torsdag den 5. juli 2012

Det sidste Holland...

- i denne omgang ihvertfald!!

Turen startede i syd, herefter drog vi op midt i landet for til sidst at ende i universitetsbyen Groningen helt i nord. Så er det slut med haveoplevelser, nu skal vi bare være "almindelige" turister...

Nå ja, det vil sige lige indtil man i denne ungdomsby støder på den sødeste lille haveforretning med alt godt til både haveejeren og havens beboere.


En skøn butik...

Og så var der, som i mange storbyer, et lille grønt åndehul i form af en skøn klosterhave, - der måtte vi også lige ind og kigge.


Nu havde vi allerede spurgt os lidt for hos Riet om der var planteskoler hun kunne anbefale, og det var der skam... Lidt uden for byen fandt vi dette skønne sted, igen en planteskole med tilhørende fremvisningshave. Et ret smart koncept!


Ikke noget prangende, men superhyggeligt og afslappet.

Overgartneren...?Lidt fra den private havedel...
Nu tror jeg at I skal ha' lov til at holde pause fra Holland, turen går hjemad mod Danmark og alle skal tankes op inden mødet med de tyske motorveje...
Hyggeligt du kiggede med... :o)


28 kommentarer:

 1. Det lyder som en skøn, skøn tur til Holland. Jeg er inspireret :)

  SvarSlet
 2. Det hele ser utroligt trimmet ud på dine billeder i dag.

  SvarSlet
 3. Virkelig skønne steder du viser :-) Og mens jeg scroller ned i dette indlæg, tænker jeg, at hov, der har jeg da været flere gange - er det ikke De Kleine Plantage? Dejligt sted.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det er det nemlig, - rigtig dejligt sted :o)

   Slet
 4. Kære Fru Friis.
  Hvor er det sødt at tage os med på tur til Holland, det har været skønt at følge dig.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 5. Så flotte bilder! Jeg skulle gjerne ha vært i Nederland. Takk for titten.

  SvarSlet
 6. Fru Friis, det har været helt forrygende inspirerende at følge din tur rundt i haveland og mange billeder og detaljer giver ideer til egen have, og stor lyst til at besøge landet selv.
  sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis.Skøn Tur de Holland i har haft.Får selv lyst til tage afsted.Dejlig inspirerende billeder.Kan se at du også fik lidt hjem til haven.God dag Jette

  SvarSlet
 8. Tusind tak Jette fordi vi kom med på sidelinjen det var dejligt, mange af de ting du nævner hørte jeg også fra dem som var med haveselskabets busser derned, de havde så også en lidt skuffet tur i en planteskole. Men de er også meget forvænte med virklig dejlige ture både til Sverige og Holland, tror den næste år måske går til Norge hvis det falder i hak. Men det er måske snart slut da ham som arrangere er ved at brænde ud og det vist kræver en del og arrangere sådanne haveture.Fedt du sådan kan lokke din mand med så i kan nyde sammen og at han klare alle de skønne haver.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 9. Sikke en skønhed du fik med dig hjem. Jeg må ind og kigge på link senere, jeg faldt bare i og kunne ikke slippe dine billeder igen, jeg skal altså lave noget andet i dag og ikke kun sidde her foran skærmen.

  SvarSlet
 10. Sikke dog nogle dejlige plante der skulle med hjem til matriklen... hmm, dem synes jeg du er gået noget stille med...!

  Nej ikke mere Holland, så det vare lidt inden vi finder ud af hvad det er får noget du har med i bilen... :)

  Ellers godt nok nogle dejlige steder du har besøgt og tak for kigget. Nu blev jeg lige inspireret til en ny haverejse...

  Det er så spændende det du har oplevet og vist os alle, tak for det :)

  SvarSlet
 11. Ih, åh og ahhhh... Har lige set alle billeder fra Holland, hvor er der skønt. Har selv været i Holland en gang, på FODBOLDtur, der så jeg ikke en eneste have, men mange lækre fodbold ben :P Må have været i en helt anden tidsalder for mig. Tak fordi du tog os med på turen...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 12. Kære Fru Friis.

  Tusind tak fordi vi måtte komme med dig på haverejse til Holland. Jeg har labbet det hele i mig, som en kat labber 38% fløde i sig. Uhauhauha....de der jernpokaler på opsats, sad jeg bare og stirrede frådende og savlende på i flere minutter.

  Ideen med et beplantet "stenbord" kunne jeg godt tænke mig at intergrere et eller andet sted i haven.

  Skal da lige love for, at du har fået dig een på opleveren. Tusind tak for en dejlig rejserapport og underskøn fotoreportage.

