mandag den 29. juni 2015

Dyr i haven... Boganmeldelse

Jeg har fået en mulighed for at anmelde havebøger fra forlaget Turbine, hvilket jeg ikke var sen til at takke ja til. Når man elsker sin have, elsker havebøger og kan lide at skrive på sin blog, så er det blot endnu en havetjans af de sjove. Derfor vil I fremover på denne blog kunne læse min anmeldelse af udvalgte havebøger fra dette forlag. 

Den første bog jeg har fået fingre i, er en lille lækker sag om dyr i haven og lavet i samarbejde med Haveselskabet. Alene det samarbejde borger for kvalitet. Bogen er på kun 80 sider men den formår alligevel at komme rigtig godt rundt om emnet og giver gode råd og masser af indsigt i, hvordan jeg gør min have dyrevenlig.

Bogen kan bruges som opslagsværk eller man kan, som jeg gjorde i første omgang, læse den fra start til slut. Du kommer rundt om emner som: Sommerfugle, Vilde havehjørner, Blomsterenge, Vand i haven, Sådan planter du, Fodring, Foderplanter, Insekthoteller, Redekasser og meget, meget mere.(Fra min egen have)


(Fra min egen have)

Sidste del af bogen får vi portrætter over dyrevenlige og hjemmehørende stauder, buske, krydderurter, pattedyr, krybdyr og selvfølgelig sommerfugle og insekter.(Fra min egen have)


Bogen har en klar holdning til brug af gift i haven, og er derfor med til at rykke på vores holdning til emnet og få os til at tage stilling.

(Fra min egen have)
Det er en rigtig dejlig lille bog. Let tilgængelig, dejlige fotos og brugbar for alle som elsker dyrelivet i haven. Det er en oplagt gaveide til den nybagte haveejer, så man fra starten tænker dyrelivet ind i haven og ikke kun hvilken plante hvor! Også lidt større børn kan have glæde og gavn af at snakke om emnerne og derefter gå på opdagelse derude. Og selv om emnet har interesseret mig længe, fandt jeg alligevel oplysninger der var nye for mig.Jeg giver "Dyr i Haven" 
5 havehjerter ud af 5 mulige.


Forfatter Bärbel Oftring, på dansk ved Randi Pisani.
Titel  Dyr i haven
Forlag Turbine i samarbejde med Haveselskabet
Udgivet 2015
Pris 170,- kr.8 kommentarer:

 1. Ih, hvor er du heldig! Sikke en skøn tjans!! Jeg synes vi har mange dyr i haven - og ikke kun hunde og katte :-)

  SvarSlet
 2. Lyder til at være en bog man burde læse. Tak for anmeldelsen .
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 3. Jeg synes at det er godt at der kommer nogle nyere håndbøger i haveemnerne og det lyder også som om at det er en informativ bog. Jeg oplever en stigning i dyrelivet i haven, det har jeg også arbejdet bevidst på i nogle år. Her er mange mærkelige gespænster, gad vide om de er i denne bog?
  Tillykke med anmelderudnævnelsen, det er spændende og jeg ser frem til flere anmeldelser:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mindes nu ikke lige at gespænster er nævnt, - de må komme med i en ny og udvidet udgave!! ;o)

   Slet
 4. Hej Fru Friis.Ja !!! så blev du også boganmelder.Spændende bog................og dyrelivet i vores haver tror jeg da vil alle gerne vil ha.
  Her har det svirret med store fede brumbasser i dag.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, brumbasserne var aktive idag, måske de har noget at indhente ligesom os andre! :o)

   Slet
 5. Hej Jette.
  Det lyder som et ynglings job, du har fået dig der. Det lyder til at være en fantastisk bog. Den er hermed reserveret på biblioteket, og hvis den også er lige så god, efter min mening, som du skriver, så ryger den flugs på ønskelisten, efter endt læsning.
  Tak for tippet.
  Knus Malene

  SvarSlet
 6. Ja her er også mange dyr i haven, men humlebier er nok dem, vi har flest af, hvis vi ser bort fra sneglene :(

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...