mandag den 14. marts 2011

Rugekuller...

- har jeg bestemt ikke fået!
Ej heller havde Pjevs, som var min lille genbrugshund indtil for 2 år siden.

Han kunne jo godt se ud som om han ligger på æg... :o)

Nu kan jeg da godt forstå, hvis I undrer jer over hvad Pjevs laver i en haveblog, men tålmodighed kære venner, det kommer jeg til omend vejen kan være kringlet og fyldt med hundehår!

Da min far døde i 1997 købte min mor Pjevs på et internat hvor han var 2-3 år gammel. Først tænkte jeg at ham var der vist ikke meget hund i, men der tog jeg grueligt fejl. Han kunne trave os andre trætte, elskede en god jagt på græsplænen, var glad og venlig, kort sagt Pjevs var supersej trods sit feminine udseende! Han fulgte min mor i tykt og tyndt indtil den dag i 2006 hvor også hun måtte give op overfor kræftsygdom.

Min søsters kælefår stod han da heller ikke tilbage for...
 
Nu flyttede Pjevs så ind hos os, jeg havde passet ham under min mors kemokure så for ham så det ikke ud til at være en stor forandring. Lynhurtigt lavede Pjevs dog et hieraki i familien: Jeg var "flokleder" herefter kom Pjevs, derefter min datter og til sidst min mand!!!

Jeg nåede at have Pjevs i knapt 3 år, så blev han dement og vi måtte sige farvel til ham. Idag ligger han pakket godt ind i et lammeskind under vores morgenterrasse. Jeg sender ofte en kærlig tanke til en lille trofast genbrugshund, som nåede langt omkring i sit liv og skabte masser af glæde omkring sig.

Og hvad var så pointen? Jo Pjevs skulle børstes flere gange i ugen, hvilket gav håndfulde af lange bløde hundehår. Hårene hængte jeg op i en af de der fjeder-ting til at have fedtkugler i, hvorefter mejserne havde stor fornøjelse af at hente hår til redebygning når de havde fået rugekuller...!

Desværre tænkte jeg aldrig på at tage et billede af hårbollen som hang der i træet, til fri afbenyttelse for havens fugle, men så i år fik jeg en smart idé - syntes jeg selv! Når man ikke har hundehår lige ved hånden, kan man så bruge tørretumbler-fnuller?? Svaret kender jeg ikke endnu, men nu skal det afprøves så jeg har samlet fnuller og fyldt i fjederophænget, så må vi se hvad redebyggerne siger til det!

Isoleringsfnuller kan afhentes uden beregning...

Og han levede lykkeligt til sine dages ende og I fik historien om en lille hund der skabte glæde hos både mennesker og musvitter. Og det var ganske vist...

Tak fordi I læste med, sir' Pjevs ;o)

21 kommentarer:

 1. Hvor er det en sød historie.
  Jeg håber at fuglene bliver glade for tørretumblerfnulleret, men der var nu ligegodt lidt mere stil over hundehårene fra Pjevs :)

  SvarSlet
 2. For en nydelig hund:) Koselig å lese om ham! Så lurt å bruke både pels og lo fra tørketrommelen til noe nyttig! Sov godt:) Cathrine

  SvarSlet
 3. Sådanne historie kan vi rigtig godt li´:) Skal selv have fyldt min fjederdims op med gedeuld.
  Bedste hilsner Lene

  SvarSlet
 4. Det var da en vidunderlig historie - sikke en dejlig hund :-)

  Her hos os bruger fuglene hårene fra hestene, som taber deres vinterpels i denne tid.

  SvarSlet
 5. Sød og dejlig historie Jette, godt i nåede at have glæde af ham også :)

  Men om det der tørretumbler fnuller, virker skal jeg også først til at finde ud af - tror nu nok det skal gå... Ellers daffer jeg lige op på rideskolen og henter lidt hår

  SvarSlet
 6. Lene, du har ret! Niveauet er faldet er smule... :o)

  DT Sjolte: Genialt! Jeg skal da bare hamstre noget fåreuld fra min søster, når dyrene skal klippes... hvorfor har jeg ikke tænkt på det!! ;o)

  SvarSlet
 7. Kære Fru Fniis

  Nååååå, siger jeg bare til jeres skønne genbrugshund. Jeg har selv tidligere smidt hår fra min puddel ud til pipperne om foråret, og netop tænkt på, at det var synd, at jeg intet havde i år, da min lille hund desværre tog til de evige jagtmarker i januar. Min tørretumbler er "indbygget" i min vaskemaskine, så jeg har ingen fnuller. Ejheller får. Hvad skal jeg dog finde på mon. Hmmmm.... Tak for beretning og påmindelse om at hjælpe fuglene netop nu.

