mandag den 24. september 2012

Heide hvem...?


Kan du huske Preben Heide? Ham med det charmerende mellemrum i tandrækken og vært på Landet Rundt fra midt 70'erne og helt frem til 1990. En udsendelse jeg har set utallige gange...


Hvad i alverden har Preben Heide at gøre på en haveblog, tænker du nu. 

Egentlig ikke noget som helst, det skulle selvfølgelig lige være at han er bror til billedkunstneren Erik Heide, - og nu nærmer vi os noget!

På vores sommertogt til Mors boede vi på et dejligt B&B som lå ganske tæt på Erik Heides have. Vi gik og kørte forbi nogle gange og måske tempoet blev sat en smule ned, så vi kunne lurekigge lidt over bøgehækken, men billeder tog jeg altså ikke...!! 

Dette billede af Erik Heide, har jeg lånt på nettet.


Erik Heide er kendt for bla skulpturer men også hans hus og ikke mindst have har været vist i bøger og tvprogrammer hos bl.a Søren Ryge og Claus Dalby. Jeg ville ha' givet meget for at få lov at komme ind på den rigtige side af bøgehækken, men sådan skulle det altså ikke være. Vil du lige ha' en fornemmelse af haven kan du kigge her.

Derfor fortsætter vi i rask tempo mod Thisted og her møder vi så Ole Heide.

Ole Heide er fætter til de to førnævnte Heider og Ole er indehaver af Heides Planteskole, - og der kunne vi godt komme indenfor og kigge. 

Jeg havde ikke hørt om Heides Planteskole før jeg kom ind i "blogland" men siden er navnet dukket op med jævne mellemrum, og bestemt ikke uden grund. Et rigtig dejligt sted at besøge, meget mere end blot en planteskole ligeså meget en besøgs- og inspirationshave. Kom med indenfor...

Her er lange kik og glasoverdækkede salgsarealer.


Velplejet og ordentligt overalt,
og hele tiden nye stier man skulle ned for enden af...

Kunst i haven...Og flere forskellige spejlbassin arrangementer...

åhhhh.... så kom roserne... der var mange! Rigtig mange!
To lyserøde skønheder kom med til Kolding, 

Astrid Lindgren og Clair Renaissance.

Flere roser og mere kunst...
Her er gang i et eller andet jeg ikke lige ved hvad er...

Som nævnt i indledningen boede vi på et rigtig hyggeligt B&B "Heltoften". Kan kun anbefales hvis du har planer om at besøge Nordmors med overnatning. Indbydende sted og meget imødekommende og venlig værtinde.


Lyst og dejligt værelse med skønt badeværelse...

- og egen terrasse.
Her kommer vi gerne igen :o)

Til slut lidt af den fantastiske udsigt,
få skridt fra hvor vi boede.
Mors er SKØN!Hyggeligt du kiggede forbi 
og så en lille kvist fra det Heide'ske stamtræ... ;o)
34 kommentarer:

 1. Tak for turen til Mors og historien om Heide familien. Jeg troede kun de solgte syrener i Heides planteskole, ja så blev jeg det klogere. Det ser ud til at være en spændende planteskole med mange skønne planter.
  Da vi var på Mors, besøgte vi Kridtvejens Planter, men det øsregnede desværre, så vi fik kun købt få planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i at de er specialister i syrener og havde rigtig mange, jeg har bare ikke plads til syrener, så det var ikke det jeg kiggede efter. Her er også alt muligt andet godt...

   Slet
 2. De kan åbenbart noget med haver de Heider :-). Nu er jeg da også blevet nysgerrig på både den ene og den andens. Sørens også med den bøgehæk.....Nå, jeg må vel også nøjes med planteskolen, hvis jeg kommer på de kanter. Den ser nu heller ikke kedelig ud.

  /Birgitte

  SvarSlet
 3. Sikke da en dejlig planteskole, gad vide hvorfor jeg aldrig har været der...??? Min mands familie er fra Salling og det er ikke langt fra Mors... nå men jeg kommer der helt sikkert på et eller andet tidspunkt for de billeder her gør at det bliver jeg simpelthen nødt til - 1000 tak for turen Jette :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da bare en lille eftermiddagstur for dig Annette... ;o) Se længere nede om at besøge haven i syrentiden.

