mandag den 23. december 2013

Hulestemning 2013

Kære havenisser

Jeg bliver nødt til at krybe til bekendelse! At smide håndklædet i ringen!

Jeg er ganske enkelt ikke født med et veludviklet julegen... pyyh... nu kom det ud, og det var måske ikke så slemt endda!
Lige siden jeg som ung kom i lære i en boghandel hvor der blev arbejdet igennnem op til jul, har jeg lidt af julepræstationsangst. Denne har siden fulgt mig op igennem årene og blev kun forværret da der også kom børn i mit liv. Med alderen har jeg dog lært mig selv, at jeg sikkert er en udmærket mor, hustru, veninde også selv om jeg ikke får klaret bagværk, pyntning og hjemmegjorte gaver.
Faktisk er det også kun alle forberedelserne op til jul, jeg har et lidt anstrengt forhold til, så tro nu endelig ikke at alt er sort og trist i Frøboet! Her bliver skam også tændt lys og nisser bliver fordelt i krogene.
For de dage der venter lige om hjørnet, nemlig de rigtige juledage, dem glæder jeg mig til. Det er dem det hele handler om, det at vi samles i familierne, hygger os med hinanden, spiser god mad og deler gaver og gode stunder. Det er nu vi mindes dem vi ikke har iblandt os mere og dets større er glæden over at familien i det nye år forøges med et lille nyt mirakel. 
Og tro nu heller ikke, at jeg forsager alle juleforberedelser. For jeg har skam fulgt med på jeres blogge og set de skønne juleting som breder sig over det ganske land. Jeg er fuld af beundring over al den energi og glæde I lægger for dagen og al den kreativitet som I udfolder. Lidt misundelig er jeg vel også, og flere gange når jeg at tænke at... næste år, laver jeg også sådan en dekoration.... eller måske gør jeg ikke!! 

Og med disse ord fik jeg delt min lille hulestemning med jer alle, håber sandelig ikke at det tog toppen af julestemningen, for det var ikke meningen! 

Jeg ønsker jer alle den dejligste jul, 
og håber I må dele den med dem som I har kære.

Juleknus og havekram 
fra Frøboet   :o)27 kommentarer:

 1. Jamen julen er jo, hvad man gør den til. Så her er ingen præstationsangst eller higen efter af gøre som andre. Vi har nogle enkelte traditioner, som skal med i julen, og da jeg jo er efterlønsnisse, har jeg tid i ro og mag til at gøre, det jeg finder tid til. Jeg slapper faktisk dejligt af, når jeg laver dekorationer.
  Så herfra skal lyde en rigtig glædelig jul tilbage med ønsket om et fantastisk
  dejligt nyt haveår til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, og det lyder som en jul der passer til mit temperament... ;o)

   Slet
 2. Hej fru Friis
  Det er jo lige mine ord, jeg er heller ikke til alt det juleri, men hyggen ved julen og en samlet familie, det er skønt. I år må vi dog nøjes med at være tre, det bliver også hyggeligt. Vi har valgt at springe julen over, så der er ikke særligt julet her hos os, julemad skal vi heller ikke have, det bliver en alternativ jul med den ældste søn. De andre holder jul med svigerfamilien, så vi må klare os uden.
  Også vi venter på og glæder os til en lille ny i familien, det varer ikke ret længe nu. Et bryllup skal der også være i 2014, så der er nok at se frem til, for ikke at tale om alle haveglæderne.
  Glædelig jul til dig og dine, håber vi ses i 2014.
  Knus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære fru Høneballe. Jeg er sikker på det bliver den dejligste alternative jul for jer tre, og så må vi to se at få lavet nye visitkort der passer til vores nye status... ;)
   Selvfølgelig ses vi i en eller anden have. :)

   Slet
 3. Det tager i hvert fald ikke julestemningen fra landliggerhytten. Jeg synes man skal holde jul - og forjul - lige som man nu en gang har det bedst med. Jeg har også selv arbejdet i brancher, hvor jeg arbejdede som en vanvittig hele december lige til sidste dag, men da jeg er en julenisse, så nyder jeg, at jeg har mere tid i december nu. Kunsten er så ikke at gå så meget over i den anden grøft, at man klasker sammen d.23. For du har ret i, at det er de kommende dage som for alvor tæller. Samværet sætter julestemningen. Og, så er det jo skønt med en lille havenisse, som dukker op rundt omkring i haven ;-)

  Rigtig glædelig jul til dig og dine, Jette.
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte, og jeg er sikker på at dit julesind ikke klasker nogen steder. Du har ret i at det hjælper nu hvor der er er mere tid op til jul, og min plan var faktisk at linke til din juleside, så jeg nemt og hurtigt kan finde noget julet til næste år, når jeg tager grødskeen i den anden hånd!! ;)

   Slet
 4. Der er jo masser af jul hos dig. Se bare de røde huer der er ude i haven.
  Jul er for alle og handler om som du skriver at være noget for hinanden. Hos os er det forskelligt år ofr år hvor meget kreativitet der kommer ind.
  I lørdags var de "hjembragte" æbleskiver lige det rigtige - så værtinden kunne være hyggelig og ikke opholde sig i køkkenet det meste af tiden.
  Glædelig Jul til dig og glæder mig til at følge Frøerne hele det næste skønne haveår som er lige om hjørnet.

  SvarSlet
 5. Tak Anne. Ja, det handler om at (jule)sno sig... :)

  SvarSlet
 6. Hej Jette.

