søndag den 22. april 2012

Zweimal Frau Friis...

Som nogen måske har bemærket, reddede jeg mig to afbudsbilletter til Kiekeberg Plantemarked i lørdags, hos Marie-Louise (Den frodige have). Min søster var heldigvis hurtig på aftrækkeren, da jeg sms'ede om hun var ledig lørdag, - og afsted på havetur kom fruerne Friis igen!

Kiekeberg er et egnsmuseum som ligger i et smukt kuperet terræn, her var rigeligt at kigge på udover boderne med planter og plantetilbehør.


"Vi skal gå hale-i-hale gennem livet du og jeg..."
Jeg bliver nødt til at vise jer disse to grisefruer 
som selvfølgelig ikke har noget med overskriften at gøre... :o)


Der følger lige lidt stemningsbilleder fra området:


Rabarberkrukkerne er meget smukke,
men jeg har altså aldrig rigtig forstået formålet...

Tydeligvis er jeg stadig nybegynder udi disciplinen "Hvad-mangler-jeg-egentlig-af-planter". Som en flue i en flaske flakser jeg rundt fra bod til bod og har lyst til at rykke det hele ned i kurven. Nogen gange lod jeg mig stoppe af prisen, andre gange blev jeg bare forvirret af blandingen af tysk-latin, ligefrem velforberedt kan jeg vist ikke kaldes.

Men pyt! Engang bliver jeg måske også sådan en veldisciplineret havekendersamlerfrue, som går målrettet efter 3 nye spændende planter... hvem ved!

Og hvad købte hun så, spørger den utålmodige læser som skal videre til næste indlæg. Ja-ja det kommer her:

Sct. Hansurt, en broget art og en med hvide blomster.

Hvid Kongelys (Verbascum) og en hvid dobbelt stokrose.

Geranium "Spring Time", købt pga de brogede blade
men den får også smukke violette blomster.

Akeleje "Ruby Port" med vinrøde dobbelte blomster samt
Vortemælk  Euphorbia "Emmer Green"
- igen var det de brogede blade jeg faldt for.

Jakobsstige "Purple Rain Stain"
samt Sambucus "Black lace".

Sambucus måtte jeg hjem og google, den er købt for at være en staude meeeen den opmærksomme latinkyndige har selvfølgelig allerede spottet at det er en hyld! Og mig som syntes at den sorte hyld er meget smuk men ikke ønsker at få hyld ind i haven, - det har jeg så nu. Tydeligt eksempel på tysk-latin forvirring!! Tror jeg vælger at lade den bo i en krukke til jeg ser hvad den udvikler sig til.


Daglilje "Tuxedo" Meget mørkrød blomst.

Hovsa!
Sørme om ikke også der smuttede en lille-bitte frø op i kurven!
De er altså ikke til at styre...

Fire timer på tysk plantemarked, med næsen nede i potter det meste af tiden, flyver bare afsted. Det var en rigtig dejlig dag og jeg er glad for at vi kom afsted. Det skal helt bestemt prøves en anden gang og kan kun anbefales. 

Tak til Marie-Louise for en veltilrettelagt tur 
og tak til Bette-søs for superhyggelig plantemarkedsøstertur!

37 kommentarer:

 1. Dejlige planter du fik købt:) Anne Gine

  SvarSlet
 2. Du må have haft en skøn dag. Er lidt vild med din vortemælk, jeg kunne forestille mig, at det bliver en høj udgave. Og frøen er da ikke til at stå for - ham havde jeg også købt lige på stedet. Hylden kan du da bare holde nede, den tager ikke skade af at blive klippet lidt.

  SvarSlet
 3. Gud ved om vi har været ved at snuble over hinanden dernede. Jeg havde også søsteren Fru Hald med og hun købte kamelia og var længe om at komme fra de der frøer.
  Jeg kan fortælle dig at øvelse gør mester - jeg genkender dine prøvelser fra første gang jeg var der også. Men efterhånden får man nogle favoritter man skal hen og kigge og købe hos. Derefter bruges den resterende tid så på at gå igennem det hele igen og måske igen, bare med meget roligere skridt.
  Øv med regnvejret da man jo så enten skulle i skjul eller bruge en hånd til paraplyen. Det sætter jo begrænsninger. Ellers var det bare super.

  SvarSlet
 4. Tillykke med dine fine planter :-)
  Tror det ender med, at du bliver glad for hylden med de smukke blade :-)

  SvarSlet
 5. nåeee, da jeg startede på at læse tænkte jeg -uhhh, fruen har nok slet ikke købt noget... nå, jeg blev beroliget på det punkt :) Held og lykke.

  SvarSlet
 6. Du har tydeligvis haft en perfekt dag, og sikken finurlig frø der hoppede op til dig.

  SvarSlet
 7. Hi hi fru Friis sikken da nogle grisebasser du har fanget der:) og sikken nogle dejlige planter. Og de rabarberkrukker de kunne også godt bo her på matriklen. Lyder som et sted man skal ønske sig og komme ned og opleve.

