tirsdag den 27. december 2011

Tænk at det er december...

Her i familien er vi slappe og forspiste, manden og datteren hoster lungerne i trevler og vi trænger alle til frisk luft og grøntsager. Dagen startede med støvregn og så ikke særlig indbydende ud, og jeg gik og skulede lidt til nisserne der havde begyndende støv i skægget og vist nok bad om at blive sommerputtet. Pludselig ændrede alting sig da den første solstråle tittede ind af vinduerne.

Vi to gamle fik luntet en lille tur i skoven og derefter måtte jeg også en tur i haven for at lure om der var lidt til kameraet. Inden jeg fik set mig om havde jeg både fået tanket op hos fuglene og sået valmuefrø flere steder i haven og en time var gået. Energiniveauet føltes som om det var hævet en lille smule, og solen fortsatte med at kigge frem.

Utroligt at det er den 27. december og utroligt hvad en smule solskin kan  gøre ved humøret. Imorgen ryger nisserne tilbage på loftet og hverdagen vender så småt tilbage. Tror faktisk jeg holder rigtig meget af hverdagen, og vil bruge resten af denne smukke dag på at drømme mig hen til foråret.

Bøgetræet mødte jeg i skoven,
der er noget fascinerende ved de bare grene mod blå himmel.


Rudbedica Cherry Brandy.
Frøstande af Solhat.
Fodring af fugle samt en rose på vej...
Juleroser og påskeklokker på vej.
Pletter i luften stortrives.
Og Slangeskæg sammen med en lille sommerblomst
som (heller) ikke har opdaget at det er vinter.
Blandt mine to havegaver (læs nu endelig ikke hade-gaver...) var Ghita's roser, så nu vil jeg plante mig i sofaen og slå rødder sammen med Ghita. Den anden gave viser jeg engang i januar, for den skal først hentes hjem, - og Tante Tulle har allerede sporet sig ind på hvad det er!

Ha' en fortsat forrygende dag derude :o)

22 kommentarer:

 1. ja, det er altså en mærkelig vinter, men jeg nyder det så længe det varer, jeg føler ikke noget større behov for snavset sne og sjip sjap. Her blev støvregn også afløst af sol - og hvor gør det dog en stor forskel på ens velbefindende.

  SvarSlet
 2. Jeg blev også helt euforisk, da solen pludselig tittede frem. Det hæver både humøret og energiniveauet med adskillige grader. Jeg overvejede faktisk, om jeg skulle gå igang med at pudse vinduer, meeen man skal jo heller ikke gå til yderligheder ;-)
  Ha' en skøn dag!
  Knus Signe

  SvarSlet
 3. Hei:))...ja..det er utrolig at det er desember...her hos meg er det
  8-9 +grader og ikke en snøflekk:)
  Gikk deilig tur ved sjøen idag og været er supert med sol og frisk vind:))

  SvarSlet
 4. Rigtig god fornøjelse med Ghita's Roser - det er en helt særlig bog! Og tak for de smukke syn fra din dag.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Ja gudskelov for solen og det milde vejr, så vågner vi op af vores vinterdvale og kommer ud med kameraet.

  SvarSlet
 6. Dagen startede også med småregne og blæst her. Hen over middag kom solen og det er utroligt så stor magt solen trods alt har på energiniveauet. Jeg var også i haven en times tid og det er jo lige til at komme i forårshumør af.

  Julepynten er også ved at finde tilbage i kasserne her på matriklen - plejer ellers at have det fremme til nytårsaften, men i år er jeg mæt - måske skyldes det "forårsvejret" ;-)

  Dejlige billeder og viste man ikke bedre, så var det ikke til at se, at det er vinterbilleder :-)

  SvarSlet
 7. Dagen startede også med småregne og blæst her. Hen over middag kom solen og det er utroligt så stor magt solen trods alt har på energiniveauet. Jeg var også i haven en times tid og det er jo lige til at komme i forårshumør af.

  Julepynten er også ved at finde tilbage i kasserne her på matriklen - plejer ellers at have det fremme til nytårsaften, men i år er jeg mæt - måske skyldes det "forårsvejret" ;-)

  Dejlige billeder og viste man ikke bedre, så var det ikke til at se, at det er vinterbilleder :-)

  SvarSlet
 8. Julen og hyggen med familien er dejligt, men jeg har det også som dig: Jeg holder af hverdagen og det er jo slet ikke så tosset, når der nu en gang er flest af dem :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Kære fru Fniis

  Jeg læste lidt forkert, og spekulerede på, hvad du lavede med rosen Ghita inde i stuen på sofaen. Kunne jo godt være at du havde fået et par af denne skønne rose forærende i julegave. Jeg er ikke så pjattet med Poulsen roser, men deres renaissance roser er dejlige og rosen Ghita er både smuk og dufter himmelsk.