   Slet
 4. Bortset fra at jeg ikke lige kan se det charmerende i mellemrummet ;-) så er det bestemt nogle uber skønne billeder. Den planteskole ser ud til at være helt i særklasse.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 5. Det lyder som en rigtig god måde at være "turrist" i eget land på. Disse små BB gør vel at man får lidt mere af den lokale fornemmelse med. Smukt og forførende sted Heides planteskole, kan godt huske omtalen fra CD´s bog
  Henrik

  SvarSlet
 6. Det var et meget tur-inspirerende indlæg. Det vil jeg notere til næste gang, jeg skal til det nordjyske. Fantastisk planteskole, fik du købt noget eller osede du bare helt betaget rundt? Jeg ville nok have gjort begge dele ;-)

  SvarSlet
 7. Hvor ser den planteskole spændende ud.
  Tak for rundvisningen.
  Dit sidste billede er bare.... JA DET ER DET... utrolig smukt.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 8. Godaften fru Friis.Sikke en dejlig tur i har haft.Skøn planteskole,med kunst og smukke omgivelser.Og dejlige roser med hjem.Så kan man da ikke forlange mere.Der findes rigtig mange B&B rundt omkring i landet der er værd at besøge.Har desværre ikke været på Mors,men det kan der jo rettes op på.
  Kender godt begge brødrene Heide.Godnat herfra Jette

  SvarSlet
 9. Super tip med den planteskole
  - der skal jeg vist også forbi en dag ;-)

  SvarSlet
 10. Det var vist en rigtig god tur. Jeg bor heldigvis ikke så langt fra Mors og der er bare skønt.
  Kan anbefale Kridtvejs Planter for deres kvalitet - i hvert tilfælde det jeg har fået derfra har været helt i top.

  SvarSlet
 11. Fantastisk tur I havde :-D med masser af oplevelser!
  *Jeg forstår godt at du syntes at Mors er smuk,den kære Tante Grøn tog os også på en lille tur rundt i landet - MEGET SMUKT !
  :-D Knus Gro

  SvarSlet
 12. Sjovt at få sammenhængen mellem de forskellige ´Heider´. Ja og så gav det jo lyst til en tur, endnu en.

  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 13. Hvor er der flot på Heide's planteskole. Sikke dog den familie har æstetiske evner. Det B&B er da også et blik værd. Jeg glemmer heller ikke alle de flotte sten du bragte hjem. Helt igennem en dejlig ferie! ;o)

  SvarSlet
 14. Ja Heides planteskole er bestemt et besøg værd :-) Og jeg kan se du har fanget mange af de smukke stemninger og indtryk man får dér... Ser ud som en rigtig hyggelig tur.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 15. Hej Jeg kan se at rigtig mange har givet en kommentar til dit besøg på Mors. Jeg kan kun tilslutte mig de fine ord om Heides planteskole i Thisted, har selv været der flere gange, har man mulighed for at besøge den i syrentiden er det et besøg værd også selvom man ikke har plads, der er dog også en del små syrener man kan have i krukker. Bare duften er det hele værd. Men selve planteskolen er skøn på alle tider, man føler virkelig ikke at man går i en planteskole, men tror en stor del af tiden det er en have og betjeningen er meget venlig.
  Jeg er en af de heldige der fik lov til at komme indenfor bøgehækken hos Erik Heide og det var virkelig en rigtig god oplevelse, ikke mindst at opleve og snakke med Erik og hans kone.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar Lene. Du har da fuldstændig ret, det må være et fantastisk sted i syrentiden men var det nu også nødvendigt at give mig ideér om syrener i krukker... hmmmm... ;o)))
   Det må være rigtig spændende at opleve Erik Heides have, jeg er dybt imponeret over deres minimalistiske og fuldstændig gennemførte levevis ude og inde.

   Slet
 16. det må virkelig have været en dejlig tur, og den planteskole har jeg godt læst lidt om i en af Dalby's bøger, men desværre ikke besøgt den endnu, og med de billeder som du viser er jeg MEGET fristet til at kikke forbi denne planteskole snarest ;)

  SvarSlet
 17. Skønne haverum! Får lyst til at tage et aftenkursus i svejsning og så gå igang. Især bedopdelinger i jern synes jeg er inspirerende. Gad godt blive lidt af en metalørn, så haven helt kunne slippe for plastikkanter (som forøvrigt er irriterende som kløpulver i hyben!).
  Kommer sjældent på de kanter, men har en længsel mod det jyske (uddannet fra Aarhus), som jeg nok snart må tage alvorligt... Måske en sviptur med farlige planteskolebesøg vil være påkrævet?

