lørdag den 4. juli 2015

Digitaliseret...

Efterhånden begynder jeg at føle mig tilpas digitaliseret.... på Digitalis altså!

Det har taget mig nogle år at få den rette balance i de fine Fingerbølspir i haven. I en lille have er det lidt en kunst at få dem spredt, men helst i rette antal. For hvornår er det rette antal? Og hvor mange spir kommer der egentlig på en plante? Og kan jeg nu nænne at rykke så mange småplanter op, som kunne blive til noget smukt! De er blevet værnet om, er blevet flyttet og har byttet pladser, mange er røget på komposten men lige nu syntes jeg faktisk fordelingen er rigtig god.

Der er de rent hvide....

- og de lyserøde...

- og pludselig har man en combi! 


Den gule er en staudedigitalis, og vedbliver at være gul.


Jeg kunne stadig godt tænke mig flere varianter med skønne fregner og farvesammensætninger, men venter og ser hvad jeg støder på. Nogle planter MÅ man jo bare eje når man ser dem...

I får lige en flok Digitalis mere fra haven her.


Selv om det er helt almindelig plante, som man nemt kan få for mange af, er den altså ikke til at stå for. Det samme syntes humlebasserne at mene. De drøner ud og ind af rørene, nogle gange er de helt forsvundet i blomstens indre og andre gange støder de sammen på den plettede landingsbane.


Er du også digitaliseret...?? ;o)
14 kommentarer:

 1. Ja digitalis er skønne og ikke til at undvære, men de er også svære at styre, jeg har også fjernet en del, jeg tror, det var meget passende. Nu er jeg så begyndt at fjerne nogle flere, for nu har de blomstret så længe, at frøstadiet er ved at komme.

  SvarSlet
 2. Jeg er desværre ikke ordentlig digitaliseret, så jeg misunder dig lidt - jeg drømmer om et hav af digitalis men virkeligheden ser helt anderledes ud - kun få planter får fat og overlever hos mig.Så I år tog jeg konsekvensen og købte mig et par hvide digitalis og håber endnu engang at jeg kan få en levedygtig "produktion" af småplanter igang.
  Digitalis og Judaspenge har jeg bare ikke held med selvom det burde være nogen af de nemmeste planter - men det er nok den vinterkolde våde lerjord der tager livet af dem.
  For år tilbage havde jeg en hvid variant med mørklilla pletter - den ville jeg gerne have igen, den var så flot.
  Man skal da være et skarn at klage, når man har hundredevis af andre dejlige stauder og 2-årige der godt vil vokse i haven - men digitalis er jo så smukke...!

  SvarSlet
 3. Jeg har nogle af de lyserøde, og de sår sig selv lystigt, for jeg glemmer altid at få klippet dem ned før det er for sent, så der bliver hvert år luget i hundredvis af planter op, men skønne er de.
  Jeg skulle måske anskaffe mig nogle hvide til mit hvide bed.

  SvarSlet
 4. JAAA JAAAAA JAAAAAAAA jeg er digitaliseret og elsker dem. Smukke billeder Jette💗

  SvarSlet
 5. I år har jeg vist kun en enkelt i haven, til gengæld kom jeg for et par år siden til at tabe nogle frø ovre i skovkanten, hvor de nu står og blomstrer så smukt.

  SvarSlet
 6. Hi hi jeg er først blevet digitaliseret i år, og er vild med den ene der er kommet med mange stængler, så der er håb for at jeg bliver mere digitaliseret.

  SvarSlet
 7. Min digitalisering er ikke særlig god. Jeg har det nok lidt som Berit, de vil altså ikke trives i store flokke hos mig, men lidt spredt fægtning er der da, og det er IKKE fordi jeg luger nogle væk. Nu har vi imidlertid omkring 20 småplanter af den hvide parat til udplantning i det hvide bed (hvis der kan skrues planter ned der) så en hvid digitalisering er måske undervejs til næste år.

  God søndag :)

  SvarSlet
 8. Er i høj grad digitaliseret. Har lige halet to trillebøre op og der er masser tilbage. De kan blive så kraftige at de slår noget af de andre - dyrt indkøbte studer - hjem i Ludo. Det kan vi jo ikke have...

  SvarSlet
 9. Jepper ... lidt - de er så smukke ;0)

  SvarSlet
 10. Kære Fru Friis. Jep eller det vil sige, jeg prøver. Manden tror det er ukrudt om foråret og har næsten nået og hive alle op, så ikke så mange i år her. Det bliver der lavet om på til næste år :). Den gule staude Digitalis er jeg da helt vild med, den må jeg ud og købe. Den er utrolig smuk. Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 11. Også her er jeg helt med på digitaliseringen, forrige år gik jeg rundt i de andre kolonihaver og fik nogle forskellige, så i år er der virkelig gang i den :o) Så meget at jeg nu kan forære nogen væk :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
 12. Hej Fru Friis.Ja !! jeger heller ikke så digitaliseret.................tror kun jeg har 2-3 stykker.Men alle dine ser bare forrygende ud.Så nu må jeg se at få dem til at brede sig.
  Håber du har klaret varmen knus Jette

  SvarSlet
 13. Ja..jeg er nok det Jette...digitaliset...elsker disse flotte blomstene som popper opp...:)
  Hyggelig å se fra din sommerhage:)

  SvarSlet
 14. Jeg har forsøgt at udrydde mine i ca.215-20 år.... de er ret sejlivet, så først sidste år fik de lov til at blive - og er allerede ret fyldige / mange..... og søde er de .!!!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...