mandag den 30. april 2012

På besøg hos Feen...

Igår søndag skulle et gavekort indløses hos Staudefeen. Jeg havde valgt at afhente planterne, med den skumle bagtanke, at jeg kunne nå at få en ekstra plante med, hvis jeg skulle blive inspireret! Kameraet røg i lommen, for selvfølgelig skulle der tages et par billeder til bloggen.... øhhh... det skulle der så ikke, for fruen havde efterladt det tændt ved computeren... Ingen billeder fra feen dennegang!


Lidt reklame skal hun nu ha' ,
for det er så hyggeligt at kigge indenfor hos hende.Lidt storkenæb, to forskellige staudesalvie,
to forskellige bjergknopurt, en grøn solhat og en engblomme.

Den hvide bjergknopurt blomstrede, jeg er spændt på om de sår sig
lige så villigt som den almindelige blå.

Ellers måtte jeg bare konstaterer at jeg ikke har plads til flere planter i de bede jeg har nu. Nu skal de vist have lov til at vokse til, så jeg kan starte forfra og begynde at dele.

(Sikke god tid jeg får til at snakke på plantemarkedet i Geografisk have, nu hvor jeg ikke skal købe noget...!)

I får lige lidt morgenstemning fra haven istedet.


Og så lige et spørgsmål. Har I problemer med at se min side? De billeder jeg har lagt ind idag, er nede på absolut minimum af størrelse, - det syntes jeg nu også man kan se. Hovedet på bloggen har jeg også sat ned i størrelse, i håb om at det hjælper.

I hvilken opløsning og størrelse gemmer I fotos til bloggen?

Marlene nævnte, at hun har problemer med at det tager lang tid at åbne min blog. Meld meget gerne tilbage hvis du også har problemer, eller om det er blevet bedre idag hvor der er ændret på foto.

Nu vil jeg skynde mig ud og nyde solen, inden arbejdet kalder i eftermiddag. Ha' en dejlig dag!

25 kommentarer:

 1. Ingen problemer med at se dine flotte billeder på denne skønne dag. Kan rigtigt godt li den måde du bruger jernet til vand og bede.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke problemer med at komme på hverken din eller andres blogge nu eller tidligere. Men jeg bliver da helt bekymret over min egen, for jeg lægger store billeder ind. Men har aldrig fået tilbagemeldinger om, at det tog lang tid at åbne.
  Jeg ville nu så gerne have set dine billeder i større størrelse - lidt 'nysgerrig' er man jo ;-) Jeg troede at jeg kunne klikke på dem for at få dem større, men det bliver de faktisk kun mindre af.
  Det lyder som en dejlig oplevelse hos Staudefeen og skønne planter du fik med hjem. Men det lyder som en drøm, at haven er så tilplantet at der ikke skal købes flere planter med hjem. Men er du nu helt sikker på, at det holde? Smiler. Jeg ville ikke kunne stå for fristelsen, hvis der nu skulle dukke en ny "must-have" plante op ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, jeg tror også mest jeg prøver at overbevise mig selv.... - og manden!! ;o)

   Slet
 3. Hej Jette

  Først og fremmest tak for dejlige billeder af din have selv om de er noget grynet denne gang.

  mine billeder er altid i 600px X 400px og en opløsning på 72 dpi(nemmest for mig da billeder til min sho ligger i str. 900 px x 600 px og så kan jeg lave billeder til begge dele på en gang). Du kan sagtens gå længere ned i størrelse en det jeg bruger men en opløsning skal altid være 72 dpi da det er skærmens opløsning. gem demi et format der hedder jpeg så fylder dine billeder ikke meget og du kan stadig vise os skønne skønne billeder, af alt det skønne du oplever :)

  Tak for dejlige forårsbilleder :D - ha en solskinsdejligdag

  SvarSlet
 4. Dejlige indkøb du har gjort dig :-D
  Hvor er den flot din Bjergknopurt, den måtte godt "bo" oppe i det bed jeg er ved at lave i frugthaven.
  PragtSalvie/StaudeSalvie er jeg blevet ret vild med siden jeg så den sidste år i Jesperhus blomsterpark. Jeg har 2 forskellige, men jeg kunne godt tænke mig nogle flere.
  Sikke nogle skønne billeder af din have. Den ser virkelig indbydende ud.

  Marianne :-D
  ps. jeg har ingen problemer med at se dine billeder.

  SvarSlet
 5. Altså det jeg ville sige var at så længe du holder til en opløsning på 72dpi det billedet fylder så kan størrelsen godt være den du synes men ikke større end 900 px pixels for så fylder det mere end det hvide felt på bloggen :)

  håber det giver mening eller så skriv til mig :)

  info(snabel a)eventyrhaver.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Det er første gang jeg er gået ned i 72 dpi, og størrelsen sætter jeg til 10 cm på største led. Jeg må lige ind og se hvad det er i pixels. Som de er blevet idag er bestemt ikke optimalt, både for grynet og ikke kan forstørres. Derfor er det også dejligt at høre hvad i andre gør.
   Jeg gemmer forøvrigt også min jpg som gif, hvilket skulle gøre den mindre.

   Slet
  2. Tror nu altså du skal gemme i jpeg - for gif er kun hvis du har fritlangt noget og skal bruge den transparente baggrund og lægge billedet ind over noget andet. :)

   Slet
 6. Ih, hvor jegkender det. Man tror man har styr på alt muligt, og det har man så alligevel ikke. Men det må da danne basis for et nyt besøg?

