fredag den 16. juni 2017

Stanwell Perpetual...

Det er oftest den rene kærlighed, når jeg køber roser (eller planter i det hele taget!) og sådan var det selvfølgelig også med Stanwell Perpetual. En skøn historisk rose, som starter med en antydning af sart rosa men meget hurtigt bliver nærmest hvid. Men ret hurtigt kom der torne i vores forhold. Stanwell har en tendens til at have grene som bøjer sig let, samtidig med den vokser hid og did og alle vegne. Så hende og jeg kunne ikke blive helt enige de første par år, faktisk gik det så langt at en skilsmisse kom på tale! Skulle jeg sige goodbye til den genstridige dame, som anbragte sig korpus ud over sine naboer, så de nærmest blev kvalt. Sikke en uorden!

Heldigvis gik jeg i Geografisk Have og oplevede et kæmpe eksemplar af selv samme dame. Der stod hun strunk og flot og med en helt anden kropsholdning. Hjemme på matriklen igen, så jeg Mrs. Perpetual efter i sømmene og nu fik hun en rask opstamning og et strammere korset. Det hjalp! Nu er der igen gået et par år, og hun får blot en lille studsning til foråret. Som tak står der nu den dejligste rosenbusk, med roser jævnt fordelt over hele busken. Glemt er den dårlige kropsholdning og tendensen til kvælningsforsøg. Faktisk har vores forhold udviklet sig til en dyb og varig kærlighed. Hun er det første jeg ser, når jeg kigger ud i haven og hun kan ses næsten lige gyldig hvor jeg står i haven. Nu vel... haven er ikke så stor, men derfor er det ikke alle primadonnaer der kan bryste sig af, at have den samme opmærksomhed. Hun er altså bare en darling! 💓
Nu jeg har din opmærksomhed, får du lige et par billeder mere fra haven i disse dage. Som altid skal man holde et vågent øje med alle. En kort kaffepause, - og vupti! Så er endnu et par smuksakker sprunget ud. 


Det er ren nydelse, - især hvis blæsten vil lægge sig. 


Ønsker dig en herlig week-end i haven... ;o)11 kommentarer:

 1. Tak for historien om den genstridige rose som blev tæmmet, den ser smuk ud. Det går så hurtigt derude, så det er svært at følge med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og I en stor have som din, fru Høneballe, kan jeg forestille mig at man hele tiden bliver overrasket... :)

   Slet
 2. Hej Fru Friis

  Det er da en super fortælling, :)
  Jeg er selv begejstret for Stanwell og dens moderne endnu sundere version Paula Vapelle!
  Løvet, blomsten og det remonterende gør den til noget særligt!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten. Paula kender jeg overhovedet ikke. Måske jeg skal finde en lille plet til hende også... :) Også en dejlig og varm weekend til dig.

   Slet
 3. Hej Fru Friis.Godt at det ikke blev til en skilsmisse.
  For det er da en smuk rose,som jeg aldrig har hørt om før.
  Og der er helt bestem gang i den i vores haver.Her er det også pæoner og roser lige nu.Men har ellers travlt med at holde hus og have pænt til salg.Har lige haft besøg af min ejendomsmægler.Det bliver spændende hvornår jeg får solgt.
  Rigtig dejlig weekend Knus Jette.
  PS. skal du til CPH i Valby.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der må være nok at se til, med sådan et salg for øje. Håber det går lige som du ønsker dig. Nej, desværre skal jeg ikke til CPH, der er andre planer. Mon ikke du skal forbi? Glæder mig til at læse om det.

   Slet
 4. Sikke en smuk rose - det var da godt, du fik styr på hende, for det er da bestemt en keeper som den ser ud hos dig!

  SvarSlet
 5. Altid godt, at man kan smutte omkring den nærmeste botaniske have og hente råd:-). Så ender det oftest med lykkelig kærlighed:-)

  SvarSlet
 6. Smuk rose, selvom vejen derhen var lang og besværlig. Interesant læsning for en, der er igang med at anlægge have, og et godt tip om, at det nogle gange kan betale sig at være vedholdende og klippe til, istedet for at give op.
  VH Nina

  SvarSlet
 7. Jamen det er jo nærmest parterapi for havefolk! Godt du fik rettet op på dit anstrengte forhold til yndlingsrosen, man kan ligefrem se hvordan den trives i sit stramme korset.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 8. Hej Jette.
  Sikke en smuk primadonna. Det var godt du fandt tålmodigheden frem..... Men sid nu ikke for længe med kaffepausen, så du misser flere skønheder, der er sprunget ud!
  Knus
  Malene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...