  Hilsen
  Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Jeg tror heller ikke du fortryder hyldekøbet, ellers kan du bare tage den med over til mig :o)
  Fine planter og en frø, du har købt, det skal nok blive godt, når du får lidt mere erfaring med at gå på Kiekeberg Plantemarked. Jeg ville gerne have været der, men skulle nok have haft en lidt større pose penge med, så det var nok godt, jeg ikke kom med :o)

  SvarSlet
 9. Det lyder som fire himmelske timer :-)))

  Jeg kunne godt tænke mig sådan nogle rabarberkrukker. Men det er mest fordi de ser flotte ud! Det med afblegede rabarber fænger ikke umiddelbart ;-)

  Skønne grissebasser ;-)

  SvarSlet
 10. Hvor lyder det dejligt!
  Rigtig god tur

  SvarSlet
 11. Ah, hvor lyder det bare skønt, søster og planter.
  Og hvor er I søde som I ligger der, hale i hale, med jeres pletter :-D
  Jeg tør næsten love dig, at du ikke vil fortryde at du planter din hyld ud. Min er lige tilpas i størrelsen, og du kan jo klippe den godt tilbage hvert forår ligesom CD gør.
  Den opfører sig overhovedet ikke som en hyld :-D

  SvarSlet
 12. Hallo Frau Friis... nåh, den er da sød, den lille latin-frø, du fik med hjem fra Kiekeberg. Du skal nok blive god til plantelatin - nu ved du allerede hvad Sambucus betyder (ja, jeg vidste det ikke...).

  Forberedt eller ej - du havde da vel det meste af 24 timer... - så har du da fået nogle dejlige planter med hjem, og jeg ville nok også glæde mig over hylden alligevel.

  Tak for et muntert indlæg, som jeg havde set frem til :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
 13. Jamen I har jo haft en dejlig tur og så mange dejlige planter det er blevet til... man skulle være et skarn hvis ikke man kunne tænke sig bare en af de "få" planter du har købt ;)

  Jo hyld skulle jeg heller ikke have i min have, lige indtil jeg faldt for den rødløvet med lyserøde blomster, kan ikke lige huske navnet, den skulle dog opføre sig noget pænere end sin vilde artsfælde. Så jeg vil glæde mig til den vokser sig stor og bliver til et brus af lyserøde blomster...

  Tak for kigget og dejlige billeder :D

  SvarSlet
 14. Det lyder som alletiders tur i har haft :-D
  Og sikke mange spændende planter du har købt med hjem. Den brogede Sct. Hansurt er da skøn. Tror ikke jeg har set den før. I det hele taget planter jeg sagtens også kunne falde pladask for.
  Ha ha er det pengekassen Hr. Frø sidder på? Den ser meget bestemt, men sød ud ;-D
  Tror jeg kunne bruge et par dage på sådan et marked, det ser helt og aldelses skønt ud.

  SvarSlet
 15. Jeg er da vild med grisebasserne, og virkelig spændende og flotte planter, du fik med hjem fra et marked i flot vejr. Sjovt og følge din tur, og selvfølgelig røg der en frømand med hjem!

  SvarSlet
 16. Jeg er da lidt misundelig på din hyld - fantastiske blade den har! Tak for en dejlig tur, det er lige langt nok væk fra mig, så hyggeligt at få lov at være med på sidelinjen!
  Du er også forelsket i de brogetbladede - så du fik mange dejligt ting med hjem.

  SvarSlet
 17. Kære Fru Friis.
  Det lyder vel nok hyggeligt med sådan en tur. Dejlige planter, sådan nogle man da bare ikke kan leve uden. Og ja, de med brogede blade er underskønne. Og hvor ´pudsigt´ at den lille frø, bare sådan uden videre hoppede op i din kurv. Tror bestemt du har ´frø-tække´ ;0)
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 18. Det er da nogle fantastiske gode valg til haven, især alt det brogede løv :P Ja og alt det andet :o)

  SvarSlet
 19. Sikke gode køb du har gjort. Den smukke hyld bliver du glad for.
  Sødt billed af grisene der holder i hale D;

  SvarSlet
 20. De berygtede Friis søstre... :)

  Du fik da virkelig meget med hjem. Bar I rundt på det hele dagen, eller hvordan ? Det er jo næsten det værste med de plantemarkeder. Ryg og arme er helt ødelagte bagefter, for man gider jo ikke gå de 4 km. tilbage til bilen for at aflevere i det overophedede bagagerum.