  Hvis du/I skal nordpå, søde Friis vil jeg anbefale det her i rosensæsonen:o):o)

  Stort svedigt men velment knus

  SvarSlet
  Svar
  1. åhhh... roser!!! Kan man bestille flere fritimer i juli og august???

   Slet
 13. Kære fru Friis

  Tænkte nok du skulle besøge De Kleine Plantage, da jeg læste at I skulle til Groningen. Endnu et vidunderligt sted i Holland. Og et meget flot udvalg i planteskolen. Vi købte en del (nej! meget), da vi besøgte stedet sidste år i august for første gang. Og tak for al inspiration. Det er rigtig brugbart.
  Venlige hilsener fra din anonyme fan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære anonyme. Uha, hvor er jeg altså nysgerrig på hvem du er. Støder vi ind i hinanden engang?? :o)

   Slet
 14. Fantastisk tur du der har taget os med på Jette......er lige blevet opdateret og hold da op nogle gode have og steder du har haft plantesnuden inde i :0)

  Platanparasoller og fuglehuse på pind........virkelig smukt.......glæder mig pludselig for en stund til at mine unger flyver fra reden så jeg med lidt bedre samvittighed kan bruge dagevis af min sommerferie på havebesøg - uh det bliver så godt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Dorthe, de to ting hænger faktisk ret meget sammen. Da vi sidste gang var i Holland for ca. 6 år siden handlede det om badeland med to teenagere på bagsædet. Hver ting til sin tid... ;o)

   Slet
 15. Godt teenagerne ikke skulle med denne gang, de havde nok fået torne i nummeren - jeg har nemlig kigget ind på bagsædet i din bil :)

  SvarSlet
 16. Ja du fik da set en del haver o.l. i Holland, jeg sidder her og tænker på, om din mand også var interesseret, eller han blev tvunget med hver gang :o)
  Han ville jo ikke på kærestetur til Samsø, så man ved aldrig.
  Det virker nu, som om I havde en god tur. Tak fordi du tog os med :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. he-he Lisbeth, du er sikkert ikke den eneste der har den tanke... ;o) MEN jeg mener bestemt jeg kan sige at han er mand for at sige fra når det gælder, og han hygger sig også med se de forskellige haver. Bare han ikke behøver forholde sig til planter og plantenavne men bare kan udtale sig om han kan li' det eller ej. Så trives han også med at trimme kanter og hæk og den slags som jeg finder dræbende kedsommeligt. Når han siger fra handler det om mange mennesker der taler plantesprog, lidt lige som hvis jeg blev sendt til en fodboldkamp og ikke fatter hvorfor alle pisker en stemning i vejret pga en bold. Sådan er vi jo heldigvis forskellige og jeg er bare super glad for at han vil følges med mig rundt. :o)

   Slet
 17. Av min arm, hvor ville man ikke kunne drive mig ud af den butik!
  Skønne billeder af dejlige Holland. Det ser ud til at i har haft en helt ubeskrivelig tur.

  SvarSlet
 18. Det ser ud til at I har haft en rigtig dejlig tur :-D
  Mange have knus herfra, med skybrud i vente- uha uha
  Gro

  SvarSlet
 19. Kære Fru Friis. Tusinde tak for alle de skønne billeder. Hvor er der dog smukt. Helt klart et haveland, jeg gerne ville besøge. Du har fået mig rigtig meget interesseret i Holland. Det er med på listen nu. Så tak for inspirerende indlæg.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 20. Hej Fru Friis. Sikke en skøn tur I er på og hvor er det hyggeligt at vi kan være med på sidelinjen. Det er nogle skønne steder I har besøgt og jeg kan også se, at bilen bliver fyldt! Rigtig god tur hjem.

  SvarSlet
 21. Det har været umådeligt sjovt og interessant at følge med dig rundt i Holland og der er godt nok mange "goodies". Nu glæder jeg mig til at høre om dine indkøb...

  Kh Ulla

  SvarSlet
 22. Så flott tur dere har hatt!..mye flotte hager og inspirasjon og ta med hjem:)
  Ønsker dere god god tur hjem og kjør forsiktig:))

  SvarSlet
 23. ejejejej - jeg spotter lige den rabarberklokke som jeg så gerne vil have - og nu har jeg også opsnuset navnet på planteskolen;-) Mon ikke jeg kan taste adressen ind på gps'en når Flemming og jeg kører fra Amsterdam - han opdager da ikke at vi smutter nordenom - det ligger jo lige på hjemvejen.
  Tusind tak for dine Holland fortællinger - hvor har I set nogle skønne steder der har været masser af inspiration.
  Godt med vand til roserne, de skal jo ikke sidde dér og hænge med hovederne;)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...