  SvarSlet
 8. Smart fundet på med fnulleret! Her er jeg dog stadig leveringsdygtig i både heste og hundehår i ( alt for ) store mængder..
  Pjevs lød til at være en fantastisk personlighed. Så er ens liv beriget ved at have kendt sådan et væsen.

  SvarSlet
 9. Det var dog en dejlig historie.
  Er ikke specielt klog på hunde, så hvordan opdager man, at en hund bliver dement?
  Muligvis dumt spørgsmål, men det er der så ikke noget at gøre ved.
  Skal huske at hænge 'fnuller' ud til fuglene. Har en hel sæk fåreuld fra sidste år (brugt mod rådyrene) og desuden har manden i huset forholdsvist langt skæg!!!!!!!!!
  Mange tirsdagshilsner

  SvarSlet
 10. Kære Karen! Det er da bestemt ikke et dumt spørgsmål, jeg viste ikke selv at det var det der skete, men det kunne dyrlægen så oplyse.
  Han begyndte langsomt at gøre mærkelige ting. Kom fx.ind fra haven eller gåtur og gik lige hen på gulvtæppet og tissede, eller stod med ryggen til os og gøede. Ændrede simpelthen personlighed og samtidig røg hørelsen også... pyyhaa.. ikke altid sjovt at blive gammel...

  SvarSlet
 11. Takk for historien du delte med oss!
  Og så smart med trommelstøv:)Dine fugler blir nok glade,tror jeg.
  Ha en fortryllende aften:)

  SvarSlet
 12. Sikke en skøn hund og sikke en sød historie:) Det er godt at du bekymrer dig om fuglene og tænk hvis tørretumplerfnuller kan have en nytteeffekt?

  SvarSlet
 13. Åhhh, for en skøn historie!!! Du skriver dejligt, og kan godt lide du tænker på fuglene :)

  SvarSlet
 14. Sikke en skøn historie. Tænk at hunde også kan blive demente.
  Hvis det virker med tørretombler-fnulleret, så er det godt for redebyggerne, og smart for os andre, at det kan bruges til noget ;-)

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 15. Hvor er den sød og hvor er du kreativ :) Anne Gine

  SvarSlet
 16. Dejlig historie og lidt vemodig..tænker på min gamle hund som vi tog afsked forrige vinter som nu ligger begravet i vores lille frugtlund mellem krokus om foråret..
  Skønt med genbrug til fuglene ..

  SvarSlet
 17. Skøn historie! Og det vil da være dejligt, hvis fuglene kan bruge dit tørretumbler fnuller. Det giver også lidt farve i haven :-)

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 18. Hej Jette

  Rigtig dejlig historie. Jeg glæder mig til at følge dine indlæg.

  SvarSlet
 19. Det var en smuk historie, men jeg blev nu næsten lidt vemodig over at læse, at den dejlige hund ikke er her mere.

  Det med tumbler-fnuller har jeg vist læst et sted engang for længe siden, så det skal nok virke... ellers må du sige til, hvis jeg skal sende dig nogle rester fra min hårbørste :)

  SvarSlet
 20. Hehe Frøskuffe din stakkel! Tænk sig at rende rundt med fnuller på hovedet. Det kan man da kalde en "bad hairday". Nå ja, bare det ikke er INDEN I hovedet, går det måske nok? :-))

  SvarSlet
 21. Sikke en dejlig historie.
  Vi gør det samme her hos os.... hænger hundenes uld ud til fuglene. Musvitter og blåmejser plejer simpelthen at sidde i kø for at komme til. Det er da herligt.
  Så her i Viborg kommer fuglene til verden i Tibetansk Terrier uld..... :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...