  God frokost fra Katinka

  SvarSlet
 18. Dejlig historie og dejligt gensyn med Heides Planteskole. Pudsigt nok har jeg lige nævnt de bedindramninger af jern for Drivhussnedkeren, der går her pt., for han smeder også en del (når han har tid) - kunne nemlig godt tænke mig nogle lignende rammer :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Mener du dermed at jernkanterne på det sidste foto er for at vise muligheder med bedindramning, blot i miniformat???

   Slet
  2. Jeg er ikke sikker på, hvad de skal bruge dem til i dette bed, men de har dem også i køkkenhaven, og det ser rigtigt godt ud (har vist det på min blog fra mit besøg deroppe). Men ja, ellers vil jeg næsten tro, at de små bede, du viser her, skal tilplantes, mon ikke?

   Kh. Marlene

   Slet
 19. Det var da lidt morsomt, Heides Planteskole er skrevet i "Steder - hvis man lige er i nærheden"-bogen.

  SvarSlet
 20. Hold da op ja, ham kan jeg godt huske. Det sætter tankerne i gang og man bliver lidt ført nogle år tilbage. Altså vi må da snart få set den planteskole. En skam den er så langt væk. Den kan dårligt komme længere væk fra os. Men jeg kan jo se, at man kan leje et skønt værelse, så måske, hvem ved.

  Tak for indlægget. Det frister :)

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 21. Tusind tak for inspirationen til Heides haveskole. Den ser fantastisk spændende ud. Bestemt et sted jeg vil besøge :-)

  SvarSlet
 22. Kære Fru Friis,

  som enoghalvfjersindstyvende generation morsingbo, født og opvokset på en ø, hvor alle kender alle, må jeg beklageligvis komme med en rettelse.:o) Jeg er alvorligt bange for, at du har haft en dårlig informationskilde, der har givet dig misvisende oplysninger da der er indsneget sig en Heidefejl:o) Host host!! Altså, vi tager den lige igen: Erik Heide er BROR til Preben Heide og både Erik og Preben er således FÆTRE til Ole Heide:o)

  Ja, jeg er jo så i den heldige situation, at jeg har prøvet at sidde på den der B&B terrasse en dejlig augustaften omgivet af dejlige mennesker. Et par søde og gæstfri turister fra Koldingegnen inviterede, - hårdt pressede, undertegnede og gemalen på en lille drinkS på terrassen, som kun ligger et langt spytkast herfra. Og jeg synes bestemt også at Heltoftens B&B var et pragtfuldt sted. Friisens sikre stil og smag fornægter sig ikke.

  Nu vil jeg vise Syrenprinsen dit Planteskoleindlæg. Så får han tårer i øjnene af rørelse. Tak fordi du skriver så smukt om vores ø.

  Stort knus fra os begge

  PS: Ja, syrener STORTRIVES i krukker:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhhh... nej, jeg var sikker på jeg havde styr på stamtræet.... :oD
   Sikke et held Heiderne ikke selv læser med!!! ;o)

   Slet
  2. Så er miseren rettet og jeg håber min informator en anden gang strammer sig lidt op... ;o)))))

   Slet
 23. Hej Fru Friis.
  Uh, du er vist nødt til at ha' syrener i potter, kan jeg godt høre.
  Sikke en dejlig sommertur I har været på.
  Jeg kender kun Heides planteskole fra bøger, artikler, nettet, bloggene.... billeder. Jeg håber inderligt jeg kan komme op og opleve dette skønne sted live en skønne dag. Tak for turen:-)

  SvarSlet
 24. Men en skøn historie - i familie er de ihvertfald de der Heider!
  Skøn planteskole I har været på besøg i! Dejligt med sådanne oaser, hvis du så billeder fra min lokale, kan man SE at det er en planteskole uden kunst og besøgshave.....
  Sådan et lækker B&B er også godt at høre om, skulle ens veje falde forbi.

  SvarSlet
 25. En stamme med masser af kreative gener ses ;0) Tak for turen.....og måske hækken er klippet næste gang du kommer forbi ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 26. Jeg kan godt huske Preben Heide. Erik kendte jeg ikke i forvejen, men Ole besøgte jeg i sommer. Det er en fantastisk planteskole, han har. Tak for turen.
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 27. Hej
  Tak for din kommentar på min blog, jeg gik straks igang med at lave en side om min pergola som du efterlyste. Ærger mig over at jeg ikke har taget bedre billeder...

  Maria
  Deneksperimenterendehave

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...