lørdag den 8. januar 2011

Ferieminder


Velkommen til BUGA 2009

Sommeren 2009 valgte vi at besøge den tyske Bundesgartenschau 2009 i Schwerin i Nordtyskland. Hvert 2. år afholder Tyskland en national haveudstilling i skiftende landsdele. Udstillingerne tager flere år at bygge op og holder åbent fra april til oktober. Vi vidste ikke særlig meget om hvad det var, havde læst lidt tilfældige artikler hist og pist men interessant så det ud og køreafstanden var til at holde ud. Så afsted drog fru friis og hendes tålmodige gemal og det kom vi bestemt ikke til at fortryde.

Hele udstillingen var bygget op omkring Schwerin Slot som i sig selv er det smukkeste torneroseslot omgivet af vand. Det gjorde jo heller ikke noget at vi havde valgt en dag, hvor solen skinnede fra en næsten skyfri himmel.

En af de ting der hurtigt slog mig, da vi kom ind på området, var hvor lidt kommercielt det hele virkede. Selvfølgelig kunne du købe mad og drikkevarer og der var også mulighed for plante- og frøkøb, men det var ikke noget der virkede pågående. Alle steder var der små åndehuller med siddepladser, så man kunne tage et hvil i ro og mag og kigge på blomster og planter, eller man kunne lukke øjnene et øjeblik og nyde solen.

Altså var det bare at gå ombord i alle herlighederne og der var nok at kigge på, fornøjes over og være nysgerrige på, og efter en forrygende dag var vi helt enige om at sommeren 2011, skulle bilen køre mod Koblenz hvor BUGA 2011 bliver afholdt. Det er dejligt at ha' noget at se frem til og inden længe skal vi igang med at planlægge sommerferie. Herligt!!

Slotsgården


Slotsgården med orangeri.

Et kik ned mod Schwerin Slot

Schwerin Slot

Tone i tone

Denne gang de røde toner

Et kik ned til friluftskirken hvor der jævnligt blev afholdt gudstjeneste.
Blomsterflor

Jeg slutter lige med den altid smukke Solhat.
5 kommentarer:

 1. Kære Fru Friis.

  Du fandt ud af at linke ser jeg ;-)
  Hvor er det bare en smuk park. Når vi engang kan komme af sted med campingvognen igen, skal vi en tur rund i Europa og kigge på blomster. Det bliver ikke før, at vi ikke har de gamle hunde mere. Jeg vil ikke sætte dem i pension, men i stedet indretter jeg mig efter, hvor meget de kan. Tosset? ja måske.....

  SvarSlet
 2. Kære Madam Bæk.
  Det er da ikke spor tosset, bare værdig hensyntagen til et par ældre familiemedlemmer. Respekt for det :o)

  SvarSlet
 3. Hej Fru Friis
  Det var et godt tip med Schwerin Slot og med tyske blomster begivenheder - det vil jeg "skrive mig bag øret". Jeg har nydt at se billederne fra jeres tur.
  Hilsen Berit fra Irishaven.

  SvarSlet
 4. Fandt dig via en kommentar på Claus Dalbys side. Faldt lige over dette blogindlæg, da jeg også var på den udstiling. Tyskland er faktisk et lidt overset haveland.
  Selv skal jeg til Chelsea i år, sammen med net-venner, jeg har mødt på blomsterdalen.dk og andre fora. Der er selvfølgelig lidt stille på forum nu i vintertiden, men kik ind en dag. Mit brugernavn er hanne.

  SvarSlet
 5. Hej Hanne. Jeg prøvede at "kigge indenfor" på din profil, men den er ikke offentlig tilgængelig. Nu er det jo ikke sikkert du læser det her, men det er det eneste sted jeg lige kan skrive det...
  kh fru friis

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...