onsdag den 31. oktober 2012

Do you yellow...?

Nej, dette indlæg skal ikke handle om hverken hovedpiner eller underlige reklamer, - overskriften kom blot til mig fordi vi nu har fundet løsningen på vores nødråb tidligere på måneden.

Den lille strimmel jord som manglede et effektivt bunddække og som også skulle kunne hamle op med en plæneklippermand, er nu tilplantet med gul krybende benved Euonymus fortunei "Emerald 'n'Gold".  Ud af alle jeres fremragende foreslag, blev dette valgt fordi det kan formes og vil lyse op foran hegnet hele året rundt.

Billedet jeg har taget er ikke særlig fantastisk (mildt sagt...) men nu havde jeg altså lige lyst til at lave dette indlæg, så I må nøjes... ! Planterne er heller ikke ligefrem kæmpe store, men jeg ved jo at med jeres formidable forestillingsevne, så kan I sagtens visualiserer hvordan det kommer til at se ud om ganske få år.

Gule buske  i haven er nu ikke noget helt nyt. Sidste efterår købte jeg en gulbroget liguster, vist bare en hækplante. På det år der er gået er den allerede vokset godt til og da jeg flyttede den fra et bed og op på terrassen i en stor krukke, kom den rigtig til sin ret. Tanken er at den skal stammes op og formes til et fint lille træ, og jeg syntes faktisk det ser lovende ud. Når solen sender sine stråler ned imellem bladene, lyser den fornøjet på vores terrasse. Nu er det selvfølgelig spændende hvad den siger til at overvintre i en krukke, men jeg tror på at liguster er robust nok til at klare strabadserne.

Da jeg på et havebesøg sidst på sommeren, stødte på endnu en gul liguster måtte den simpelthen også med hjem. Denne variant har helt limegrønne eller gule blade. Egentlig var tanken at de skulle stå foran hegnet, men der kom de to paradisæbletræer til at stå. Istedet røg de gule ligusterplanter  i en krukke ved vores hovedindgang og næste år regner jeg med at de skal klippes og formes til noget søjle- eller kuglerundt, - vi får ser...Så det er sådan vi "yellower" her hos os... ;o)21 kommentarer:

 1. Det skal nok blive flot med den gule krybende benved på det sted. Det kan godt nok ikke ses endnu, men vores forestillingsevne fejler ikke noget :)
  Jeg er imponeret over dine gule liguster, hvor er de fine, det bliver rigtig flot, når du begynder at klippe dem i kuglefacon, eller hvad du nu finder på.
  Held og lykke med det

  SvarSlet
 2. Kære Friisen med hang til at yellow`e....

  Jeg er helt klart med på at yellow`e <3 <3 Og limegreen`e! Uha, hvor vi kan snakke udenjysk:o)
  Det er en rigtig god løsning, du har fundet på stykket- med- bart problemet. Nemt og smukt. De gul- og limebladede vækster optager også mig en hel del Næste gang du kommer forbi, skal du have et stykke af min limegule græs. Den er virkelig også lækker. Hvis du vil kalde på den, mener jeg den hedder "Milie".

  Mon ikke det ganske danske land ellers sværger til den orange farve iaften? Det er jo græskaraften. Jeg ønsker jer en rigtig hyggelig een af slagsen.

  Knus

  SvarSlet
 3. Det blir da supergodt. Jeg er vild med paradisæbletræer, og gul gør mig absolut intet, så godkendt herfra ;o)
  Dine krukker er lækre - altså både krukker og indhold :o) Jeg har aldrig lige tænkt på alunrod i krukke, men det er da helt sikkert noget jeg skal prøve :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Tillykke med det nye bed. Det er altid sjovt at plante noget til, og så,se det vokse op og opfylde visionen. Selv er jeg meget glad for vækster med mørke blade. De gør sig godt i kontrast til de mange grønne. Måske skulle jeg se lidt nøjere på de gule også.

