mandag den 24. marts 2014

Dagens høst...

På opfordring, må jeg hellere vise hvad week-endens tur til Gartneri Spiren indbragte. Havde ellers troet at jeg kunne holde kortene tæt ind til kroppen, for faktisk var jeg ikke helt tilfreds med mit ene køb.

Hjemmefra havde jeg planlagt at jeg skulle købe en limegrøn og en helt mørk, nærmest sort variant. Det blev til den her:Den er bestemt meget fin, men minder faktisk rigtig meget om den jeg havde hjemme i forvejen.... hmmm... hvordan kunne det nu ske!? Måske fordi jeg tror jeg kan lægge en plan på forhånd, og når jeg så står derude blandt alle skønhederne, bliver jeg skrupforvirret og igen-igen ser man fru Friis farer rundt som fluen i flasken... Men pyt! Der kommer en ny sæson næste år, og så finder jeg en af dem med masser af fregner på kinderne.

Til gengæld er jeg vældig tilfreds med min limegrønne variant, vi to skal nok blive rigtig gode venner.
Og den Stinkende Nyserod, er jeg også meget glad for. Den har jeg godt nok kigget på mange gange, rundt omkring på jeres blogge, - men nu er den også på min matrikel.
Så kom denne Digitalis Ferrunginea Gelber Herold. Den kunne jeg ikke lade stå og er meget spændt på at se. Der er tre rosetter på planten, mon ikke jeg kunne dele den i tre planter allerede nu?
Sidste indkøb var en kobberbelagt perlehyacint. Jeg ved blot at den kommer fra Odder, men måske Susan (My loving home & garden) kan supplerer med oplysninger, hvis hun læser med!? Smuk er den altså bare, og den kunne under ingen omstændigheder blive liggende på disken...
Til sidst kommer der lige lidt spredt fægtning, fra haven som den ser ud på denne smukke og solrige martsdag. Der er ikke det store i blomst, men alligevel glæder jeg mig over hver og en lille smuksak, som kigger frem.

Hvide violer fra fru Høneballes have.
De stortrives her hos mig...

Den lyserøde, selvsåede lærkespore er også et velkomment forårstegn.


Endelig har jeg fået lidt flere balkan anemoner.

Engnellikerod har forsøgt at blomstre et par måneder nu...


De trofaste påskeliljer...

Og de ligeså trofaste for-glem-mig-ej.... eller er det vårkærminde?

Den sorte hyld, Black Lace, står med flotte skud.


Selv blomster i græsplænen er velkommen lige nu...


Til sidst en Blåaks, som vokser med lynets fart i øjeblikket....


Skal vi håbe på endnu 
en forårsdag-solskins-dag imorgen...?

25 kommentarer:

 1. Den er da skøn, den limefarvede påskeklokke - ja, den sorte er også fin, uha, det må have været mere end svært at begrænse sig!! De fine kobber-løg og andre sager går jeg også og drømmer lidt om.. hmmm... kan godt forstå den måtte med dig hjem! Vårkærminde er også i gang hos mig, det er skønt at tage en havevandring nu, for hver dag byder på flere blomster, og løjtnantshjerterne skyder flere cm om dagen nu! Forår - I love it!

  SvarSlet
 2. Smukke påskeklokker og mange dejlige forårsblomster i din have :-)

  SvarSlet
 3. Ja det er svært at vælge. Sidste år havde Spiren en dejlig mørkegulagtig påskeklokke...som jeg selvfølgelig ikke købte. I år var der ingen af den farve.... men måske næste år:-)

  SvarSlet
 4. Åh, jeg kender det godt det der med at gå i panik og købe noget man har i forvejen... Derfor har jeg sat mig for at gå efter en indkøbsseddel på diverse plantemarkeder i år (gad vide om det lykkes?)
  Sikke mange dejlige forårsbebudere du har i haven, det er dejlige billeder af det hele:o)
  Knus

  SvarSlet
 5. Sikke dejlige planter du har fået med hjem. Det ser skønt ud ;-)

  SvarSlet
 6. Smukke påskeklokker du har importeret til fastlandet. Jeg ville helt klart også fare rundt som en høne uden hoved.....uanset hvor godt jeg havde planlagt på forhånd ;)
  Dejlige billeder fra din forårshave, jeg er især vild med dine hvide violer og de frække blå der nyder solen med de søde bellis ;)

  SvarSlet
 7. Ja ærgerligt hvis du har den i forvejen, men smuk er den nu alligevel, det er de andre sørme også. Jeg er da imponeret over, at du kørte så langt, og ikke købte mere, det havde jeg ikke klaret.
  Pas nu på de hvide violer, de stortrives alle vegne hos mig :)

  SvarSlet
 8. Uh ha hvor jeg kender fornemmelsen af at falde for noget - jeg ikke troede jeg havde! Det er jo tegn på, at det var et sikkert valg man havde gjort en gang!
  Når jeg er på Spiren bytter jeg planter i et væk - og Marianne griner overbærende og kommenterer det blot med: Det kan du nå at fortryde om igen!
  Men den limegrønne du har fået med hjem er jeg da også vild med - hold op den er flot! Min nyserod blomstrer ikke endnu, så det kan da godt være, at jeg er nødt til at investere i en der gør lige nu. Fantastisk farve den har!

