onsdag den 7. september 2011

Great Dixter

Endelig er vi på vej! Great Dixter forude - op af bakken med kufferten på slæb, regnjakken er fundet frem ... uhhh... jeg er spændt, hvad venter der mon??
Og da vi så trådte ind af "havelågen" lå det bare lige der, nøjagtig som jeg har set på billeder og alverdens regnbyger ville ikke kunne ha' holdt mig væk. Nu skal vi i haven...Man bliver jo nærmest draget imod sådan et klippet indgangsparti...


Her kan man da tale om pigstensarbejde,
og så afsluttet med krukkerne rundt om stauderne...

Sensommerstemning så det brager...

Jeg kan slet ikke stå for alle disse steder,
hvor man bliver nødt til at se hvad der sker om det næste hjørne, 

og så endda med en smuk trappe


Alt det frodige og så en klippet taksbuks.

Jeg kan høre min mand, der ville sige at det ikke er godt for murværket...
Nej, men for hulen hvor er det smukt... ;o)

Alle stauder er bare så ufattelig høje,
jeg tror de hygger sig med en god blanding af varme, fugt og læ bag hæk og mure.
Flere smukke trapper...
(Hvorfor er det jeg ikke har sådan en trappe
i min kvadratiske, flade have i parcelhuskvarteret...hmm..)
Og så var der jo lige planteskolen... suuuk.... ;o)


Lige en sidste collage, så skal jeg nok stoppe... :o)

Det samlede indtryk fra Great Dixter var utrolig mængder af frodighed omkranset af hække. Alle bygninger på området var inddraget til klatreplanter. Der var ikke noget pusse-nusset og en stram gartnerhånd, her fik tingene virkelig lov til at udvikle sig, men alligevel er jeg ikke i tvivl om at der blev holdt et vågent øje med alt. Et pragtfuldt sted :o)


Og så fandt gartneren lige en orange tudse... kun for min skyld!! ;o)
Farvel til Great Dixter og en pragtfuld dag.

20 kommentarer:

 1. Man kan blive helt overvældet af alt den frodighed. Sikke et skønt sted. De kan noget de englændere, men de har også klimaet til det.
  Dejlige billeder:-)

  SvarSlet
 2. Hvor ser der fantastisk ud - selv i regnvejr. Hvorfor er det nu lige at jeg igen bliver en liiille smule misundelig :)?
  Jeg bliver altså nødt til at spare op til en havetur til England - ja, jeg gør!
  Skønne billeder fru Friis!

  SvarSlet
 3. Hold nu op Jette sikke dog nogle dejlige billeder - jeg er slet ikke misundelig ikke spor ;)
  Så nu glæder jeg mig så meget desto mere til min tur derover til næste år.

  Glæder mig til meget mere England fra dit kamera

  SvarSlet
 4. Øj,hvor ser det godt ud! Fantastisk flot den der klippede taks... troede det var buskbom. Nå, så klarede du altså at bevææge dig rundt i trafikken i "den forkerte side" ;-)

  SvarSlet
 5. Du kan da også sno de mænd om din lillefinger Fru friis. Den tudse havde jeg vist ikke fået nogle mænd til at tage op for mig :)

  Jeg synes, at det var ærgeligt, at turen allerede sluttede her. Kunne have blevet ved i timevis.

  SvarSlet
 6. Regnvejr eller ej :) Det ser bare skønt ud :)Fantastisk meget at se og blive inspireret af ..
  Fortsat god ferie ..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 7. Det er nogle meget flotte detaljer du har fanget. Det er en fantastisk have Great Dixter. Vi var der på en lyntur til Sydengland for knap 14 dage siden. Men da skinnede solen venligt. Vi besøgte også Sarah Ravens have Perch Hill, Merriments Garden og Pashley Manor, alle 3 i samme område som Great Dixter. Det er fine haver der kan anbefales. Og det med den lejede bil kan godt lade sig gøre. Alle de andre kører jo også i den side, og englænderne er også et høfligt folkefærd bag rattet og tager hensyn. Vi har været på mange ferie- og haveture til England i årenes løb, og har indtil nu kun brugt vores egen "medbragte" bil(så kan man også fylde bilen med planter og garden accessories, og hvad man ellers ikke kan leve uden), men denne gang lejede vi en bil i Gatwick i 3 dage, og det gik ok.

