lørdag den 10. januar 2015

Limfjordens perle...

Fra Svendborg drager vi nordpå til Limfjordens perle - øen Mors. Øen som udover sit utrolig smukke landskab også huser flere berømtheder indenfor haver.

Men lad os nu lige starte ved begyndelsen...

I sommer bliver der pludselig lagt et foto af et keramikskilt ud i facebook gruppen "Drivhusglæder & Haveguf". Mine små søvnige sovekammerøjne spærres vidt op og pulsen stiger. Udover denne blog som du læser på nu, er drivhusgruppen mit andet hjertebarn. Altså må jeg også eje dette skilt.

Det viser sig at være Hans som har lagt foto ud, men det er hans kone Jette som har kreeret skiltet - bare fordi hun kan. Vi får lavet en aftale om en handel, men det er ikke nok for mig. Efter et par dage tænker jeg at hun måske også ved lejlighed kunne lave et skilt til "Fru Friis' Frøbo"... kan jeg være bekendt at spørge om det!? Det kan jeg åbenbart godt for det bliver fremstillet og da manden og jeg alligevel har planer om en lille tur nordpå, får vi lavet en aftale om at hente skiltene i Nykøbing Mors.

Da vi nærmer os adressen, er vi overhovedet ikke i tvivl om at vi er kommet til det rette sted. Her er frodighed helt ud til kantstenen og oven i hatten viser det sig at Jette har eget keramikværksted og laver de fineste ting. Her er nok at kigge på.

Kom med en tur i haven hos Hans & Jette.Det blev en utrolig hyggelig eftermiddag med masser af kaffe og havesnak samt en gåtur i nærmiljøet. Inspiration var der selvfølgelig også, fx vil jeg i år have flere små træer og buske i krukker, det havde Jette nemlig et rigtig godt øje for.

Og nu hænger mine to meget flotte keramikskilte i den nyeste pergola, hvor man bliver hilst velkommen af dem, når man kommer ind gennem havelågen. Jeg er meget, meget glad for dem og syntes de tilfører haven noget helt personligt. 

Jette har ingen hjemmeside men har du lyst til at kontakte hende, kan det gøres på: jplusjkeramik@gmail.com


 I skrivende stund suser stormen Egon lystigt omkring derude i mørket. Tror dog ikke det er så slemt her på egnen, som oppe nordpå. Håber mine havevenner på Mors klarer skærene og kommer igennem natten uden for megen hurlumhej.


Tak til Jette & Hans 
for en skøn sommerdag på Mors.23 kommentarer:

 1. Sikke nogle flotte billeder - det må også være en meget frodig have! Forstår godt du faldt for skiltene, de er superfine!

  SvarSlet
 2. Det er en flot have I har besøgt - og sikke smukke skilte du kan skilte med.

  SvarSlet
 3. Tak for turen til endnu en spændende og dejlig have.
  Fine fine skilte, kan godt forstå at du er glad for dem.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 4. Skøn tur I var på der og fine skilte :)

  SvarSlet
 5. Flotte skilte og en dejlig have, du har næse for at finde de rigtige steder :)
  Kram

  SvarSlet
 6. Hvor er de fine de skilte - og skøn have!

  SvarSlet
 7. Flotte skilte. De pynter gevaldigt i pergolaen. Skøn have og du har da sans for at snuse dejlige havemennesker op.

  SvarSlet
 8. Kære fru Fniis, Jeg skal da ellers lige love for, at du kommer omkring! Mors er vist ikke noget dumt sted at hente inspiration fra. Skiltene er da lige dig, og du har i tilgift fået hængt dem op på en helt særlig flot måde. Godt set og gjort.

  Det med træer i krukker, kan jeg da ikke forstå ikke er faldet dig ind noget før, for det er let at finde inspiration til i CDs krukkebøger. Som du ved, er min egen lille have på størrelse med et lille frimærke og det kan være praktisk af flere grunde at "modul-inddele" så lille en have. Jeg har et æbletræ, mini ferskentræ, oliventræ, Acer, flere syrentræer og andet i krukker. Det er et helvede at bakse rundt med dem 2 gange om året, men det opvejes af alle fordelene. Så du kan roligt gå i gang med planlægningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette. Jeg har faktisk allerede et par småbuske i krukker, men havebesøget gav mig blod på tanden til meget mere. Men det der slæberi to gange om året.... hmmmm.... de får altså lov at blive stående og så må det briste eller bære! ;o)

   Slet
 9. Hej Fru Friis.Mors er bare SÅ smukt et sted.................og smuk er også både den dejlige har du har besøgt..............og dine flotte skilte.
  De hænger bare perfekt.Og som Nette skriver så kan man i dag plante næsten alt i krukker....................så bare kom i gang.
  Rigtig god søndag i Kolding Knus Jette

  SvarSlet
 10. Det var da en skøn tur du tog os med på til Hans og Jette, sikken frodig have. Og skiltene er bare så fine - godt at du fik spurgt og købt - de hænger perfekt der.