  Jeg siger ellers tak for et hyggeligt besøg i din have. Hvor har du det fint og hyggeligt!

  SvarSlet
 7. Tak for dine dejlige morgenstemningsbilleder.
  Hvor ser det godt ud i din have.
  Jeg glæder mig til, at jeg får mine bede tilplantet, men det varer nok nok nogle år endnu.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Kære Jette,

  tak for besøget og tak for reklamen - det var sødt af dig :-)

  Nu har jeg lagt mærke til, hvad der kører langsomt på din side, og det er ganske rigtigt dit banner, som vi talte om; det går lang tid, før det bliver indlæst her hos mig. Min computer er altså heller ikke ny, men jeg sammenligner jo med de andre blogs, som er på min blogliste.

  Men gemmer du ikke billederne i jpeg format? Synes lige, jeg skimtede en kommentar ovenover omkring dette.

  Sikke skønne billeder fra din have - vanvittigt flot.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Nåh ja, kan se, at dine billeder er gemt som gif filer, kan det passe?? Det skal være jpeg og så "Gem til web", som vi talte om i går :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene. Når man siger "gem til web" bliver det til gif... (nu lyder det lige som kaj og andreasangen...)

   Slet
  2. Jette, du kan vælge formatet ovre til højre i boksen, når du har klikket på Gem til web.

   I øvrigt åbnede din side ikke langsomt lige nu.

   Kh. Marlene

   Slet
 10. Det tager ikke ret lang tid at komme ind på din side, men man skal godt nok ikke klikke på billederne for så bliver de mindre. Det havde været sjovere, hvis de blev større.
  Jeg laver altid mine billeder om til 1024x768, Bent laver godt vrøvl over, at de er for små. Men laver jeg dem større tager det for lang tid at sætte dem ind på bloggen synes jeg.
  Jeg vil lige lægge mærke til, om du køber noget til Grundlovsdag :o) men lur mig om du ikke gør.

  SvarSlet
 11. Jeg har ingen problemer med at se de meget dejlige billeder fra din have - hvor er det en skøn tid i haven nu. Hvor er det spejl-bassin altså smart.

  SvarSlet
 12. Hvorfor sidder jeg her og tænker: "Det ville undre mig, hvis fru Fniis var skarp til det med teknik". Var faktisk ved at falde ned af stolen af grin, da jeg læste Annettes kommentar, for jeg gættede på, at du lignede et spørgsmåltegn.

  Jeg synes nu ikke, at din blog er længe om at åbne og de grynede billeder får billede 3 med træer til at ligne et helt Monet maleri. Hehe.

  Har du nu fået navneskilte med, så du kan øve dig?

  SvarSlet
 13. Hej. Sikke dejlige billeder, du har en smuk have. Jeg har ikke haft problemer med at åbne din blog hverken nu eller før?

  SvarSlet
 14. Det er noget af et statement du kommer med på denne forårsdag - ikke flere planter foreløbig.....
  Jeg har ikke problemer med at læse din blog eller se dine billeder - det skulle dog lige være idag, hvor en nærsynet som mig ikke kan se den ordentligt og de ikke kan forstørres.
  Jeg eksporterer mine billeder fra Raw til Jpeg og tænker ikke så vildt meget over størrelsen, det burde jeg måske.

  SvarSlet
 15. Skønt med et besøg hos søde Marlene - det har jeg endnu til gode. Når der ikke kan være flere planter i bedene, så er det på tide at lave nye bede - den køreplan kører jeg efter... ej, mon ikke du bliver fristet alligevel i Kolding - det vil vi så nøje iagttage :)

  Jeg har ikke problemer med at lukke din side op eller se dine billeder. Gad vide om nogen har de problemer hos mig - jeg har aldrig skænket billed-pixels eller -størrelse en tanke, jeg gemmer det hele i Picasa og oploader dem direkte derfra! men man skal jo lære så længe man lever.

  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. hmmm... jeg gemmer egentlig også i Picasa, mest for at have dem der som back-up. Kun når jeg laver collager henter jeg fotos derfra, men måske jeg lige skulle lave et lille eksperiment.

   Slet
 16. Fine bilder fra staudefeen..og din nydelige hage:)
  Jeg har ikke problemer med å åpne din side...
  Ønsker deg fine vårdager:))

  SvarSlet
 17. Åhhh, det er så dejligt at besøge Marlene og så alle de smukke planter. Der er hele tiden noget man får øje på og bare MÅ eje!! Ikke godt. Meeen......den der med geografisk have må du altså længere end til Kolding med :o)

  SvarSlet
 18. Altså jeg har sådan set også opbrugt året planteindkøbskvote, men den kan vel udvides og plads finder man altid ;-)

  Jeg har ikke og har ikke haft problemer med at åbne din blog og dine billeder er helt fine.

  SvarSlet
 19. Hej Jette
  Du må komponere et nyt bed for det da for trist ikke og skulle handle. ha ha.
  Er det ikke også en Iris du har købt.

  Jeg ved intet om pixel og lign putter i Picasa og oploader til web og så kører det.

  Hørte i går at der havde været mellem 10.000 0g 12. ooo i Gram og nye medlemmer til haveforeningen så det er vist en succes som kommer hvert år nu.

  Hilsen Helle

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...