torsdag den 5. november 2015

Som en muldvarp i mørket....

- mosler jeg rundt i mulden!

Det er som om jeg slet ikke kan blive færdig derude i haven. Jeg startede med et enkelt bed - Flimrebedet - som trængte til en opstramning. Så er det dominoeffekten træder i kraft. Hvis det skal være muligt at flytte stauder og buske andre steder hen, skal der også være ledigt der. Inden man ser sig om, er den helt store efterårsrokering sat igang.

Men hyggeligt er det altså. Især når efteråret viser sig fra den smukkeste side, som tilfældet har været de sidste uger. Stille vejr og lune temperaturer kombineret med tilpas fugtig havejord. Hvad kan man ønske sig mere? Nå jo... Flere lyse timer! For det kommer til stadighed bag på mig at dagen er kort og tilmed bliver kortere endnu. Min hjerne har ikke indstillet sig på november og jeg skal altså liiiige ordne lidt mere derude. 


Idag var min fridag og jeg havde fået lov at hjælpe en veninde i hendes have. To projekter som vi har gået og luret på hele sommeren, blev udført og vi var slemt tilfredse med os selv bagefter. At man så også snakker så godt mellem spadestik og drøftelse af muligheder, gør dagen endnu mere perfekt. Imorgen gælder det så min egen have igen. Desværre er regnen lovet til Jydeland, men lad os nu se hvor galt det går. Så længe det ikke står ned i lårtykke stråler, har jeg inter problem med at være derude. 

Og de sidste to bede skulle meget gerne komme i hus også. Det vil være rigtig rart at kunne afslutte med de sidste løg der skal i jorden, for derefter at kunne sige tak for denne sæson. Så er det kun at vente på foråret og nyde forventningens glæde. 
Jeg har slet ikke fået taget før-og-efter fotos at bedene. Som nævnt i indledningen, bliver det mørkt inden jeg er nået til vejs ende med det jeg troede jeg kunne nå den dag. Den sidste halve time foregår i halvmørke og resultatet får jeg først set næste morgen. Og der er jo heller ikke så meget at se, for mange at stauderne får lige en studsning, så det er mest pinde jeg kigger på! Men hvad gør det, at man kigger på en pind, når filmen inde i hovedet viser farver og frodighed!


Iøvrigt har jeg investeret i en pandelampe.... Jeg har ganske vist ikke brugt den endnu, syntes måske det er lige til den nørdede side. På den anden side kan det måske give et par naboer lidt at undre sig over og jeg kunne hente ½ time mere i haven.

Jeg kunne selvfølgelig også bare erkende at det faktisk er vinter og blot sætte mig i sofaen med en havebog...

- jeg skal bare liiiige..... 
mosle lidt mere i mulden! ;o)


18 kommentarer:

 1. Nej nej det er ikke vinter endnu, kun efterår, hvis vejret vil arte sig kan du nå noget i weekenderne, de lover vist godt vejr den kommende. Sig nu ikke at du skal arbejde? Jeg forstår godt, at det ikke er nemt at nå noget efter arbejde nu, så jeg håber, du kan nå lidt i weekenderne.
  God arbejdslyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow-jow.... jeg skal skam arbejde i week-enden.... ;)

   Slet
  2. Det tænkte jeg nok, når du havde fridag i dag, øv det er synd.

   Slet
  3. Så er det pandelampen må i sving.... ;o)

   Slet
  4. Super idé :) godt du har købt den.

   Slet
 2. Ihærdige dig, hvor bliver det fint i dine bede :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er du flittig - det skal nok blive godt og næsten som nyt til foråret. Håber ikke at regnen er for slem til havearbejdet.

