torsdag den 27. januar 2011

Ved I noget om det??

Dameblade kan måske være nyttige at blive klog på!

Forleden sad jeg og bladrede formålsløst i et sådant blad fra i sommer, og kom til at læse flg. husmoderråd:

Roser uden lus
Vil du være fri for lus i roserne, plukker du en masse brændenælder (brug handsker) og lægger dem i en balje vand ca. en uge. Så tager du 1 liter brændenældesaft og blander med 9 liter vand og vander roserne med det ca. en gang om ugen i tre uger. Roserne blomstrer, bladene bliver flotte og der er ingen lus.

Billedet er skamløst lånt fra Helsenyt...

Det lyder da rigtig meget fascinerende! Nemt at gå til, skader ikke miljøet og oven i købet er det billigt, men virker det??

Der står man skal vande med det, dvs. vande jorden og ikke bruse bladene? Altså forebyggende?
Hvis det virker på roser, så må det da også virke i drivhuset på chilli- og peberplanter, som har en irriterende evne til at rage lus til sig??
Jeg tror bestemt det skal afprøves denne sæson...

Er der måske nogle af jer drevne haverotter, der har erfaring med det her??

15 kommentarer:

  1. Jeg bruger brændenældevand som gødning, men har ingen erfaring med at bruge det mod bladlus. Et eller andet sted har jeg læst noget om, at et middel mod dem er altid at sørge for, at roserne har vand nok, så måske er det den kombination der virker.

    Bedste vinterhilsner
    Birgitte

    SvarSlet
  2. Ja, som du ser har jeg også lige skrevet om brændenældevand. Sjovt sammentræf. Min mor brugte det mod lus, men om det egentlig havde en effekt ved jeg ikke. Det er vel værd at prøve, om ikke andet får roserne noget god gødning.

    Hilsen Ina
    http://annasplads.dk/

    SvarSlet
  3. Ved du hvad der virker og som giver dig en masse dejlige hvidløg.

    Sæt hvidløg mellem roserne både efter år og forår så kan du også høste de lækreste løg 2 gange om året - Jeg har afprøvet det med rigtig god effekt.

    Har du mulighed for at lave insektbo i haven til dem der er specielt glade for bladlus så har du også din egen biologiske bekæmpelse der .

    God fornøjelse med det til foråret ;)

    SvarSlet
  4. Nu er det jo sådan, at jo sundere man kan holde sine planter, jo mindre utøj siges det, at man får. Idéen med hvidløg tror jeg er effektiv nok ;-)

    Kærlig hilsen hende med bøgerne, der trues med vindueskiggere ;O

    SvarSlet
  5. .....desværre ingen erfaring med lusene og effekt af brændenældevand. Med gødningsdelen skulle virke, så hvorfor ikke også mod lus :0) Tror jeg vil afprøve hvidløgstippet......tak til Annette :0)

    SvarSlet
  6. Anette, hvidløgstippet lyder genialt, det skal da prøves både i rosenbedet og i drivhuset, og hvis de så også får et skvæt brændnældesuppe kan det vist kun blive godt. :o)
    Dagens motto: "Til kamp mod kryb!"

    SvarSlet
  7. Ved du hvad Fru Friis, Jeg hører til de uartige, som følger Ernst Jensen (og Claus Dalbys) råd og sprøjter. De får den anbefalede cocktail 2-3 gange på de rigtige tidspunkter, så de er garderet mod både svamp og udyr, som laver bladene om til rullecigarer, skydeskiver eller forhenværende slatne skønheder. Det er KUN roserne der får en omgang. På mit lille frimærke har jeg i 09 og 10 sat ialt 23 roser fordelt på 17 typer, som jeg gøder og pusler om som en hønemor. Så pokker tage mig om de skal invaderes af dårligdomme. I 09, da jeg havde indkøbt sat nogle af roserne midt på sommeren (og ikke havde gjort noget som helst præventivt endnu), undrede det mig såre at mine lathyrus f.eks. havde 1 milliard lus - men ikke roserne. Og det, min gode Watson, var jo nok fordi, at de havde fået et skud for boven på Aldershvile Planteskole.

    SvarSlet
  8. Jeg har ikke haft succes med padderokke- og brændenældevand mod lus på roser - derimod hjælper en kraftig vandstråle til at blæse dem ad h til!
    Du kan også bruge insektsæbe og du kan lave det selv efter denne opskrift:
    http://www.gourmethaven.dk/artikel/vis.php?id=29
    Dejligt med en god erfaringsudveksling - tak for det:))

    SvarSlet
  9. Dejlig blog du har :-)

    Min mor, som går meget op i roser, planter også hvidløg imellem sine roser, og det virker fremragende.

    God weekend :-)

    Mange hilsner

    Marlene

    SvarSlet
  10. Hej fru Friis
    Jeg bruger brændenældevand som gødning og det skal bare i en spand vand. Man behøver ikke at klippe mm, bare fortynde det når det skal bruges. Det gav store flotte grønkål sidste år!
    Hilsen Lone.g

    SvarSlet
  11. Hej Lone. Brændenældevandet skal helt bestemt prøves, jeg bor lige ned til en mark og bøvler med brændenælder der gør hvad de kan for at kravle ind til mig. Nu kan de da gøre nytte, ka' de!! ;o)

    Og så er jeg lige kommet på en genial idé, syntes jeg selv! Hvis hvidløg hjælper, så hjælper det måske også at plante hvidløgspurløg (kinapurløg) mellem roserne, så er der både duft og fine hvide blomsterskærme. Det må da være en win-win situation!

    SvarSlet
  12. Did telefonsex I thank you for
    the both of what has been drowned out by reading our lovely black, you know how to free your husband's text messages a couple of dates and other animals.

    SvarSlet
  13. Unity Player is a great choice to serve with typical lunch fare, fleshlight such as diaper
    rash, nail infections, thrush, and vaginal infections. While fleshlights still sell for $60.
    I get it When your web developer or coding services provider informs you
    about W3 C valid markup, this means that your website will directly impact how much business
    the site will generate.

    SvarSlet
  14. Buying a fleshlight Adult ToyMany handheld pussy/anal sex simulators are called fleshlights,
    although 'fleshlight'
    is actually a bad idea.

    SvarSlet
  15. If you wish you can add another virtual destination, such as chilies, can
    temporarily increase your metabolic rate to help you in growing taller naturally.
    A bigger number of patients have been satisfied with the
    results of IPL laser, and it worked as advertised. First of all, Loma Linda, California, which is best defined by Steve Jobs himself:" We designed the case right alongside the product.

    Here is my web blog; fleshlight

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...