søndag den 18. september 2011

Hever Castle

Nå, I troede nok at I var færdige med mig og min lille "stik-næsen-indenfor-i-sydengland-tour", men der er altså lige én have mere I skal se.

Stedet hedder Hever Castle og på deres hjemmeside viser de en masse riddere i strakt galop og i fuld rustning, - "Nu går der vel ikke for megen Krygers Tivolipark i det her..." - tænkte fruerne Friis... "- vi vil se hække og roser!!"  Men da stedet lå bekvemt på vores rute, tog vi igen kufferten på nakken, indløste billet til de offentlige transportmidler og håbede på det bedste.


Helt ringe er det da ikke...


Og de klippede hække nærmer sig!


Gad vide om det her var gartnerboligen,
- så kunne man da godt søge job her i sit næste arbejdsliv...


Skakspil i haven...


Fruerne Friis tager billeder af hinanden fra hver sin bænk...


En stor del af haven er italiensk inpireret med masser af figurer og fontæner.

Et langt grønt kik...


Lidt detaljer...


Dahlia i lange baner,
- en ganske god detalje at binde op på naturgrene.


Og der kom roser...

- masser af roser...- og lidt flere detaljer fra den italienske afdeling.

Åh nej!!! Et plantesalgssted....
- hva' ska' vi mæ' et!!??

Lidt træt har man vel lov til at være... ;o)

Og her slutter vores lille Englands trip for denne gang, men én ting er sikkert. Det her var kun en forsmag, jeg vender frygtelig tilbage på den ene eller den anden måde, for England har åbenbart et uudtømmeligt lager af de smukkeste landskaber og haver.

Og jeg vil se mer'...   ;o)

27 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt, at du viser så mange fotos fra jeres tur! Lad mig lige høre om I droppede bilen :-)

  SvarSlet
 2. Kære lhb. Ja, i sidste øjeblik fik vi kolde fødder efter at have tumlet rundt i Brighton en eftermiddag og aften... det ærgrer mig nu lidt, men håber at gøre det om en anden gang. Visse ting er jo lettere med en bil, men det gik nu også fint med det offentlige :o)

  SvarSlet
 3. Flotte haver og flotte billeder, jeg gad også til England og kigge på haver :)

  SvarSlet
 4. Det var da en rigtigt dejlig slots-have, ser det ud til :-) Det har jeg aldrig hørt om før nu.
  Og sikke et lækkert lille plantesalg.Hvor mange planter havde I med hjem? ;-)

  SvarSlet
 5. Det var dog en skøn oase I der fandt :)
  Sikke dejlige og billdeder endnu en gang Jette, er simpelthen vild med dit blik for firnurlighederne, søstrene på hver sin bænk ovs. hvor meget plads var der i kufferten efter plantesalget...?? Jeg mener i kunne jo bare isolere med tøj og bobleplast....??? ;D

  SvarSlet
 6. flot flot... og i havde vejret med jer :)

  SvarSlet
 7. Skøn have med mange gode detaljer. Fortsæt du endeligt med at vise billeder fra din tur :-)

  SvarSlet
 8. Tak for rundturen i de 3 engelske haver. Dejlige billeder, som jeg må tilbage og se på i de lange mørke vinteraftener.Sådan en havetur må jeg altså også prøve en skønne dag.

  SvarSlet
 9. Tak for rundturen. Supergode indlæg du har lavet fra Englandturen :-)

  SvarSlet
 10. Hvor spændende at følge din haverejse :-) Englænderne kan godt nok det der med haver - det kan ingen vist være i tvivl om. Suk.....

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Hever Castle er sandelig også et dejligt sted og mange fine detaljer får vi også serveret. Tak for det :)

  SvarSlet
 12. Flotte billeder fra et flot sted :-D
  Have-England står på min ønskeliste, men jeg har også lidt venstrekørsel-fobi, så det med bilen er et problem ;-)

  SvarSlet
 13. Dejligt, tager du mod besøg i gartnerboligen, hvis vi "kommer tilbage" samtidigt? Jeg satser nemlig også på at blive genfødt i England (gerne i en velhavende landadel familie).