  Dine billeder vidner om denne dejlige milde vinter. Jeg er selv lige kommet ind fra haven, hvor jeg har luget og kultiveret lidt. Havde imens varmet Kagehuset op og nappede et par kopper te og læste i et par havebøger bagefter, mens skumringen lagde sig. Skønt! Ikke til at forstå, at det er december.

  SvarSlet
 10. Dejligt med en omgang frisk luft efter julehyggen og maden, jeg føler med din mand og datter som hoster - det er så udmattende. Hvor er det dejlige billeder du har fanget på turen derude. Jeg må også huste at så valmuer, men ellers lader jeg jorden hvile nogle måneder til det bliver rigtigt forår. Forsat rigtig god efter jul og snart godt nytår:)

  SvarSlet
 11. I haven er der tegn på forår - men min bukse linding fortæller mig at det lige har været jul. Det er lidt svært at knappe den øverste knap!
  Hvad skal jeg tro på? ;O)

  SvarSlet
 12. Du har lige fanget en dejlig stemning i dag med solskinnet, som også nåede til Østjylland. Eneste minus var at jeg var på arbejde og derfor kun fik frisk luft på cykelturen i morges i blæsevejret. Men så har jeg jo en fridag til engang i foråret, det er ikke dårligt. Hverdagen er dejlig, mine nisser bliver nok også snart puttet, men juletræet får nok lov at stå til den 31.

  Skønt med Ghitas roser :)

  Juleknus fra Ulla

  SvarSlet
 13. Ren vitaminindsprøjtning - det er hvad solen gør :o)
  Også jeg har været i haven idag... mærkeligt d. 27 december... det føltes som forår i stedet... men skønt var det :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 14. I et indlæg på en anden blog inspirerede du mig til at få kigget til mine kæmpejernurt - om de stadig er i live. Og nu taler du om at så valmuefrø. Min travetur går til kolonihaven i morgen, så måske jeg skulle tage en håndfuld valmuefrø med :) Og mens jeg sidder og skriver dette, spekulerer jeg på, om der ikke var noget med, at jeg rent faktisk spredte valmuefrø i efteråret... hmm, den hukommelse er ikke hvad den har været! ;-)

  SvarSlet
 15. Ah, det lyder som alletiders dejlige dag :-) Og ja, det er da nok rigtigt at vi får vinter på et tidspunkt. Men hvad der er gået godt, kommer ikke skidt tilbage, og så kan vi jo huske på dengang vi var i haven og nusse den 27. december :-D
  Sikke skønne små dejligheder du har fanget med kameraet. Jeg kiggede også på mine jernurt idag, og tænkte at skuddene så friske og nye ud. Til forskel fra dem i drivhuset, som ser lidt småvisne ud :-D
  Hvor er jeg nysgerrig efter at høre om din anden julegave :-)

  SvarSlet
 16. Ja et er skønt når solens stråler finder vej mellem skyerne.....og himlens blå er en ren vitaminpille.

  Skønt med sådan en havedag, dem vil vi gern have flere af.....og et lille drys sne hepper jeg nu også på ;o) Skønne, skønne billeder.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 17. Kære Jette.
  Godt den gode sol fik jer lokket ud ... Jeg drønede osse ud i haven og blev små-mips da det blev mørkt, for jeg var slet ikke færdig med at fjerne græs totter i bedene.
  Hygge hygge.
  Lone

  SvarSlet
 18. Sikke dejlige billeder, du har taget. Det ser jo helt forårsagtigt ud. Jeg så slet ikke solen i går og heller ikke i dag, men trænger til at se den, så derfor var det dejligt, at du ville dele solen med os. Jeg håber, du nyder din bog og jeg er også spændt på at høre mere!

  SvarSlet
 19. Jeg må nok i haven i morgen, men jeg kan godt nøjes med at kigge - tror jeg.
  Hvor er det nogle dejlige billeder du viser - især den nederste collage er skøn.

  SvarSlet
 20. Ja pragtfuldt med det milde vejr. Pga af en dum skulder i sommers er jeg bagefter i haven, så det passer mig fint at kunne fjerne ukrudt nu ;))
  Har da forresten også nogle frø af Claus Dalby´s fantastiske valmuer. Dem vil jeg da lige have smidt nogen af. Tak for tipset..
  Rigtig godt nytår. Og tak for mange gode indlæg i din dejlige blog.

  Mvh
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 21. Hvor er det dejlige billeder du viser. Altså hvor jeg venter efter forår, men vi skal nu nok få lidt vinter...
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 22. Jeg kan se på det hele, at jeg vist er den eneste i blogland, der har ladet julepynten stå lidt endnu ;-)

  Ja, solen gør meget. I går var det fantastisk vejr - sol og helt stille - og i dag stormer det og regner helt vanvittigt.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...