mandag den 23. juli 2012

De gule og de orange...

Jeg ved godt at disse farver skiller vandene og jeg vil medgive at nogle nuancer kan virke temmelig dominerende og svære at placerer i haven, men alt i alt falder jeg pladask for de smukke glødende farver.

Det eneste jeg absolut ikke kan lide er gule roser...

Dvs lige indtil jeg i Holland spunsede rundt i et Rosarium og Elina (Pea Douce) stod og kaldte "Tag mig - Tag mig". Hun måtte med hjem i bilen og nu er hun ved at samle kræfter til at blomstre igen. Hun er smuk og måske er hun ikke den sidste gule rose hos mig...

I får et lille udvalg fra min have af de gule og orange toner lige pt:

Den gul-orange bladbede


Den måneskinsgule marguerit.


Den dejlige kaprifolie...- og den gulløvede liguster.En lille undselig stenbedsplante...- samt "klargøring" til røde tomater!Og så er der dem der bare låner lidt gult og orange...


- og måske ligefrem får en orange gæst!Mit første bekendtskab med Påfugleøje...


Jeg syntes den er fantastisk!


Victor Borge....


- er smuk og ikke mindst i regnvejr!

Denne kender jeg ikke navnet på...

- men jeg kan kun blive i godt humør af at kigge på den.

Orange dahlia er der da også røget indenfor hækken...

Denne smukke lilje må nok holde flyttedag,
- jeg troede den blev lyserød... ;o) 


En Rudbeckia af en slags...

- og selvfølgelig en af de uundværlige tallerkensmækkere...
Håber I får en smuk gul solskinsdag,
måske endda med en 
flammende orange solnedgang... :o)

24 kommentarer:

 1. jeg bare elsker orange og brændte farver, de er så lækre... Den orange rose er helt vildt skøn i farven håber den dufter lige så lækkert som den ser ud :)

  ...Liljer og dahlia jamen de er da så skønne som noget kan være, og selv om du synes de kan være svære at placere så synes jeg det netop ikke, men det er jo nok som man foretrækker farverne :D

  Gule roser uuuhhmm de er nogle af mine favoritter, tro det eller lad være, men har de lidt pink og eller orange i farveskalaen så er jeg med. Derimod kan jeg ikke lide klart gule som i tomatblomsterne...

  Tak for skønne lækre blomster billeder som sædvanlig Jette :)

  SvarSlet
 2. Man har jo heldigvis også kun et synspunkt til man tager et andet ;-)) Det er skønne farver, synes jeg, din Rudbekia er fantastisk og din omvender rose og de orange roser med.
  C D har et en indlæg i dag, jeg ved ikke om du har set det, netop med de varme gyldne farver. Det er virkelig flotte kummer!
  Her er solen dejlig varm og gul, så mon ikke solnedgangen bliver som du spår!
  Havelige hilsner
  Rose

  SvarSlet
 3. Den var også fluks kommet med mig hjem, hvor er den smuk. Det er alt det andet du viser også, der er jo forskel på gult. Din Rudbeckia faldt jeg også pladask for, dens skønne brændte farve.
  Lige om lidt udgiver jeg dagens indlæg, der er også gule roser, du kan falde for. Jeg kan varmt anbefale Crocus Rose, den er så bedårende. En af dagene sætter jeg billeder ind af Jude the Obscure, den kan du heller ikke leve uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Crocus Rose er skrevet på ønskelisten... :o) Jeg burde også have vist den orange euphorbia jeg fik af dig, men den glemte jeg da... sorry!! Jeg skal hilse fra den og sige at den ikke er så stor men den har det godt. Til gengæld er den gulbrogede iris yderst ussel at se på, men måske der kommer et frisk skud lige pludselig.

   Glæder mig til at se din Jude the Obscure :o)

   Slet
 4. Hej Jette,
  Jeg HAR en smuk, gul solskinsdag, men heldigvis uden gule og orange farver i haven :))). Ja, sådan er der jo så meget, men det varer længe før de nævnte farver finder vej til min have - tror jeg! Man har jo som sagt et standpunkt, til man FÅR et nyt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemli' ja - og hurra for det, tænk hvis vi aldrig rykkede nogle grænser... men det er rart at vide at jeg ikke skal stille med en orange skønhed, hvis min vej engang skulle falde forbi din havelåge ;o)

   Slet
  2. NÅR din vej falder forbi min havelåge. Du har en stående invitation :)

   Slet
 5. Du er leveringsdygtig i mange smukke orange blomster.