  SvarSlet
 14. Kære Friis.
  Hvor ser det bare skønt ud ... Tag mig med næste gang, jeg tør godt være chauffør (tror jeg nok).
  Fik du set Søren Ryge's program den anden dag om formklippede hække ? ellers er det her : http://www.dr.dk/DR1/Ryge/#/18374

  Kig lige ind på min blog :-)
  Knus Lone

  SvarSlet
 15. Hvor har det bare været skønt at, se de dejlige steder! NU vil jeg altså spare op til en tur der over!!! basta ;-)- og tillykke :-)
  Knus Gro

  SvarSlet
 16. Tak for turen til England. Der er mange spændende haver, kan vi se. Det bedste er nu din humor, den er fantastisk :-)

  SvarSlet
 17. Nu er det da vist min tur til at sige SUUUUUUKKKK ;-). Synes da egentligt det var ærgerligt, at der ikke var så meget som en lillebitte ridder, man de var vel ude og slås.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 18. Og jeg kan tydeligt se, at I ikke blev skuffede. Øh, hvad er Krygers Tivoli for noget ?

  Der var vist ikke en finger at sætte på noget.... det skulle da lige være plænen rundt om bassinet. Hvorfor var den så bar ?

  SvarSlet
 19. Kære:

  Ina, ingen problem med bilen, Lone vil gerne køre...

  Sussi, selvfølgelig står jeg klar med afternoon tea...

  Lone, jow-jow, jeg fik skam set hr. Ryges pragtfulde hække-udsendelse, hvilket bare fik mig til at ville afted igen. Og så passer det jo fint at du vil køre...

  Annette & Hanne, desværre blev det ikke til nogle planter, blot lidt løg samt nogle haveblade og et par bøger...og et enkelt "lånt" skud... og en keramikfrø....øhhh.. og et lille fuglebo...:o)

  Frøskuffen, her følger fru friis' ordforklaring:
  Krygers tivolipark har vist eksisteret i virkeligheden, og ikke et ondt ord om det. Når det er brugt som udtryk (fra dengang mor var dreng), signalerer det "Tivoli, som i byfest-øl-skydetelte" og er en larmende hurlumhejbutik. Det holder jo ikke helt sammen med en english cottage garden, vel...?? ;o)

  Hyggehejsa fra mig c",)

  SvarSlet
 20. Fine fine fotos fru Friis! Ov det var mange F'er...;-)
  NU VIL JEG OGSÅ PÅ TUR TIL ENGLAND... Kram fra Fru Krull

  SvarSlet
 21. Ja jeg melder mig til sukke koret....jeg krydser fingre for at du snart kommer afsted igen.....for sådanne billed-reportager kan man da bare ikke få for mange af. Jeg misunder virkelig den engelske havekultur......det må ligge i deres gener ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 22. Sidder lige og får lidt kaffe, mens jeg blogsurfer, og fik næsten kaffen galt i halsen, for så dejlige er dine billeder! Der er vist ikke så meget cottage garden over det dejlige sted, men vidunderligt er det. Jeg skal ikke gøre mig klog på udenlandsk havestil, men det ligner en skøn og estetisk blanding af italiensk og engelsk. Der skulle være plads nok til os begge i gardener boligen. Hvis bare der er 2 badeværelser.

  Forresten undrer det mig såre, at Lone ikke allerede er i gang med at lave en Tour-de-Blog udi England! Om jeg tør lade hende styre, må jeg blot tænke lidt over :-)

  SvarSlet
 23. Åh Behøver jeg sige mere. Vel? Det må have været en kæmpe oplevelse.

  Den anden dag var vi i KBH - og undskyld på forhånd, en del mere eller måske endnu mindre relevante informationer, har det med at lagre sig til ingen verdens nytte. Men hvordan gik sommeren på din datters altan? Fik hun alle naboerne med på smukke blomstrene altankasser? Det håber jeg :)

  God søndag - Anne Mette

  SvarSlet
 24. Kære CuginaK, hvor sødt af dig at spørge til datterens altankasser... :o)))
  Om hun fik naboerne med på blomsterne er jeg ikke sikker på, men hun har undervejs skiftet ud og spurgt til råds hos sin gamle mor, hvis gartner-moder-hjerte svulmer mens hun tænker "Der er spirer i den pige..." :o)))

  SvarSlet
 25. Nøj nøj nøj, hvor ser det spændende ud, heldige kartoffel :)

  Go´weekend

  Iben

  SvarSlet
 26. Naturligvis er der spirer i hende da :)) Jamen, jeg har tænkt meget på det :)

  Jeg kom aldrig så langt dengang jeg selv boede i Vanløse med altan. Der var så heller ikke andre altaner, der inspirerede. Overhovedet. Det var pre-havebacille. Til gengæld havde jeg en due rede MED unger på køkkenaltanen. Altså indtil min mor kom på besøg. Nå ja. Så kom den - og de - væk. Det var ikke Claus Dalby duer. Suk. Tror også hun spurgte, skal du ikke have sådan en kasse med blomster til stue altanen. Så købte vi kasse og blomster. Tror vi glemte at købe vand??? :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...