  SvarSlet
 9. Sådan en næsten sort skønhed er der nok i virkeligheden ikke ret mange af selv på Spiren. Engnellikeroden har da taget helt fejl af månederne.

  SvarSlet
 10. Hej Fru Friis

  Det ser da rigtig godt ud - den ene er jo næsten sort, og tegningerne på den limegrønne er jo nærmest elegante.

  Det bliver også spændende at følge din Digitalis - den er ny for mig!

  Ha en dejlig dag:)

  SvarSlet
 11. Hej Fru Friis!
  Nyder at læse med på din blog, der kommer altid nogle smil frem, så nu tager jeg springet og bliver fast læser her:-D og dejlige blomster "ting" du viser. I år er der pludselig dukket hvide violer op her, og de bliver beundret. Måske er den kommet frem fordi jeg roder så meget i jorden, for flere ting kommer frem som aldrig er sete her på matriklen, i den tid vi har boet her.
  Solen er fremme her i dag
  Hilsen Anette (Anettesflora)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fik denne besked da jeg ville tilmeldes:Vi beklager...

   Vi kunne desværre ikke behandle din anmodning. Prøv igen, eller kom tilbage igen senere.

   Så prøver senere

   Slet
  2. Den besked møder jeg også på flere blogs Anette.... måske det er google der driller os? Nogen der kan afmystificerer problemet ?
   Susan

   Slet
  3. Jeg har også hørt det før på min blog, men aner ikke hvad jeg skal gøre ved det...

   Slet
 12. Flot indkøb. Vi var faktisk relativt tæt på at køre forbi gartneriet i weekenden, men det var desværre for sent på dagen vi var på de kanter.

  SvarSlet
 13. spændende indkøb :) - så har du vel også sprængt have-budgettet for i år :) :)

  SvarSlet
 14. Hej Fru Friis.Nu må jeg bare af sted til Spiren..........for sikke da nogle skønheder du fik med hjem.Især den limgrønne er jeg vild med.
  Og er da imponeret af hvor langt fremme dine sorte hyld er.........min har kun lige begyndt at vise sig.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 15. Skønne planter du fik med dig hjem :-)
  Jeg har også lige fået en stinkende nyserod.
  Dejlige blomsterbilleder fra din have :-)

  SvarSlet
 16. Dejlige indkøb. Din Digitalis ser spændende ud og den er allere langt fremme. den må du gerne vise i blomst.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 17. nå, men du har da bare fået den mørke med hjem simpelthen fordi du inderst inde synes at DET ER DEN ALLERSMUKKESTE :) For det er den i hvert fald. Og den limegrønne - WAUW for en beauty, altså.... Ja, og Helleborus Foiditus (som Bente jo minder om at den hedder, den der stinkende nyserod) - den bliver du glad for.

  Tak for kigget og for de smukke forårsblomster fra din have. Uha, Black Lace - det var jo den, jeg gik og ønskede mig hele sidste have sæson... Så skøn.

  Kobberblomsten er virkelig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Foetidus... (det der plantelatin, altså...)

   Slet
 18. Fine nye planter til din have. Skal da lige love for der er gang i dine forårsblomster, det ser så dejligt ud.
  Den forkobrede perlehyacint, ligner helt bestemt dem LoPe får lavet. Måske hun sælger dem videre :-)

  SvarSlet
 19. Jeg kunne SÅ godt ha´ taget med dig på besøg hos Spiren...med en stor trailer og ditto pengepung :-)
  Så kunne vi ha været 2 fluer i flasken... jeg er også RET dårlig til det med at planlægge planteindkøb hjemmefra. Jeg bliver forelsket og handler med hjertet. Og dét kan ikke planlægges.
  Den forkobbrede perlehyacint er rigtig fin.... Jeg ved ikke om LoPe som holder til ved Lemvig også sælger dem hun får lavet "videre"... men smuk dét er den. Jeg er vild med dem... og hvordan man kan "gemme" et øjeblik af naturen.
  Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
 20. jeg syntes dine købe er super skønne - men jeg kan sagtens sætte mig ind i hvor svært det er at træffe et valg når udvalget er SÅ stort. Jeg er sikker på at de kommer til at trives i haven din og glæde dig i mange år frem over - begge to ;0)

  .........og selvfølgelig kunne du ikke efterlade sådan en smuk hyacint på disken.....det er da imod al naturlov ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 21. Nu sidder jeg altså og smågriner lidt over din beskedenhed. "Ikke så meget som blomstrer lige nu" :-). Jeg siger bare, betydeligt mere end hos mig :-)

  Kender godt det med at komme til at købe noget der ligner, men ved du hvad, så er det jo et sikkert valg. Du har købt noget du kan lide :-) - og en undskyldning for at tage på tur til Spiren igen til næste år er jo heller ikke af vejen............

  /Birgitte

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...