torsdag den 16. juni 2011

Så flyttede den sidste hjemmefra...

Endelig fik vi huset for os selv igen..., - altså drivhuset!

I sidste uge flyttede de sidste blomsterbørn hjemmefra, dvs. nogle få stykker står stadig på venteliste til et varigt hjem, men mon ikke det også det lykkedes at få dem afsat et eller andet sted.

Drivebænken har atter fået sit normale udseende,
efter en tid som plantebord.

Dejligt igen at kunne smide sig på drivebænken iført en krimi eller et haveblad eller måske bare ligge og kigge op på skyerne. Det er dog ikke midt på dagen i fuld sol jeg ligger der, så kuldskær er jeg alligevel ikke...Udsigten igår når man ligger på ryggen...
Klokkeranken har fået Spejlæg om fødderne.


- og i toppen deler de sig pænt, med den blå til venstre og den hvide til højre.Skønranken kommer også flot afsted,
men heller ingen blomster her endnu.


Så til mit problembarn som giver mig en del hovedbrud... Jeg vil så gerne have en rose i drivhuset, og ser for mig hvordan blomsterne vælter ud til alle sider og man bliver mødt af en skøn duft, når man træder indenfor. Men sådan ser virkeligheden desværre ikke ud hos mig! 


Rosen Alcymist


Den blev plantet i sensommeren sidste år og hyggede sig gevaldigt i drivhuset i vinter. Den står i en kurv foret med plast, og til plantejorden er der tilført lidt kattegrus for at holde på fugten. Hvis alt gik vel og jeg fik set hvor meget den udviklede sig, var planen at den skulle direkte ned i jorden.

Først fik den meldug, jeg er jo ikke vild med sprøjtemidler så jeg læste mig til at økologisk skummetmælk kunne klare det lille problem. Det virkede et par dage og så havde melduggen overtaget igen. Nu er den sprøjtet med "Ecostyle Svampefri" og det ser ud til at have hjulpet på første plage. Men rosen ser stadig sølle ud og har kun haft 3 blomster, det er da en ynk...Hvem gnasker her og efterlader små hvide fnullere???
De hvide plamager er vist stadig rester af indtørret skummetmælk....
           

Gule blade der visner og falder af... suuk...

Det passer ligesom ikke ind i mit ideele billede af en klatrerose....

En dag spottede jeg også to små gul-hvide larver, den ene blev meget flad under min fod, den anden forsvandt for mig. Samme dag læste jeg hos Lisbeth (Contryliv) om roseboreren, og troede bestemt det var den, der var på spil, men fandt aldrig ud af det. 

Så hvad gør jeg nu? Kan jeg stadig redde min rose ved at sprøjte med et eller andet? Gode råd modtages med kyshånd!

Nå, men tilbage til det der vistnok fungerer, omend jeg vist ikke er så langt fremme.

Små bitte agurker, men der sker da noget hver dag...


Tomaterne er på vej, men også her er der lidt ventetid...


Når rosen ikke vil dufte, så kan basilikum da heldigvis hjælpe til.


Det eneste (for mig) nye i år, er en hvid aubergine.
Den anden blomst er på vej, men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal forvente
eller om jeg bør nippe eller klippe...??

Ved foden af Skønranken, titter den første Pragtsnerle frem, så lidt blomstrer der da...

Fortsat god dag til jer alle derude i haverne :o)

15 kommentarer:

 1. Hvor ser det flot ud.... hvis du dog bare havde undladt at lægge de Rosenbilleder på. Min dag er helt ødelagt nu. Ja nok hele min uge.

  Jeg har i mange år ikke ville have de usle planter indenfor her, fordi de altid fik alt det skab, som du her fremviser. Og nu har jeg alligevel lige købt nye roser. Og ved præcis nu, hvordan det ender :)

  SvarSlet
 2. Jeg ville skynde mig at tage rosen ud, det tror jeg den vil have godt af! Men ellers synes jeg det ser helt vildt dejligt ud i dit drivhus!!! Jeg har et drivhus i samme mærke og størrelse som dit, men har kun plads til et lille cafebord og èn stol. Jeg får altid sat gang i en masse der fylder. I år bla. med 6 forskellige slags basilikum....gu' ved om jeg nogen sinde får brugt det - begrænsningens kunst er desværre ikke mig. - Men hold op, jeg gad godt ligge og se op i skyerne i dit drivhus :-)

  SvarSlet
 3. Det vigtigste element haven er muligheden for at lægge sig ned og kigge op i skyerne, på en havebænk, på et tæppe, eller blot et par minutter i det solvarme græs.
  Jeg havde en rød klatrerose "Sympathie" i mit tidligere drivhus den var sygdomsfri og rigt blomstrene satte de største buketter måske den var værd at prøve, den var plantet direkte i jorden.
  Henrik

  SvarSlet
 4. Hvor ser der dejligt ud i dit drivhus. Når jeg engang får sparet sammen til mit eget drivhus, tror jeg da også, jeg vil se, om der kan blive plads til en drive-plads med kig til himlen :-)
  Held og lykke med rosen - og også alt det andet selvfølgelig :-)

  SvarSlet
 5. Dejligt med drivhus og plads til at dagdrømme om alle de ting man gerne vil..
  Glæder mig til at se billeder længere hen på sommeren med alle de blomster du får i drivhuset..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 6. Skøøøønt.... Tænk at ligge der og se på sky-figurer. Eller/og med en god krimi i ørerne. Uha som jeg drømmer....