  Jeg kan ikke lade være med at smile, hver gang jeg åbner din blog og ser buddha frøen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også selv utrolig glad for ham :o)

   Slet
 6. Ja smag og behag er heldigvis forskellige, jeg har en ferskenfarvet rose som jeg engang købte ekstremt billigt uden at kende farven og jeg nænner ikke at smide den ud og for nylig fik jeg den skønneste ferskenfarvede røllike af Nette som ikke villa have den - jeg ved ikke hvad jeg har gang i for orange er ikke mig! De gule roser kan jeg derimod rigtig godt lide og jeg forstår fuldt ud at du faldt for skønheden i Holland og der er altså også noget over Victor Borge:o)

  SvarSlet
 7. Oh Fru Friis, De får mig til at bryde ud i sang: Du'e min Texas Gule Rose da da da da da - da da -
  http://www.youtube.com/watch?v=oyj1Qq2YnaI

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for sangen Sussi, det var ren nostalgi fra dengang mor var dreng.

   Faktisk var min egen mor stor fan af Preben Uglebjerg, så jeg er vokset op med ham og rosen i højtalerne :o)

   Slet
 8. Meget smukke eksempler på gul og orange.

  SvarSlet
 9. Det er sjovt, for jeg har altid sagt, at hvis jeg skal have roser inde i haven skal de være gule eller hvide.
  Smukke smukke billeder - og jeg er helt med på dine farver ;-)

  SvarSlet
 10. Smukke blomster allesammen- jeg forstår ikke det med at have hadefarver. Det afgørende må være, hvordan man bruger farverne. jamen, for hulen, Fru Friis, hvordan kan man ikke lide gule roser?????

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie, jeg giver dig helt ret med hensyn til hadefarver, alle farver er som udgangspunkt smukke. Når det handler om de gule roser tror jeg det ligger laaangt tilbage i min pure ungdom, hvor jeg lærte et eller andet om at gule roser betød falskhed - og hvem vil beskyldes for det...! ;o) Jeg rykker mig til stadighed, så længe de bare ikke er nettogule...

   (PS Nu kommer der så en tilståelse (sch... sig det ikke til de andre...) der er faktisk en rose mere jeg ikke bryder mig om, nemlig Rhapsody in Blue, men da jeg ved at de fleste falder i svime over denne underligt farvede rose, så holder jeg bare helt lav profil... ;o)

   Slet
 11. Så skulle du da se den lysegule engelske rose "Charlotte" - så er du garanteret "solgt".

  De brændte farver, du viser er da heller ikke til at undvære, de skal jo blot ikke placeres sammen med de rosa vækster, men det har du heller ikke gjort, vel?

  Skønne solskinsbilleder med garanti for godt humør :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, nej... altså lige på nær den orange lilje, som ikke helt svarede til fotoet på emballagen, men det er den jo ikke mindre skøn af!

   Dejligt at høre at der er mange som trods alt er vilde med de brændte farver.

   Charlotte vil jeg lige tjekke ud... :o)

   Slet
  2. Evt. på min blog i et af de foregående juli indlæg. Charlotte er skam en rigtig darling.

   Slet
 12. Godaften Fru Friis.Dejlige billeder,og selv om jeg heller ikke er til de brændte farver så er jeg vild med din Victor
  Borge.Og billedet af din kaprifolie er da bare smukt.
  Du bliver nødt til at se mit sidste nye indkøb.(har lige lavet et nyt indlæg)Det er lige noget for dig er jeg sikker på.knus Jette

  SvarSlet
 13. Jamen det er jo nogle smukke gule og orange farver du har på programmet i dag. Meen det er heller ikke helt lige mig. Jeg har haft Victor Borge, men jeg kunne ikke forlige mig med farven, så den er skænket væk. Men gul er mere og mere ved at vinde indpas hos mig også. Så lidt er der da rykket hen ad vejen.
  Jeg er vild med, at du altid skifter farven på din header. Det ser altså godt ud....og man er jo aldrig i tvivl om, hvad der nu kommer (af farver)! Flot - flot!

  SvarSlet
 14. Fine ting du viser , syntes nu ikke min Vicktorborge er helt så orange den changere mere. Jeg er i år faldet for orange roser ,men har lidt svært ved og fine stedet til dem . Så er endnu ikke gået i købe mode men kigger. Langt efter dem. :0)

  SvarSlet
 15. MMMMMMMMMMMMuuuuuuuumZZZ!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...