fredag den 8. november 2013

Hune på bornholmsk...

Denne sommer tilbragte vi ferien på solskinsøen Bornholm. Det er kun anden gang i mit liv at jeg besøger denne smukke klippeø og første gang havde vi en teenager med, som i nogen grad satte en dagsorden. I år var vi kun os selv og fruens behov for havebesøg skulle opgraderes. Heldigvis syntes manden også at det er hyggeligt at besøge Danmarks forskellige haver.

Første have på tjeklisten, var Enghøj Staudehave. En have som andre af jer bloggere har skrevet om, men som jeg sagtens mener kan tåle en gentagelse.... eller tre!

Min overskrift på dette indlæg, er måske lidt en tilsnigelse, men når man besøger denne skønne cottage-garden-inspireret have, fik jeg glimtvis associationer til Haven i Hune. Samtidig er haven selvfølgelig helt sin egen, skabt af Michael og Anne-Mette som også puslede rundt blandt planterne, mens vi var det.

Det var lidt svært at begrænse mig billedmæssigt, men følg med rundt og se hvad du syntes. Og skulle du "tilfældigt" komme forbi denne staudehave på klippeøen, så lov mig at du kigger indenfor og lader dig rive med af stemningen.
Kan man andet end syntes om al denne frodighed
med udkig til åbne vidder?

Hyggeligt du fulgte med hele vejen. :o)


31 kommentarer:

 1. Dejligt med sommerbilleder fra en skøn bornholsk have.
  Haveknus

  SvarSlet
 2. Jo det kan vist godt tåle en sammenligning med haven i Nordjylland :)
  Hvor er den smuk, haven og de smukke stemningsbilleder du har taget, føler mig helt hensat til en engelsk have... Jeg må altså også engang få besøgt den smukke klippeø Bornholm og denne fantastiske have :)

  Da vi i skolen skulle på lejerskole, blev det besluttet at det år skulle vi ikke til Bornholm men til Hirtshals...!!! ikke at der er noget galt med Hirtshals, men det kan jo absolut ikke sammenlignes på nogen måder...

  Tak for en dejlig havetur
  God weekend og haveknus
  Annette

  SvarSlet
 3. nå, så er det bestemt - turen går til Bornholm........ til sommer, som sikkert bliver den bedste sommer nogensinde. Altså efter min krystalkugle.

  SvarSlet
 4. Tak for er dejligt gensyn med en skøn have - jeg var der for 3 år siden. Ud fra hvad der er i blomst på dine billeder, så kan jeg se at jeg må have været der lidt tidligere på sommeren.
  Jeg er helt enig i din anbefaling - og man skal afsætte god tid til 2 runder for at få det hele med. Meget inspirerende have.

  SvarSlet
 5. Tænk hvor hurtigt man indstiller sig på at nu er det vintertid! Så det var en stor fornøjelse at se dine billeder, hvor jeg næsten kunne mærke varmen og alle duftene i luften. Skøn frodighed som jeg har til gode at oplve - sammen med resten af Bornholm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare kom afsted Henrik, der er rigeligt at kigge på... :)

   Slet
 6. Hej Fru Friis.Hold da helt op en skøn have ......dejlige billeder du viser..
  Kan da godt ærgrer mig lidt at jeg ikke fik set den have da vi var på Bornholm forrige sommer.
  Vi besøgte den spændende Strabo have.......var i der?
  Men det er svært at se alt det man gerne vil når man er en del af 3 par.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Strabo bliver lige netop mit næste indlæg... :)

   Slet
 7. Tak for rundturen. Skøn,skøn have. Hvordan lykkedes det at undgå fristelserne. (eller gjorde du).

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Det undgik jeg overhovedet ikke Ole! Der var nemlig det fineste lille plantesalg, hvor der røg 4-5 planter ind på bagsædet, jeg er bare sådårlig til at huske navne at jeg ville kaste mig ud i forsøget... :)

   Slet
 8. Du kan tro jeg fulgte med hele vejen. Der ser ualmindeligt dejligt ud. Den have vil jeg også besøge. - Og, nu sidder jeg selvfølgelig og drømmer om den dag landliggerhaven ser sådan ud ;-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 9. Hej Fru Friis. Jeg fulgte interesseret med hele vejen og synes haven ser fantastisk ud. Det var nogle gode billeder og meget spændende at se.

  SvarSlet
 10. Tak for turen igennem den smukke have.
  Gode billeder.

  SvarSlet
 11. Hyggeligt gensyn, jeg var der I September. Selv I den måned så det super ud.

