af det ene blev knust til atomer. Det blev ydermere til FIRE trillebøre haveaffald 😊💐

  SvarSlet
 2. Ja det har været en fantastisk oktober med masser af lunt og tørt vejr :-)
  Tak for kigget på dine skønne efterårsbilleder :-)

  SvarSlet
 3. Sådan har jeg det bestemt også - er slet ikke klar til vinterhi endnu. Men ved jo godt at det nok er lige om hjørnet. Har mange mange løg, der venter på ledig tid hos damen til at de kan komme i jorden. I weekenden - så skal jeg vist til at være færdig :-)

  God aften til dig, Jette
  Og tak for de smukke billeder

  SvarSlet
 4. Kære Fru frøbo. Hvor er det nogle skønne stemningfulde billeder du har taget. Efterårsfarverne er så smukke. Jeg er næsten færdig med løglægningen, så her står den på julehave. I hvor jeg nyder det, når scenen skifter og en ny årstid starter. Jeg går først i hi i januar :-)

  SvarSlet
 5. Superskønne billeder fra en lige så skøn oktober, Fru Friis! Og det endda efter en skøn,skøn sommer og høst... Og jeg elsker efteråret, som snart giver plads til julestadsen - snart, men ikke endnu ;)

  Hallå og hviiiin hjerteligst fra mig

  SvarSlet
 6. Storken flygter over land, ham følger viltre svaler.
  Det har været en fantastisk oktober og en fantastisk sommer, stormen kunne vi godt have undværet.
  Smukke smukke billeder af både himmel, blomster og ikke mindst det sidste af din smukke have.

  SvarSlet
 7. Tak for de dejlige billeder fra din smukke have i okt.
  Smuk blå himmel og masser af skønne efterårsfarver.
  Jeg er bestemt slet ikke færdig i haven og når nu heller ikke igennem det hele, men så må jeg bare gå tidlig i gang til foråret.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Hej Fru Friis.Ja! det har bestemt været en dejlig eftersommer og en ligeså skøn oktober.
  Smukke billeder du viser fra din have.Er især glad for at se din pergola med bede......hvad er det nu du har at til at kravle op af stolperne?
  Her på matriklen kom vi nogenlunde over stormen.....kun to smadrede ruder i drivhuset og otte tegl på vores lille mur.
  Mangler også lige det sidste inden jeg kan slå mig ned i sofaen med rigtig mange havebøger og gang i brændeovnen God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Det blev til 4 stk. blåregn som jeg forventer mig meget af. Måske det bliver for meget med 4 stk. men så kan de to vel fjernes igen. De resterende to ben, får clematis med blå blomster som plantes til foråret. Derudover skal vi have nogle flere stivere på loftet... det skal nok blive godt engang!! ;o)

   Slet
 9. Det ser da ski'sme næsten sommerligt ud i din have - jeg har været i skoven i dag - og DER var det ihvertfald efterår og fyldt med nedfaldstræer

  SvarSlet
 10. Flotte billeder! Jeg læser, at du har plantet 4 blåregn op af pergolaen, så nu bliver jeg da lidt bekymret, for jeg har plantet 6 op af min, men som du skriver, kan man jo altid fjerne dem igen! Jeg har tænkt mig at fortsætte i haven til frosten sætter ind, da vi jo har mange projekter i gang!

  SvarSlet
 11. Skønne billeder fra en skøn oktober. Jeg satser også på godt vejr lidt endnu. Er slet ikke klar til vinterhi, men er dog ved at vænne mig til tanken. Vinterhi har jo også sine fordele. For eksempel at krybe sammen i lænestolen med en god havebog :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 12. Hej Fru Friis. Ja, det har været en fantastisk sommer og efterår. Vi kan vist ikke være utilfredse nogen af os. Jeg er heller ikke helt færdig i haven endnu og ønsker også, at det bliver lidt mere tørt. Jeg kunne også rigtig godt lide det sidste billede af din have.

  SvarSlet
 13. Skulle nesten ikke tro det var slutten på oktober hos deg...så fine bilder med et mangfall av blomster og frukter!
  Vi har også hatt en fantastisk oktober på mine kanter...og jeg hygger meg fortsatt ute i hagen selv om den nå synger på siste verst.
  Veksthuset er nå hobby og kreartiv senter...noe som også forlenger sesongen:)
  Herlig innlegg Jette..
  God helg:))

  SvarSlet
 14. Åh - så smuk en salut til en helt igennem fantastisk dejlig, lun og solrig oktober. November bliver vist heller ikke så ringe endda ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Hej Jette.
  Ja, oktober er et fantastisk fyrværkeri af farver, og selvom det er vemodigt at sommeren for alvor er forbi, er den med sine mange farver alligevel en af årets højdepunkter i haven og i naturen. I år har været helt fantastisk, som du jo også beskriver.
  Jeg fik frø til Klokkeranker af Tim da jeg lige var blevet opereret i min hofte i vinters, men selv om de er plantet ud i mit drivhus, er der ikke kommet nogen blomster endnu. Gad vide om det når at komme. Jeg er endnu mere i tvivl nu, hvor halvdelen af glasset er blæst i stykker!
  Ud over mit drivhus gerne skal repareres inden det bliver rigtig vinter, har jeg også fået en stor spandfuld forskellige løg fra Helle/Blomsterhatten og selvom jeg i forvejen har lagt mange løg her i efteråret, kom jeg også liiige til, at købe en god portion løg mere, da de var sat ned til halv pris. Derudover har jeg været forbi JAS Roser og købt et par nye roser og en Glasbærbusk. Jeg har desuden nogle potter stående med stauder og buske, som jeg også mangler at få plantet. Desuden har jeg smidt en masse fliser ud, som skal graves ned på stierne som trædesten, og så har jeg et par stolper der gerne skal flyttes lidt længere væk fra hinanden, så man stadig kan komme igennem portalen, når rosen Lykkefund er blevet ældre og større! De sidste to ting håber jeg på jeg kan få min far til at hjælpe mig med. Jeg skal jo også passe lidt på med for mange tunge løft i mine omstændigheder:-)
  Ja, og så skal jeg da snart ha' gravet Georginer op og ha' plantet hæk. Jo, jo. Der er nok at gøre. Jeg har jo stadig plads til dine Georginer også i mit fyrrum, hvis du får brug for det? Det var jo først efter jeg begyndte at forspire og min udestue blev revet ned midt i det hele, at nogle af dem gik til. Du giver bare lyd, hvis det er.
  Knus Malene

  SvarSlet
 16. Nå da fru Fniis. Sikke nogle skønne efterårsfotos. Personligt er jeg pjattet med det første med klematis. Dette er en hektisk tid for de fleste havetosser. Jeg er håbløst bagud, og håber meget at vinteren for en gangs skyld lader vente på sig.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...