søndag den 11. november 2012

Der læses...

Hvad kan det mon være for en havebog
som kan fordreje hovedet på en mængde havenisser, - mig selv incl.!?
Først kastede jeg mig over det drivhus jeg kendte....

Fru KlausenDernæst over de huse og ejere som jeg tror jeg "kender"....

"Skippers Have"

Her er timevis af læsning med fordybelse...

"Mor'skaber"

- og inspiration i rå mængder, lige til at snuppe til eget forbrug!

"My loving Garden"

Jeg har ingen anelse om hvornår jeg bliver færdig med denne bog....Måske aldrig...!

En fuldstændig unik samling af store og små glashuse,
hvor fællesnævneren er ejernes personligheder
som genspejles i arkitektur og indretning.

En ufattelig kreativitet er basis for denne drivhusbibel,
og kan bestemt også anbefales til havefolk uden glashus.

Det rene haveguf.Ha' en dejlig søndag derude
i haverne og drivhusene :o)

25 kommentarer:

 1. God læsning ... og nydning.
  Selv må jeg desværre vente læææænge endnu, da jeg ikke skal gøre mig forhåbninger før til juleaften.

  Uden tvivl en bog som alle med og uden have kan have glæde at at bladre og læse i. Og de skønne billeder... åh :)

  SvarSlet
 2. Uhh.. Glæder mig til at læse i den. Har ønsket mig den i fødselsdagsgave her på fredag :-) Ellers må det blive et juleønske..

  SvarSlet
 3. Ja den ser skøn ud, god læselyst :)

  SvarSlet
 4. Spørgsmålet er så om du bliver så inspireret, at næste indlæg hedder "Der bygges..."?

  Mange hilsner og god læselyst fra Katinka

  SvarSlet
 5. Tak for dit link.
  Har lige siddet og læst i Bogen. Nu er jeg så gået til bloggen, for jeg må ind og se alle de sider herinde der henvises til. Sikke mange timer der er i og med den bog!
  God læselyst!

  SvarSlet
 6. Jeg så den på Bogmessen, og havde vældig lyst til at købe den. Jeg besindede mig dog, da økonomiske betragtninger kom i vejen for haveglæden. Nu må jeg på biblioteket, særlig efter den fine anbefaling. Måske kan man ønske sig den til jul.

  På bogmessen kunne jeg endda have fået Claus Dalby til at signerer en bog, havde jeg købt en. Han havde en en flok fans omkring sig ved sin stand. Han er en populær herre.

  SvarSlet
 7. uha, jeg tør ikke anskaffe den - jeg er bange for at den er fuld af gode ideer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. - og det kan du med GOD grund være bange for... ;o)

   Slet
 8. Nøøøøj er den udkommet.... det er vist længe siden, jeg har surfet rundt på alle de skønne blogs. Men den bog skal absolut med i havebogssamlingen, og jeg både forventer og frygter at den vil give mig mange gode idéer!!! ;-)

  SvarSlet
 9. Kære fru Fniis

  Jeg har slet ikke tid til at kigge på blogs, for jeg har brugt megen tid med benene oppe i sengen og mit sengebakkebord til at hold styr på den nye Dalby klippert.

  Jeg kan ikke begynde fra den ene ende på bogen. Jeg hopper rundt som en frø (!) og kigger på billeder og læser lidt her og der. Ikke særlig konstruktivt. Skal lige love for, at der er mange slags helt forskellige glashuse! Noget for enhver smag. Jeg er vildt imponeret over, at Claus Dalby har været i stand til at finde så mange mennesker med særegne drivhuse.

  Det kommer til at tage laaaaaaaaaaaaaaaang tid at pløje den igennem.

  SvarSlet
 10. Hej Fru Friis.Ja!jeg er en af dem der var i Bella Center og fik hilst på C.d.og købt hans nye bog.Havde manden med og han fik også forsynet sig.Godt vi havde en "ruller" med.
  Har kun lige skimmet den,men der skal jo også være læsestof til vinteren.God aften knus Jette

  SvarSlet
 11. Tillykke med din nye bog, lyder dejlig.. Og sjovt med dem som man "kender" hilsen Helle

  SvarSlet
 12. Åååå...du altså!!..nå vet jeg hva jeg ønsker meg til jul!!
  Denne MÅ jeg ha...men det blir vel skrekkelig mye i frakt fra Danmark...må se om den er kommet i Norge....
  Takk for inspirasjon:))

  SvarSlet
 13. Tænker også jeg bliver nødt til at ønske mig den bog med så god en anbefaling.
  TAK :-)

  SvarSlet
 14. Jeg fik også et par gode kig i fredags på Bogmessen i bellacentret. 400 kr er dog lige i overkanten for en nydebog til mig, så jeg venter pænt til den kommer på bilioteket med at se resten ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ina, Der er stor forskel på dyrt og mange penge!

   Til sammenligning kan jeg fortælle, at jeg på bogmessen købte "Pagten" af Thorkild Bjørnvig. Vi kan forhåbentligt hurtigt blive enige om, at det er indholdet af en bog, som er det væsentlige. Samtidigt kan vi forhåbentligt blive enige om, at en havebog ikke kun skal indeholde tekst, men billeder til at illustrere, hvad der skrives om!