  SvarSlet
 11. Hvor er der mange dejlige haver rundt omkring og dit indlæg er endnu et godt eksempel på have glade mennesker som gerne deler og er gæstfrie.
  Det ser så godt ud med dine nye flotte skilte, så det var godt at du turde spørge og haven deroppe ser også rigtig dejlig ud.
  Hver gang man kommer rundt er der ny inspiration og det lyder som en god ide at du vil udvide med træer og buske i krukker.
  Det mest besværlige ved det er hvis det ikke er frostbestandige krukker for så skal de jo ind i læ for ikke at sprække. Jeg har flere buske i store krukker og jeg vil ikke undvære dem, men jeg hader det slæberi både forår og efterår..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også enkelte småbuske i krukker, men dem slæber jeg altså ikke rundt på. Det må briste eller bære, så du har sandelig ret i at det er vigtigt at de får den rette krukke. God reminder Lisbeth. :o)

   Slet
 12. Tak fordi du viser billeder fra den smukke have, du har besøgt og tillykke med de special-designede keramikskilte. De er rigtig flotte.

  SvarSlet
 13. Kære Fru Friis. Skønne billeder. Flot flot have, nu må foråret godt snart melde sin ankomst, man bliver jo havesyg. Og sikke da flotte keramikker :) kunne da godt ønske mig nogle også.
  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 14. Hold da op hvor er de fine og haven ser også flot ud, det der er det sjove ved det er, at der findes så mange små steder rundt omkring der laver de fineste ting og man overraskes gang på gang over den frodighed :-), kh Margit

  SvarSlet
 15. Hvor er de fine dine nye skilte - og det giver helt bestemt et personligt præg i haven, godt du fik taget dig mod til at spørge om du kunne få lavet disse skilte.
  Dejligt med sådan en ekstraoplevelse, at få mulighed for at besøge en så dejlig en have, og jeg tror der er andre end mig der er glad for, at du "inviterede os med".
  God dag.

  SvarSlet
 16. Dejligt med jeres søde kommentarer om både keramikken og haven. Alle er læst med stor fornøjelse. :o)

  SvarSlet
 17. Højtærede Madam Friis udi Kolding by.

  Hvor er det dog nogle superskønne keramikskilte, du har fået din morsingboske navnesøster til at kreere. Og tusind tak for rundturen i Jette og Hans` frodige og dejlige have. Det var en stor oplevelse at være med på havevandring udi Nykøbing kjøbstad.

  Jeg vil gerne fortælle Eder en histore fra det virkelige liv. En sandfærdig historie om, at der virkelig findes pragtfulde mennesker i havekredse. Og at Hans` Jette er eet af dem.
  Under et af vore åben have arrangementer, finder jeg pludselig en smuk, nænsomt og meget personligt indpakket gave fra en havegæst. Jeg pakkede op og blev helt utroligt rørt, da jeg finder det sødeste keramikskilt, med et af mine yndlings H.C Andersen citater på. Farven på keramikskiltet passer perfekt til husets farve. Jagten efter den søde og betænksomme giver satte ind, og gæt hvem der havde været på spil??? Det havde Jette! Jeg elsker mit keramikskilt og jeg værner om det, som var det selveste kronjuvelerne. Nu ligger det i glashusets vindueskarm, og minder mig om et sødt og hjertevarmt menneske, som med denne smukke gestus, gjorde mig meget glad.

  Hvis du læser med her Jette, så sender vi lige et bette knus til dig og Hans.

  Tak for et dejligt indlæg og et skønt havebesøg hos Jette og Hans, kjære Madam Friis.

  Hvis du vil have noget nemt i krukker, kan du f.eks vælge syrener:o) Og det er ikke fordi jeg er inhabil, men magen til nem og taknemlig vækst findes simpelthen ikke til krukkedyrkning. Og de skal ikke slæbes frem og tilbage, og ud og ind og ind og ud.

  God weekend og håber du også vil nyde det snarlige vejrskifte? J-e-g er ihvertfald ved at få fis i kasketten af storm, hagl, gråvejr og tordenbyger i een endeløs strøm. Sne og frost vil blive hilst meget velkomment her.

  Knus og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for hilsenen og du må fluks ned til Jette og Hans og se hendes skønne skuffe fyldt med keramikskilte! At få sådan en værtindegave med ynglingscitatet er virkelig en smuk gestus.... men jeg sa'e jo at det var flinke mennesker!! ;o) ;o)

   Slet
 18. Hallo Jette!
  Så flotte skilter!..og en fantastisk hage du har besøkt også:)
  Herlig med disse perlene en kommer innom:)
  Takk for tips om hage-gjenbruk...det er absolutt noe for meg...du kjenner meg :))

  SvarSlet
 19. Goddag alle : Tak for alle de pæne ord om min have og skiltene.
  Ja Jytte du må se at komme til Nykøbing og se min have, når der bliver gang i den igen. Der er som I ved, allerede grønne toppe på vej, hvor bliver det skønt.

  SvarSlet
 20. Kære Morsø-Jette.

  Ja, tak. Vi vil også rigtig gerne ud og se jeres skønne frodige have. OG din skuffe med keramikskilte. Håber og tror at det kan blive her til sommer. Der bliver vist ikke så travlt som sidste år, som var hæsblæsende hektisk.

  Kanske man også kunne blive fristet til at bestille et skilt med logo på.

  På gensyn og hils.

  Knus fra Flade Bakker

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...