  SvarSlet
 4. Næ det er for tidligt at læne dig tilbage med havebogen, Fru Friis! Hvor jeg genkender den omrokeringsprocess som du beskriver:-) Heldigvis er det sjældent at frosten går i jorden i november så vi har en måned forude i hvertfald. Dagene kan blive forlænget med en pandelampe, men der springer jeg desværre over for jeg er så træt så træt efter vi har skruet tiden tilbage.
  Det bliver helt sikkert lige så dejligt som du drømmer om til næste år, hvor er det godt at man har forestillingsevne, når pinde og jord er det eneste der er tilbage. Og hvor lyder det lyder super med jer to veninder sammen i haven og arbejde:)

  SvarSlet
 5. Hvor lyder det hyggeligt at arbejde med en veninde i haven. Og herlig nørdet-entusiastisk med en pandelampe, hvis den kommer i brug, fortsat god fornøjelse med al din moslen:-))

  SvarSlet
 6. jeg har det samme problem som :) :) dagene er blevet alt for korte... jeg har også liiiiiiige et par enkelte ting som gerne ville have lavet i haven inden vinteren kommer :)

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis.Ja !!! det kan være svær at nå det hele inden vinteren sætter ind.
  Men det lyder nu som om du har rimelig tjek på det hele.
  Ville nu gerne have set bedene inden du omrokerede dem.Men så kan vi jo glæde os over resultatet til foråret.
  Jeg nyder også at kunne være ude i det lune vejr og nå det sidste i haven.
  Men kom så "lige" til at købe lidt nye roser-et blommetræ og en del lyng...............man kan jo ikke holde sig når der er gode tilbud-50%.
  Men kan nu godt se dig for mig gå rundt ude i haven med en pandelygte.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
 8. Hej Fru Friis. Ja, vi er heldige, at det er mildt i vejret. Jeg håber og tror, jeg kan blive færdig på søndag. Jeg mangler tre bede, som skal luges igennem og ryddes op i. De lover sol heroppe på søndag. Jeg synes, du skal tage pandelampen i brug, for det er mørkt når man tager afsted og næsten også når man kommer hjem!

  SvarSlet
 9. Hej Fru friis, pandelampe er helt legitimt, jeg har flere styk, og i går havde jeg lys opsat i haven, skulle lige plante nogle meter hæk....Men ellers har du ret, når man graver lidt her, og flytter lidt der, ja så tager det hurtigt om sig. Tror vi alle har den der følelse, nu bliver det godt, næste år, som en gave man ved man får, men endnu ikke har set. Den taktile fornemmelse, når fingrene løber hen over de friske nye skud til foråret, uha den bedste tid kommer igen.
  Henrik

  SvarSlet
 10. He he... Lys i haven!!! Ja så har naboerne da virkelig noget at tale om.
  Din beskrivelse af forventningens glæde, rammet lige i plet. :)

  SvarSlet
 11. Åhhh...hvor jeg kender det der "jeg skal bare lige", min familie er så trætte af det, det kan jeg ikke forstå ;-). Hvilke skønne forfaldsbilledder du har, det har været så smukt her i efteråret og man har kunnet lave så mange ting pga vejret, det har jeg nydt. Mørket kommer også her som en overraskelse hver dag, nå ja....godt vi elsker det og ikke keder os :-), kh Margit

  SvarSlet
 12. Du er slet ikke den eneste, der stadig ikke er vinterklar i haven. Jeg er især bagud med at få klargjort dahliaerne...og få lagt de sidste løg.

  Bedene kunne også godt trænge til en sidste gang lugning ligesom blæsten nu igen har sørget for at jeg skal have fejet stierne.

  SvarSlet
 13. Fint med et flimrebed....ser ud til at det er et holdbart stativ, flimreplanterne skal vokse op ad. Kan let forestille mig at sidde derinde med strikketøjet og en krus te og nyde de omlagte bede.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
 14. Det er en hyggelig tid i skumring og fugt. Endnu bedre at komme ind i varmen og sætte ild i brændeovnen.
  Så fine billeder du præsterer Jette. Næste år skal jeg se det live - ik'oz?? :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...