  Julen er den 24 december........og så kan foråret godt begynde ;O)

  Glædelig jul og godt nytår.

  kh.

  SvarSlet
 7. Tak! Og en glædelig jul til dig og dine! - Og så synes jeg da at frøer med nissehuer er den gladeste, mest kreative juledkoration jeg har set i år ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. He-he... Nanna, det var også lidt hyggeligt... ;)

   Slet
 8. Tak og Glædelig Jul til dig og din familie :-) - Det er de sødeste nisser du har fået på besøg der i frøboet. Ingen sure miner her fordi du ikke Juler nok op til jul! - Jeg er et rummeligt menneske søde og der er plads til rigtig meget.
  Mange Jule knus Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Og rummelige mennesker er lige nøjagtig hvad vi har brug for.... :)
   Knuuus...

   Slet
 9. Kære Fru Friis
  Jeg kan se at nissen er med dig hvor du går og for mig er det, dét det handler om - nissen skal være med os, vi skal ikke præstere, vi skal nyde. Jeg er god til at dekorere indendøre og ved hoveddøren, men jeg har ikke pyntet hele haven som jeg nærmest ikke ser i den mørke tid, jeg må dog ud og se om der sidder en lille nisse i nogle af mine buske:o)
  Stort tillykke med den forestående glædelige begivenhed, det er spændende:))
  Og så ønsker ønsker jeg dig og din familie en rigtig glædelig jul, jeg håber at vi ses igen IRL i 2014.
  Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth, og jeg er sikker på der sidder et par nisser og juler i din have... ;)

   Slet
 10. Hej Fru Friis.Ja! jeg holder også på at det vigtigste ved julen ikke er alt det ydre..........men at være sammen med dem man holder af og hygge sig ved levende lys.Et stort tillykke med den forestående begivenhed.........du kan roligt glæde dig.Har selv to dejlige drenge børnebørn på 4 og 7 år.
  Håber på et dejligt haveår 2014 hvor jeg ser frem til at vi mødes ige.
  Rigtig god jul og et godt nytår til dig og din familie.Mange juleknus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, og mon ikke der bliver mulighed for at støde sammen i det nye haveår. :)

   Slet
 11. Tak, og i lige måde med en rigtig dejlig og afslappet jul til dig og dine. Man skal på ingen måde lide af præstationsangst mht. juleriet, jeg er sikker på at dem der juler meget, gør det fordi de slet ikke kan lade være og fordi de hygger sig med det. Du hygger dig så bare med nogle andre ting, som er ligeså værdifulde.

  2014 bliver sikkert et dejligt haveår med mange skønne aktiviteter og vi ses da helt sikkert. At du også skal være mormor giver lige det hele en ekstra dimension, det bliver stort.

  juleknus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla, og red et ikke en fantastisk følelse at glæde sig uhæmmet til det nye haveår!? :)

   Slet
 12. Ja jeg synes altså at det er dybt forargeligt at du ikke er fuldstændig udsmattet af julestress
  Fy! Ho ho ho (griner næsvist) Glædelig jul

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja-ja fru Sussie, det er godt med dig!! Mon ikke 2014 skal være året hvor det lykkedes at hilse på dig ude i en rigtig have...?
   Fniis fra Friis :)

   Slet
  2. Det kunne være rigtig hyggeligt, hvis jeg altså ikke har samlet alt for mange øretæver sammen :)

   Slet
 13. Kære Jette.
  Din måde at være på spreder julestemning året rundt, så "juleforberedelser" er garanteret slet ikke nødvendige hos dig. Du spreder hygge og fod stemning hvor du kommer forbi, og det er en gave i sig selv. Lykkelig er jeg for at du var med undertegnede, Tante Grøn, Birgitte m.fl. på haverejsen i november på min blog. Det var altså vildt hyggeligt!
  Rigtig glædelig jul til dig og dine - kram fra Lone

  SvarSlet
 14. Tak og i lige måde Fru Friis:-)
  Du behøver da heller ikke at lave dekorationer og andet julegøgl med den lille nisse, som har indfundet sig i din have:-)
  Ja, det er utroligt, hvilken forskellig virkning Julen kan have på folk. Men Julen varer jo nærmest også i flere måneder, og jeg selv får nærmest store røde knopper over hele kroppen, når jeg skal gå rundt og købe julegaver, der er mennesker overalt!! Jeg blev overrasket over at f.eks min søster syntes, at det var noget så hyggeligt, da jeg kom til at sige ja til en fælles shoppetur. Når det er sagt, så elsker jeg juleforberedelserne, altså det at lave dekorationer og så at bage, hvis ellers der er tid nok.
  Glædelig Jul:-)

  SvarSlet
 15. Det er da befriende at vi er nogle stykker, der ikke vender vrangen ud af alting, fordi det er december. Efter at have solgt juletræer i 35 år lige til den 24 om eftermiddagen, så er julen noget der skal overståes, så man kan begynde at tænke på forårets planlægning og indkøb.
  Glæder mig til plantemesse i Odense 8.-9. jan.hvor der er nyheder og kolleger.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 16. Dejligt indslag med et tema, jeg også kan genkende; heller ikke jeg er den store julehyggenisse, men jeg nyder bestemt julemaden, ferien, lysene etc. :) Jeg drømmer om at blive kreativ på den der måde med smukke dekorationer og fantasifulde stilleben, men endnu er det ikke kommet til mig i nævneværdig grad ;-)
  Glædelig jul. Jeg er vild med din lille nisse, der maser sig ind på alle billederne ;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...