tirsdag den 30. september 2014

Lyden af efterår...

Septembers himmel har bestemt været meget blå i år. De skønneste og milde sensommer dage har lokket til havedage med jord under neglene og drømme om næste års frodighed. Det er nu der skal planlægges og omrokeres. Graves og ordnes.  Løg skal i jorden og drivhuset så småt lukkes ned.

Idag har jeg fri og troede at det lige netop var disse sysler dagen skulle gå med. Men den sidste septemberhimmel bød ikke på hvide lammeskyer, men derimod på gråvejr med en stille og helt perfekt haveregn.  Lige fugtigt nok til mit humør idag, så jeg nøjes med at iføre både mig og kameraet en regnfrakke og gik ud og nød den våde have. Lyden af efterår lød som en sagte rytme fra træernes dryppen på hostabladene og fornemmelsen af nærvær og stille forfald var helt perfekt.

Kom med rundt, hvis du har lyst...
En meget smuk september er slut,
lad os se hvad oktober kan byde på... :o)

18 kommentarer:

 1. sikke mange smukke snapshots du har fået ud af din våde have, nu fortryder jeg helt, at jeg har holdt mig inde i radiatorvarmen og nøjedes med at kigge ud.... jeg vil straks finde min regnfrakke og spadsere mig en tur. Tak for initiativet.

  SvarSlet
 2. Hej Fru Friis.Lidt surt med regn på din fridag.............men dejlige billeder fra din have.
  Bed jo lige mærke i de smukke mørke hyldebær.............for dem viser jeg også.
  Og ja !!! september har bare været en fantastisk måned............har nydt den i fulde drag.Og fået lavet en masse.
  Blev færdig med vores nye bed og trædesti i går...............tænkte på dig og dit sidste indlæg.Men håber at jeg har ramt plet med bedet.
  Vi tog i Ikea for at få lidt inspiration til vores soveværelse.
  Fortsat god fridag Knus Jette

  SvarSlet
 3. Tak for en dejlig smuk tur i din have, smukt er forfaldet, det kan man både nyde og det kan sætte eftertænksomheden igang, begge dele lige vigtige :-).
  Regnvejr er ikke altid deprimerende, det kan også understrege noget smukt :-), kh Margit

  SvarSlet
 4. Skønne regnvejr billeder, det er nu ikke så ringe enda med duften af sådan en regnvejrvåd have...og der var jo stadig tørvejr inde i drivhuset :-)
  Nu hvor jeg så billedet af din kongekrone kom jeg i tanke om, om ikke det var dig der havde et indlæg med en smed der lavede den slags ?
  Regnvejrshilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, han kommer her:
   http://frufriisfroebo.blogspot.dk/2014/04/man-skal-smede.html

   Slet
  2. Det link skal tjekkes ud, jeg ønsker mig sådan én!

   Slet
  3. Han får besøg af mig en dag jeg har penge nok, det er ret sikkert!

   Slet
 5. Regn er godt, hvis haven trænger, men hvis det bare er mørkt hele dagen og man kun får 5 mm, så er der ikke så meget ved det. Men du fik skønne regnvejrbilleder, mon ikke I har fået mere regn end os.

  SvarSlet
 6. Efterår har også sin charme og hvis det bare er lige så smukt som sommeren og sensommeren skal jeg ikke klage. Og, det ser det ud til at være i hos dig :-)

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis. Flotte efterårsbilleder med supergode motiver!

  SvarSlet
 8. Jeg startede med at tænke, hvordan efteråret lød... men selvfølgelig dryp dryp dryp :-D Det er nogle regnvejrs billeder!
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Hej Fru Friis, dejlige billeder af den skønhed der ligger derude i haven, også i tiden der kommer. Og en lille kompliment skal der også blive, jeg synes dine billeder er blevet bedre med tiden :-) ingen kritik af tidligere fotos.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hedder vist udvikling, kære Henrik. Så jeg vælger at sige tak for komplimentet. :)

   Slet
 10. DET var et skønt indlæg med så stemningsfulde billeder at jeg bare må komplimentere dig for en smuk afrunding af en september uden lige :)
  Oktober skal nok bliver med dage der viser blå himmel og rød/gule træer samtidigt - oh... hvilken farve eksplosion.

  SvarSlet
 11. Har du navn på den græs, der er på sidste billede? Den er så dejlig fyldig....
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene. Det er en Pampasgræs. Den står flottere end nogensinde i år, den lange sommer har passet den godt. Ellers kan den godt være lidt vinterfølsom, men en fantastisk græs er det. :)

   Slet
 12. Hmm, vinterfølsom er ikke noget jeg bryder mig om at høre. Der står nogle på Haderslevvej ved siden af blomsterbutikken, og jeg synes de er lige fine hvert år, men der er jo også lunere inde i byen, end her ude hos mig på bøhlandet. Den rangerer nu lidt lavere på ønskelisten, og så må 'Egon' lægge en plan og på sigt skabe et lunt og godt sted til den, hvis ikke noget andet dukker op i mellemtiden. Det er det gode ved planer, de er såmænd bare udgangspunktet for ændringer....

  SvarSlet
 13. Aiaiii...så flotte september bilder du deler med oss!
  Riktig mange flotte farger og stemnings-stilleben:)
  Høsten er også kommet hos meg,men solen skinner ( minus igår) og det er fortsatt varme temperaturer...vi håper på en sprakende oktobermåned:))

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...