   Hvis vi nu holder os til ikke-messetilbuds-priser, koster Vis mig dit drivhus kr. 499,-. Og hvis jeg nu fortæller dig, at Pagten koster kr. 79,-, men til gengæld er en lille bitte softcover bog, med 0 billeder, trykt på utroligt dårligt papir (graden over gammeldags dårligt wc-papir), at bogen ikke er større eller tungere end den kan ligge i en stor frakkelomme - ja SÅ er den nye CD drivhusbog lige pludseligt BILLIG! Jeg glæder mig også til at læse Pagten - men for katten hvor er den dyr i sammenligning!!!!

   Slet
  2. Hej Nette

   For mig er der stor forskel på en nydebog en brugsbrug. Hvis vi nu holder os til havebøgerne, så er en brugsbog for mig f.eks. en køkkenhavebog, en håndbog i økologisk havebrug, en bog om frøformering, om dyrkning i det hele taget eller fortegnelser over planter o.s.v. Altså alle former for håndbøger. Dem bruger jeg igen og igen, og dem køber jeg flere af end dem, som jeg kalder nydebøger. Dalby's nye er en skøn bog, som jeg da gerne ville eje, men jeg er nød til at prioritere, og det er altså ikke en brugsbog i min optik, så ja, jeg venter til jeg kan låne den på biblioteket.
   Jeg køber faktisk heller aldrig skønlitteratur af samme grund. Det låner jeg også på biblioteket ;-)
   Jeg har masser af bøger på bogreolen derhjemme, og jeg elsker at købe bøger og få bøger. Jeg er bibliotekar og ikke så formuende, så det ene med det andet gør nok, at jeg prioriterer anderledes end dig.
   Men hvis jeg fik Dalbys bog i gave, ville den blive nydt i rigtig mange timer, for det er en flot bog, som altid fra den herres side ;-)

   Slet
  3. Forstår godt hvad du mener. For nogle kunne bogen nu godt være en "brugsbog". For planlægger man et glashus er der megen inspiration og idémateriale at hente. Det gør jeg ikke, for jeg skulle have noget selvlavet (på grund af pladsmangel), og da jeg har 10 tommelfingre, ville jeg skulle købe mig til det. Og nu NU stopper haveforbrugsfesten for mit vedkommende.

   Forresten håber jeg meget at den nye serie, som Claus vist overvejer at skrive og udgive, bliver brugsbøger. I lighed med den levende have. Jeg savner virkeligt en efterfølger til den.

   Slet
 15. God læselyst.
  Den ser spændende ud.

  SvarSlet
 16. Også jeg har været på bogmessen i Bella centeret. Jeg kunne lige stjæle mig et par timer fredag formiddag, hvorefter det stod på trænings aftaler både fredag og lørdag. Der efter gik det hjem til Costa Del Vittsjö uden den nye erhvervet bibel. Købte også en lille bog om vintergækker, som jeg holder utrolig meget af. Er alene på skansen hele aften, og så skal der bladres i biblen, meeeen først skal knægten liiiige en tur i svømmehallen. Ja han er sgu forkælet ham min Danny Boy :-)

  Nyd nu haven :)

  SvarSlet
 17. Kære Fru Friis.

  Uha, hvor mange væksthuse mon du har på tegnebrættet? Selv har jeg mindst to, men kun i fantasien...desværre. Det er en rigtig "farlig" bog, som man får masser af nye behov og gode ideer fra. Men jeg elsker at drømme, blive forført og fristet. Især her i novembermørket.

  Tænk om man engang vandt i Lotto. Så skulle der bygges orangerier i vildskab. Jeg tror virkelig, at det er meget lettere at snøvle sig igennem vinterhalvåret, hvis man havde sig sådan et smukt glashus.

  Det er en fantastisk bog som giver stof til mange mange timers læsning og fantasier. Spændende hvornår du dukker op til overfladen igen, søde:o) :o)

  God læselyst-knus

  SvarSlet
 18. Sikke en debat sådan en bog kan skabe...Nå men jeg håber du nyder den, jeg har viderebragt til familien at den kunne være et godt julegave ønske til manden der har alt...Hovr er det i øvrigt et skønt titelbillede du har for tiden.
  Henrik

  SvarSlet
 19. Hej søde Fru Friis.
  Her er endnu en havenisse... med skæv nakke og ømme hænder. Det er en stor bog at sidde med - men hold da op hvor er den fin.
  Jeg elsker alle billederne, og jeg er allerede helt ør af alle de gode ideer jeg kan få dér. Jeg er helt solgt, og klart en fan. Ærligt - så syntes jeg ikke det er dyrt, for hvad bruger man ikke på planter og andet "grej" til haven. Og så er den jo både til "hygge" og "fornuft".. Og til masser af inspiration.
  Tak for din fiiiiine hilsen og link til min blog... Det var mægtig sødt at dig.
  Mange hilsner og rigtig god weekend fra Susan

  SvarSlet
 20. Juhuu så er julegaveønsket i hus. Skaatt se her !!! ;) ;) Glæder mig SÅ meget til at se den. Håber i mellemtiden at blive millionær, for så kan jeg da bare ønske løs, når bogen modtages :))

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...