  Øv med dine rosen-problemer. Dem kan jeg desværre ikke hjælpe med, der er 'import' forbud her på matriklen.

  SvarSlet
 7. Fantastisk udsigt i vandret stilling. Der skal være plads til at drive i et drivhus ;-) Nu har jeg endnu ikke et, men det er da et af mine krav, når jeg får det.

  Jeg vil også foreslå dig, at flytte rosen ud, og så eventuelt finde en sort, som er mere egnet til indelivet. Hellere det end at begynde at sprøjte med gift.

  SvarSlet
 8. Hvor ser det godt ud - og det hele er meget langt fremme, synes jeg. Imponerende med klokkerankerne. I år har jeg kun sået hvide (sår ellers de lilla hvert år), men der kom kun én i år, og den vokser nærmest ikke, så heldig med dem har jeg ikke været i år :-/

  Til gengæld blomstrer mine pragtsnerler også nu - lysende blå.

  Det er et smukt drivhus, du har. Jeg kan sagtens forestille mig, hvor skønt det må være at ligge på "driverbænken" ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Ja jeg kan også kun sige: ud med rosen, så skal den nok komme sig. Lys og luft, det kan de lide. Så kan du få mere plads til driverbænken og ligge der og kigge på skyerne i stedet for at ærgre dig over den stakkels rose.
  PS Husk at vande rigeligt, hvis du flytter den ud nu og så en gang gødning, så skal det nok gå.

  SvarSlet
 10. Hmmm... jeg kan ligesom fornemme af jeres søde svar, at endnu én må flytte hjemmefra, - eller ihvertfald ud af drivhuset! Jeg skal vist lige ha' forklaret min mand at nu mangler jeg endnu et klatrestativ, for jeg har jo faktisk lige pladsen hvor den kan bo :o)
  Tak for jeres svar.

  PS til Frøskuffen: Det er altså kun rosen i drivhuset jeg har alvorlige problemer med, resten går nu meget godt, så tro bare på det og nyd det når de blomstrer :o)

  SvarSlet
 11. Hej Fru Friis
  Jeg har ladt mig fortælle at roser bør ikke være i et drivhus, men ellers har du da en meget flot drivhus og dertil flotte planter...

  SvarSlet
 12. ak, den stakkels rose, den ser ikke ud til at ha' det så godt, det er nok rigtigt at den helst vil ud - jeg har tidligere haft roser i mit drivhus, og haft stor glæde af det - men de var altid lidt plaget af lus.

  SvarSlet
 13. Kære fru Fniis

  Jeg kan fornemme, at du og jeg må have en alvorlig rosensnak, når jeg gæster dig med Tour-de-Blog meget snart.

  Jeg vil afgjort ikke gøre mig til ekspert, men har til gengæld læst hvad mangen en rosenekspert har skrevet, så jeg kan her berette, at roser gerne vil stå lunt og godt, MEN et sted hvor det også lufter let. Og det gør det antageligvis ikke i dit drivhus.

  Personligt gider jeg ikke pille, nusse, kysse på, gøde, vande, forårsbeskære, sommerbeskære osv. osv. for så at få roserne ødelagt af kriblekrable og/eller svamp. Jeg gør som Ernst Jensen forskriver og mine roser (dem der ikke fik stængelsyge i vinters) ser sunde ud. Indtil videre. Jeg elsker roser men rosenbuske med grimme blade, er der ikke møj ved :-)

  Din vandrette udsigt er til gengæld lige i øjet :-) Jeg er også pjattet med at ligge på min seng i Kagehuset med åbne dobbeltdøre og kigge ud i haven. Sikken luksus efter at have knoklet rundt.

  Glæder mig til at tage alle dine godter i øjesyn.

  PS: Jeg bruger mælk i kaffen :-)

  SvarSlet
 14. Kære Nette.
  Tak for kommentar, jeg sørger for en ko på græs... ;o)

  SvarSlet
 15. Ja nu har du jo fået alle de gode råd om at sende rosen ud for døren og jeg vil foreslå at den egentlig bare flytter ud på den anden side af glasset og vokser op ad driverhuset så du stadig kan nyde alle blomsterne (næste år) indefra, jeg tror at den bliver glad for at komme ud i lidt "dårligere" jord og derfor leverer masser af blomster samtidig med at utøjet forsvinder:)
  Det er fantastisk så flotte de andre planter det er heldigt at dyrene ikke er flyttet over på dem.
  PS: det lyder fint med en ko, jeg bruger også mælk i kaffen;)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...