torsdag den 13. september 2012

Septembers himmel...


- er så blå,  dens skyer lyser hvide,  og lydt vi hører lærken slå  som før ved forårstide.  Den unge rug af mulden gror  med grønne lyse klinger,  men storken længst af lande for  med sol på sine vinger.
Der er en søndagsstille ro  imellem træ'r og tage,  en munter glæde ved at gro,  som var det sommerdage.  Og koen rusker i sit græs  med saften om sin mule,  mens bonden kører hjem med læs  der lyser solskinsgule. 
Hver stubbet mark, vi stirrer på,  står brun og gul og gylden,  og røn står rød og slåen blå,  og purpursort står hylden.  Og georginer spraglet gror  blandt asters i vor have,  sa rlg er årets sidste flor:  oktobers offergave. 
 
De røde æbler løsner let  fra træets trætte kviste,  Snart lysner kronens bladenet,  og hvert et løv må briste.  Når aftensolen på sin flugt  bag sorte grene svinder,  om årets sidste røde frugt  den tungt og mildt os minder. 
  At flyve som et forårsfrø  for sommerblomst at blive  er kun at visne for at dø,  kan ingen frugt du give.  Hvis modenhedens milde magt  af livet selv du lærte,  da slår bag falmet rosendragt  dit røde hybenhjerte.
 


 Otto Mortensen 1949 - Alex Garff 1949


18 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en smuk sang. Den synger vi næsten altid i denne måned i mine børns skole. Dejlige billeder der så fint følger teksten. TAK...

  SvarSlet
 2. Kære Jette
  Hvor er det smukt, jeg bliver helt rørt.
  Er det ikke utroligt at tænke på at der i 1949 sad en mand og følte samme glæde over livet og naturen som vi gør idag - og evnede at udtrykke det så fint og tidsløst?
  Knus/Lisbeth

  SvarSlet
 3. Tak for sangen og efterårs kavalkaden med de smukke farver.

  Jeg synes det er en meget smuk sang og så kan jeg faktisk godt lide efterårets smukke farver, frodighed og overflod... Ha' en skøn dag

  SvarSlet
 4. flotte billeder :) passer godt til sangen ;)

  SvarSlet
 5. Jeg havde helt glem hvor sød teksten egentlig er. Og så fik jeg også sunget lidt i dag :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
 6. Hej. Sikke en fin tekst og hvor er det nogle gode billeder, du viser. Det ser slet ikke efterårsagtigt ud, selvom det er den tid!

  SvarSlet
 7. Elsker den! Og elsker billederne til!
  September er og bliver nok min favorit-måned!

  SvarSlet
 8. Det var da et herligt indlæg - tak for det :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Kære Fru Friis.
  Sammen med "Se nu stiger solen" er det min absolutte ynglingssang fra den danske sangskat. Den er så smuk og får samlet hele følelsen af glæden ved naturen, årets -og livets gang. Mit eneste problem er, at jeg altid har en kæmpe klump i halsen, når den skal synges. Den rammer mig liige i hjertet og rummer det hele. TAK!

  SvarSlet
 10. Så vakre bilder med en tekst som passet så fint:)
  Du satte meg virkelig i høststemning med dette:))
  Nyt septemberdagene:))

  SvarSlet
 11. Skønt og evigt gyldig tekster. Du har lige ramt billederne også. Tak for dejligt indlæg.

  SvarSlet
 12. Smuk tekst og smukke billeder.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 13. Kære, søde Friis,

  hvor er det et smukt indlæg, du har lavet. Nu mangler vi bare lige et soundtrack, hvor du SYNGER "Septembers himmel er så blå". Det kan nåes endnu? Og herren i huset, vil sikkert gerne filme, mens du gør det?:o)Jeg venter i spænding.....:o)

  Hav en dejlig uge og alt godt til dig og dine.

  Septemberknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn. Kreativ idé du der fremfører, men har du nogensinde set det "fantastiske" program Dagens Mand?? Det er rigeligt at du kun har set det én gang, for så kender du den lyd der fremkommer når ungmøerne vælger strandløven fra. DING - DING - DING - DING - DING vil der lyde på min blog, efterhånden som mine læsere fjerner min blog fra deres blogliste... ;o)

   Slet
 14. Smukt indlæg.
  Hvor har du dog taget nogen gode billeder.
  Jeg kan rigtig godt li` billederne med den blå himmel i baggrunden.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
 15. Meget flot kombo. Som du dog er kreativ!

  SvarSlet
 16. Smukke ord og smukke billeder fra en smuk Fru Friis. Jeg gad godt lidt være storken....

  Tak for tanker og knus, det luner mere end du aner. Dejligt at høre at Hr. Hole har fanget dig også - der er jo lige et par bøger mere at tage fat i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor dejligt at høre fra dig igen.... velkommen tilbage :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...