tirsdag den 18. oktober 2016

Nye beboere på matriklen...

Der kommer ind imellem nye beboere på matriklen, men disse to frøfætre, som er flyttet ind i sensommeren, er lige nu mine favoritter.

Den glade slangefrøholder, er en skøn gave og den lidt mere mutte vandhanefrø faldt jeg selv over. Begge dele noget jeg har følt har manglet i mit liv længe, og sjovt nok flyttede de så begge ind nogenlunde samtidig. Jeg er sikker på vi alle bliver lidt lykkeligere i hinandens selskab.Ellers er efterårs-omrokering-showet så småt gået igang. Komposten er fyldt til bristepunktet med drivhusplanter og trætte sommerblomster. Og endnu engang forsøger jeg at få det store hvem-skal-stå-hvor-staude-regnestykke til at gå op. Sjovt at det gentager sig år efter år, - mon det nogensinde holder op!?


Selv om vi ikke har fået frost endnu, så går det stærkt med farverne derude. Og smukt er det altså, når det hele gløder. Det er bare om at nyde hvert øjeblik, for om lidt er showet forbi. 
Håber også du nyder efterårets gøremål... :o)
24 kommentarer:

 1. Åh jo - der nydes! Og smukt er det! Jeg er vild med din frøhane - den er for lækker.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja ikke... også selv om han er lidt mut!! ;o)

   Slet
 2. Ja det gør vi så, altså nyder det. Savner blot lidt solskin, så ville farverne være endnu smukkere. Dejligt med lidt lyd fra dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhhh... jeg er bare glad over tørvejr og ingen blæst... ;o)

   Slet
 3. Sikke nogle dejlige nye frøvenner der er flyttet ind i jeres have.
  Her er der fuld gang i både efterårsgøremål og julehave :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan tænke mig du har travlt Anette... ;o)

   Slet
 4. Hvor smukt :) Og tillykke med de nye beboere, de er fine.
  Her graves køkkenhave når ikke jobbet tager al tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Køkkenhavegravning... ja, det skal også passes. :o)

   Slet
 5. Godaften Fru Friis.Tillykke med de nye beboere.De måtte da også godt bo hos mig.
  Og fine billeder fra din efterårshave.
  Her har jeg lige fjernet mine to enorme dahlia der har haft mange hundrede blomster.Har fyld flere vaser med blomsterne.
  Og anhængeren blev også fyldt nogle gange.
  Så nu er mit nye dråbebed parat til masser af løg.
  Så efteråret er faktisk en rigtig travl tid.
  Og dejligt at planlægge nye tiltag til foråret.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er bestemt mange gøremål lige nu. Bare vejret arter sig nogenlunde er det nu også en god beskæftigelse.

   Slet
 6. Tillykke med de to nytilflyttere - de er charmerende:-) Jeg har læst om nogle andre af dine beboere i løbet af ugen - nemlig tjekket op på dine pindsvinehjem.
  Her skulle handles hurtigt da vi for første gang nogensinde i år har observeret pindsvin i haven.
  Ja der er dejlige farver derude og jeg skal meget gerne ud i morgen og se hvordan min have ser ud - efterårsferie starter her og det skal nydes:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nyd din efterårsferie, jeg venter til næste uge. Hvor hyggeligt med pindsvin i haven, mon dog ikke de har været der tidligere, selv om I ikke har set dem? Men det er så hyggeligt at lave hjem til dem. Mon ikke du viser noget frem?

   Slet
 7. Det er da det helt rigtige sted dine to nye beboere har valgt at slå sig ned. Tillykke med dem :o)
  Her prøver jeg også at få styr på alt det der skal efterårgøres..og stáuderne dem snakker vi ikke om..hverken dem eller Roserne står de rigtige steder. Holder det dog aldrig op ?:o)))

  SvarSlet
  Svar
  1. He He... glæder mig at jeg ikke er alene om at holde flyttedag! Og hvad angår tilflytterne føler jeg mig meget heldig, over at de valgte min matrikel. ;o)

   Slet
 8. Nej, det holder ikke op - og det er jo også noget af det vi kan lide ved havearbejdet.
  Den vandhane kunne da også godt bo hos mig, jeg har et par meget grimme af slagsen som nemt kunne udskiftes med nogle pænere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, heldigvis holder det ikke op, det er en del af sporten. Og det sjove er jo netop at man (jeg) hvert år, tror at NU har jeg fundet den helt rette sammensætning!

   Slet
 9. Du forstår da bare at finde disse skønne frømænd...fed vandhane!
  Vi havefolk har vist friske røde kinder i øjeblikket..efteråret nydes fuldt ud, inden alle bladene er væk:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er simpelthen ikke i stand til at gå forbi sådan nogle skønheder... det er min mand derimod! Men når han også stopper op, så ved jeg at en ny beboer er på vej ind... ;o)

   Slet
 10. Hej fru Friis. Sikke nogle sjove frøer, de er superfine. Ja, her er der også godt gang i efterårssyslerne. Jeg nyder det fuldt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er alligevel noget helt specielt over efterårssyslerne. Jeg var forøvrigt lige på vej ind på din blog, - så det gør jeg nu... ;o)

   Slet
 11. Jeg tror at jeg er færdig med at flytte stauder for i år.... det skulle da lige være hvis jeg fandt en Benved - Glæder mig til foråret for at se om det hele nu 'spiller' ....men til næste år gentager det hele sig vel 🍄🍄

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske vi er ude i en slags afhængighed... ;o)

   Slet
 12. Fine nye frøer du har fået dig.
  Her er jeg bagud med det meste efterårsarbejde, men sådan er det. Mangler stadig at få lagt de der +1000 løg, men så længe her ikke har været frost, så er forhaven stadig fyldt med sommerblomster og dem nænner jeg ikke at hive op endnu.
  Først når de er væk kan jeg få lagt en stor del af løgene.

  I dag fik jeg dog plantet tyve stauder i et højbed. Til foråret skal de så flyttes ud i bedene, men de står jo bedre i et højbed med masser af jord vinteren over - end i en bette potte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er vi ikke bare altid bagud med et eller andet, og alligvel når vi det hele. Lyder da til du er godt igang, og der er vist også noget med pottemaling i gang hos dig. :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...