  SvarSlet
 5. Godaften Fru Friis.Rigtig god løsning med den krybende benved
  op af det sorte hegn.
  Jeg er også vild med din liguster....spændt på
  at se den når du får den formet.
  Men det sidste billed med de tre skønne krukker
  med indhold er da bare så flot.Især den med
  blodgræs og æblerne.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 6. Jeg er da helt betaget af din to-farvede liguster, den er vel nok smuk hedder den noget med variegated? Den vil jeg også have! Jeg tænkte den kunne stå ved min krybende gule benved, så kunne de danne fodpose. Hmmm fin inspiration!
  Jeg synes, det er et godt valg, de - altså benved - er hårdføre, breder sig villigt, men ikke aggresivt og så lyser de smukt op! Fin kontrast til paradisæblerne, og så måske med lidt af tantens gule græs indimellem?

  SvarSlet
 7. Supergod løsning, jeg er selv meget glad for krybende benved. Den brogede liguster er da bare skøn med de farver. Den vil blive flot opstammet. Jeg tror også Claus D. har den gule græs som Tante Grøn snakker om.

  SvarSlet
 8. Ha ha Fru Friis - fløj jeg bare ind på din blog for at læse, hvad du nu havde gang i. Skønt indlæg. Anede faktisk ikke man kunne få gulbroget Liguster. Den er jeg helt med på. Så er jagten gået ind :) Meget smuk.

  Det bliver rigtig godt ved jeres hegn. Det er en skøn plante og breder sig forholdsvis hurtigt.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 9. Sikkert en fin løsning på dit rabatproblem. Liguster er en race, jeg slet ikke kender til; men dine små gule træer er allerede meget dekorative.

  SvarSlet
 10. Det skal nok blive godt. Det er også bedre end hovedpine.

  SvarSlet
 11. Tænk - min liguster-lede forsvandt med et! Vupti, vendt til et betaget suk over din syrlige sag!
  Tænker den må være helt magisk på en forårsbund af hvide og grønne løgplanter - et rigtigt energi-kick kunne skabes!

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 12. hmmm, men ja, selvfølgelig er Liguster ikke "opfundet" bare for at stå vagt omkring vores små parceller - det bliver interessant at se hvordan de bliver som solitær planter - man ku da godt ønske for dem (altså Ligusteren) at de kunne få lidt opmærksomhed. God Ide.

  SvarSlet
 13. Det ser også rigtig godt ud, at du har smidt nogle æbler i krukken med græs. Flot detalje.

  SvarSlet
 14. God løsning du fandt. Og skønne ligusterplanter, gad vist hvor længe de beholder bladene på.

  SvarSlet
 15. Hej. Hvor er det blevet flot ved plankeværket. Det var en god løsning! jeg er godt nok interesseret i de gule ligustere som krukkeplanter. Det ser virkelig godt ud og må også være pænt at se på på denne årstid. Jeg mangler i den grad noget grønt (udover græsplænen) at kigge på nu. Jeg har ikke rigtig fået en god idé til stedsegrønt i haven fordi jeg ikke synes, der er plads til ret meget mere, men det er noget jeg går og grubler over i disse dage!

  SvarSlet
 16. Gule krybende benved godt valg.
  Gul farve i haven lyser altid op.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 17. Det skal nok blive godt, når de først får rigtig fat :-) På rimelig tid vil de stå et pænt stykke op af plankeværker.

  SvarSlet
 18. Det lyder som en rigtig god idé med benveden op ad hegnet.
  Opstamningen af den gulbrogede liguster er da lykkedes fint.
  Det gulgrønne eller gulbrogede løv lyser godt op og passer til næsten alt. Vi har nogle søjlethuja 'Eurogold', som lysner et lidt mørkt hjørne.

  SvarSlet
 19. Fantastisk måde at yellowe på søde fru Friis ;0)

  SvarSlet
 20. Det ser bragende godt ud. Nu håber jeg ikke, at du tager det ilde op, når jeg fortæller dig, at jeg har forelsket mig i din RØDE græs i krukken. Hvad er det for en?

  SvarSlet
 21. Lige det der udtryk i reklamerne har jeg aldrig helt været med på - synes at det lyder helt godnat. Men det er bestemt ikke godnat med de gule i strimmelen foran jeres hegn.
  Tak for ideen med gulbladedet liguster, den er noteret. I sommer forelskede jeg mig i nogle opstammede liguster på Heides planteskole, det har jeg ikke set andre steder så jeg forsøger at lave nogle selv.
  Nogle liguster kan godt have det svært en hård vinter, men jeg håber ikke det gælder for din brogede og limefarvede:o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...