  SvarSlet
 21. Dejligt i havde en god tur. Jeg vidste slet ikke der fandtes en hvid Sct. Hans urt, så dér blev jeg lige lidt klogere, sådan en skal jeg vist ud og kigge lidt efter. En enkelt frø eller 2 kan du vel altid få plads til hos dig ;-)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 22. Kære Fru Friis,
  lyder som en rigtig dejlig tur du og søster var på :-)
  Tror nu du bliver glad for hylden, ellers må du sige til, aftager gerne til god pris ... men tror bestemt ikke det bliver tilfældet ;-)
  Kh Helle

  SvarSlet
 23. Dette høres ut til å være en flott søster-tur:)
  og du fikk kjøpt nytt til bedene..alltid gøy:)..og den lille rakkeren på siste bilde...kan vite at han ville bli med DEG!..
  Takk for at vi fikk ta del i din fine blomstertur:))

  SvarSlet
 24. Hvor er det godt at høre det gik så godt. Osse selv om du ikke var helt så forberedt ;-)
  Jeg ønsker mig både kongelys og Jacobstige ;-)Rigtig god fornøjelse med dem!
  K.Gro

  SvarSlet
 25. Karina Carlsen (Lindelyst)24 april, 2012 08:43

  Hej Fru Friis
  Skønno grisebasser :)De er da bare herlige..
  Lyder også som om du fik købt nogle skønne ting til haven - dejligt når man finder planter som lige var PLANTEN..
  De bedste hilsener
  Karina

  SvarSlet
 26. Ej hvor har I hygget :-) ... En hvid sct.hansurt lyder spændende og som de andre skriver, kan du roligt plante den mørke hyld i haven, den er for skøn.
  Mere hyg til dig.
  Knus Lone

  SvarSlet
 27. Skønne skønne planter. Og som den gode blogven jeg er, hjælper jeg dig hellere end gerne af med hylden !!! ;)) Den er bare for lækker. Og de der sct. hansurt. Mums. Havde ellers sagt at i år ville jeg derned, men men så kom der lige en konfirmation i vejen. MEN næste år. SÅ skal jeg derned.. Koste hvad det vil (sikkert meget ;))

  SvarSlet
 28. Se, der skulle man jo have været. Der ser dejligt ud! - Og, gode planter du har købt. Naturligvis alle nødvendige for det rette udtryk i haven!

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 29. Godt at i havde en dejlig tur til det tyske og måske vi skulle oprette en latinsk ordbog, det var noget jeg godt kunne tænke mig at gå til på vuc i de mørke vinteraftner hvis det fandtes. Men som årene går hjælper det lidt på det, jeg fik nemlig også en sjov plante med hjem da jeg var på kierkeberg for et par år siden.
  Men tror nu du bliver glad for din black lace( købte den ved Thybosminde sidste år)Hilsen Helle

  SvarSlet
 30. Man har nok givet den gas. Er du øfferen til højre eller venstre? :0)

  Du har fået nogle dejlige ting med hjem, og jeg har skrevet mig bag øret, at ikke en eneste af dine nyerhvervelser hedder Jaaaaa....

  Måske en så kan pege på en plante eller to først i juni og rent faktisk få navnet? Hahahahahaha ja en har jo lov at håbe :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette. Du kan være helt stensikker på at de navne kun er skrevet fordi jeg sad med navneskiltet i hånden! Måske har jeg lært at hyld hedder Sambuca...(eller er det noget andet?), så når du kommer forbi har jeg stadig masser af grønne ting der hedder jaaaa...tjoooeee...eller lign. Jeg vil nødig skuffe dig ;o)

   Slet
 31. Jeg kan ligesom fornemme at min "hovsa-hyld" sagtens kan finde et andet hjem, hvis vi skulle blive uvenner. Tror dog jeg starter med en positiv tilgang til den og lader den få lov til at udfolde sig. I hører nok nærmere :o)

  SvarSlet
 32. Dejlige planter, du har med hjem. En tur til Kiekeberg må sættes i min kalender næste år - så kan jeg også nå at få sparet lidt op til alle de planter, man ikke kan undvære. Skulle du blive træt af din hyld kan jeg sagtens finde et sted til den i min have ;o)
  PS: Ideen med rabarberkrukker er mig bekendt at stresse planten til at søge mod lyset, så den vokser hurtigere.

  SvarSlet
 33. Er du egentlig klar over hvor hårdt det er, for IKKE at kommentere det første billede og overskriften ;) ha..ha..ha..

  nuvel... Ernst (rose manden) mangler din email adresse ?? kan du ikke lige maile en hilsen til ham, fordi der er kommet nogle rettelser til rosebogen :)

  SvarSlet
 34. Gode billeder.
  Det ser da spændende ud.
  Tillykke med alle dine ny planter , ja og frøen. Den er bare fin. Den måtte gerne stå i min have.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 35. Det var da skønt at I lige kunne hoppe med på den tur. Det ligner et marked som skal på listen over Where to go. Tak for den fine reportage derfra:)
  Hylden har jeg ønsket i flere år og jeg tror at du bliver glad for den, men jeg kan sagtens sætte mig ind i det med plantenavne på tysk.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...