  Tak for rundtur.

  SvarSlet
 12. Rigtig dejligt "gensyn". Jeg har været der et par gange - senest i september sammen med Hanne TIlst :D Men der er jo nyt at se på hele tiden, så billeder derfra bliver næppe trivielle.

  Er forresten med på at mødes der, hvis nogle vover sig til øen til næste år :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 13. Hej igen Fru Friis.
  Vi er rigtig glade for at se de skønne billeder af vores have. Du har fået mange af de lidt anderledes motiver med, og sat fint sammen i farvetemaer. Det er et super godt indlæg du har lavet 1000 tak for.
  Mange venlige havehilsener herfra Michael og Anne-Mette.

  SvarSlet
 14. Hej også til dig Zep.
  Kom I bare:D Vi synes det er hyggeligt med besøg. Skriv gerne i forvejen så vi kan have kaffen klar!!
  Venlig hilsen Michael og Anne-Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi laver da blogtræf hos jer næste gang.... ;). ;)

   Slet
 15. Det er bestemt en have jeg vil besøge når jeg engang igen besøger solskinsøen. Den lyseblå farve på træværket står så flot til havens frodighed, den er jeg lidt vild med. Og mange blomsterkombinationer er der som inspirerer mig og giver mig nye ideer til bedene.

  SvarSlet
 16. Tak for turen, det ser skønt ud :-)
  Bornholm er ikke lige just der jeg kommer så tit, har kun været der en eneste gang, og det var ikke med skolen, men i mit voksne liv.

  SvarSlet
 17. Hvor var der skønt, dejligt med et sommerkig. Tak for turen. Den skal jeg helt sikkert se, når jeg engang kommer derover igen.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 18. Hvor ser der pragtfuldt ud! Den have kunne jeg godt tænke mig at besøge! Tak for fine billeder - og der var ikke for mange!

  SvarSlet
 19. Ih du godeste......det ser jo fantastisk ud. Bestemt en gentagelse værdig.......mange gentagelser. Lige sådan et lille hvidt vindue går jeg og drømmer om at sætte i mit udekøkken......og nu er jeg da bare fuldstændig overbevist om at det bare MÅ ske.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 20. Kære Fru Friis.

  Det er en fantastisk smuk have Anne Mette og Michael har skabt. Hvis jeg boede på Bornholm, kom jeg der mindst en gang i ugen:o) Jeg har endnu til gode at se den IRL. Og så elsker jeg iøvrigt Bornholm. Det er et magisk sted, som jeg gerne ville opleve på alle tider af året.

  Tusind tak fordi du tager os med på drømmerejse til en skøn ø og en pragtfuld cottagehave, Jet <3 Det er rart at drømme sig væk her i november november november november.

  Knus og ønsker om en rigtig dejlig weekend

  SvarSlet
 21. Hej Fru Friis

  En dejlig perle de to vidunderlige mennesker har skabt over på denne dejlige ø. Når man så ved at havearbejde og have i det hele taget overhovedet ikke have deres interesse kan man kun beundre den oase de har fået sat sammen.

  Desværre har jeg endnu ikke haft muligheden for at besøge dem, men ønsket er rigtig stort, men det pokkers vand som de er omgivet af er lidt af en udfordring, når man ikke er udstyrret med svømmehud mellem tæerne.
  (har været på Bornholm 4 gange. men det var før jeg kendte til havens etikstens) øv.

  Det var absolut ikke for mange billeder du havde valgt fra dette paradis, for min skyld måtte der gerne have været dobbelt så mange. :) :) :).

  Rigtig god weekend.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 22. En lækker have på en fantastisk ø. Jeg har aldrig været der IRL selvom jeg har været på Bornholm mange gange. Så det var dejligt at få en tur rundt i en skøn have. Der er mange ting at kopiere der. Altså i lille format til min lille have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det skal ikke afholde os med små haver at lave kopiforsøg. Alt kan jo skaleres ned... ;)

   Slet
 23. Det ser virkelig skønt ud og jeg har allerede haven skrevet bag øret, så må jeg se hvornår jeg igen kommer til bornholm. Det er mange dejlige elementer og mon ikke at nogle inspirationer er hentet i Hune?
  Jeg blev absolut ikke træt af at se billeder:o)
  Knus herfra.

  SvarSlet
 24. Tak fordi du deler ferie billederne med os. Det er en smuk perle, I har fundet på solskinsøen. Jeg ville også gerne opleve den selv. Nu er der i hvert fald endnu en god grund til at gense Bornholm på et tidspunkt.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...