  SvarSlet
 8. Nej, du får lige en kommentar mere vedrørende det med at leje bil i England (det er mig der skriver om at det godt kan lade sig gøre i indlægget ovenfor). Jeg må altså hellere tilføje, at jeg ikke styrer bilen. Det gør gemalen, og jeg prøvede længe at overbevise ham om, at en bil med automatgear var en god idé - uden held. Men husk det som vi i befippelsen over trafikken i Gatwick Airport glemte. Læs lige bilens "brugsanvisning" igennem - find lyset, (relevant når flyet lander om aftenen), hvor er vinduesviskeren, ak, og hvor er blæseren, endnu mere ak. Men ellers har jeg helt ret - resten går faktisk fint. I øvrigt kan man sagtens i en ekstra kuffert have lækre planter med hjem. Vi har f.eks. nu en flot Acacia baileyana 'Purpurea' fra Great Dixter stående i en krukke i havestuen, fordi det blæser for meget uden for! Så fat mod til at leje en bil næste gang I vil afsted.

  SvarSlet
 9. åh suk, suk - jeg håber da virkelig at der var mere strøm på kameraet, så der kommer flere billeder......?

  SvarSlet
 10. Nej, nej da, ikke stoppe allerede. Hvor er det skønt, suk.....

  SvarSlet
 11. Fru Friis, jeg tror jeg dåner:o) Det er simpelthen bare SÅ vidunderligt og pragtfuldt Smukkere kan det ifølge min haveoptik ikke gøres!!!!!!!!! We want more...we want more.....we want more:o)

  Mrs Fraæjs from froghouse (hm hm!)...thank you SO much for sharing:o)
  You`re a real darling.

  We want more......we want more........ we want more!!:o)

  SvarSlet
 12. Hvor er du altså bare god! Tænk, at få en gartner til at fange en tudse bare for din skyld. DEt er da noget af det sjoveste jeg har hørt længe :-D
  Skønne billeder fra den virkelig frodige have. Du måtte såmænd også gerne være blevet ved for min skyld.

  SvarSlet
 13. Jeg var på Great Dixter i sommers, så det er så fedt at høre din begejstring. Vi var mindst lige så begejstret - kke mindst havens vildness var uovertruffen. Hilsen Christine - den nye haveblogger

  SvarSlet
 14. Sikke en oplevelse det må have været - jeg er fuldstændig grøn af misundelse og ønsker, ønsker, ønsker bare at det bliver mig engang:)
  Det ser jo vildt skønt ud - jeg har klikket og zoomet på billederne for at få alle detaljerne - husløg på taget, mon jeg tør jage Flemming op på mit tag med et fad husløg..... Og er det Hjortetrøst der er i collagen og hvad mon det er for en plante den står sammen med? Det er en fantastisk kombination:) o.s.v. o.s.v. Jeg glææder mig til at høre og se mere fra jeres tur.

  SvarSlet
 15. Kære alle - tak for de søde kommentarer, og I slipper ikke for fortsættelsen som hedder Sissinghurst!

  Kære Anonym, tak for din beskrivelse, jeg ærgrer mig også en smule over jeg ikke holdt fast i at køre, men håber at få lejligheden en anden gang. Det er utvivlsomt nemmere at transporterer sig rundt i bil lige til døren, og man skal heller ikke tænke på hvad det man køber nu vejer... ;o)

  Kære Lisbeth, vi talte faktisk om hvad den gule plante kunne være. På afstand ligner den gyldenris men den virker lettere og er rigtig fin. Mon ikke der er nogle (endnu) klogere havenørder der ved hvad det er...!?

  SvarSlet
 16. Glemte lige at sige til Anonym: Vi var også tæt på at besøge Pashley Manor, men man bliver jo nødt til at prioriterer. Hvor er det fantastisk at der ligger så mange skønne haver på så forholdsvis et lille område, - vi må altså ha' fat i den bus og de der lottokuponer, som Tante Grøn foreslog...:o)

  SvarSlet
 17. Øhm høm, ja altså, så er jeg jo nok en have-nørd :-D For det er nemlig en Ligularia tangutica.
  Jeg ved det nu rent faktisk kun, fordi jeg fik en bid af sådan én af min veninde i forgårs, og så gik jeg direkte hjem og googlede den. Så det var da god timing.
  Og faktisk har jeg intet imod at blive kaldt en have-nørd. Det er da en kompliment, som Bondeknolden siger :-D

  SvarSlet
 18. Kære Fru Friis det er virkelig en dejlig tur I har haft! Ligesom mange andre er jeg også misundelig ;-)
  Men hvad gjorde I med kufferten? Rendt I rund med dem hele tiden? OG hvor mange dage brugte i der over?
  MAnge knus Gro

  SvarSlet
 19. Hvor er du heldig og have oplevet haven live! Skønt med tudsen - man skal i øvrigt se sig godt for nu, hvor padderne kravler fra hi henover vejene til vandhuler. Jeg reddede en i aftes som sad på landevejen lige som vi skulle svinge ud fra en indkørsel. Nu må jeg videre til dit Sissinghurst- link!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...