fredag den 18. juli 2014

Drivhusglæder og haveguf...

Som nogle allerede ved, hygger jeg mig også med en lille facebook gruppe, som hedder Drivhusglæder og Haveguf. Gruppen er gennem de ca. 5 år den har eksisteret, vokset stille og roligt, men det sidste år er den nærmest eksploderet. Jeg kalder det en positiv drivhuseffekt, for det er fantastisk hvor mange smukke, store og små drivhusoaser der findes rundt om i landet. Og så dejligt at rigtig mange af dem, også vil dele deres oaser med os andre på facebook.

At "drive" sådan en gruppe kræver mest at man lukker folk ind af havelågen, og man lærer at spotte de få som ikke skal lukkes indenfor. På et tidspunkt handlede det dog om ca. 100 mennesker om dagen, og jeg fik en smule sved på panden. Derfor besluttede jeg mig for at få mig en drive-og-guf-medadministrator og i november 2013 spurgte jeg Henriette, netop fordi hun var så aktiv i gruppen, og hun sagde heldigvis ja tak.
Det viste sig hurtigt at blive et rigtig hyggeligt bekendtskab. Nøjagtig som når vi havebloggere har mødt hinanden til blogtræf, så går snakken hurtigt når der er et interesse fælleskab. I begyndelsen talte vi mest sammen på chatten, men så dukkede en invitation op til at besøge Henriette og Rasmus' fantastiske drivhus, og afsted på haveudflugt det gik.

Det blev til en super hyggelig eftermiddag i det midtjyske. Datoen er 31. maj, så meget er sket i drivhuset siden da, men kik med og se hvordan man også kan indrette sig i et glashus på ikke mindre end 80 m2.


På vej ned til drivhuset fra huset. 


Tomater, agurker og krydderurter i rad og række.
Derudover roser, figen, fersken og oliventræ.Eget køkken i drivhuset, det er da haveguf!Overfor køkkenet er der også en lille sofa-afslapningsgruppe,
og en lille havedam med guldfisk er der faktisk også plads til.

Familien består af mand, teenage drenge, heste, hunde og høns. En herlig og glad forsamling og I får lige et par stemningsbilleder også.

Udover en super lækker frokost,
kom der hjemmelavede jordbærkager på bordet.
Det er drivhusguf...!! ;o)


Og de to drive & guf-adminstratorer hyggede sig...

Som et ekstra lille bevis på, hvor mange positive glæder der er ved at dyrke havebrug i cyperspace, så se lige dette smukke keramiknavneskilt, som en bruger af gruppen har lavet. Jeg faldt selvfølgelig pladask for det og fik lov til at købe det. Glæder mig rigtig meget til det kommer hjem og hænge i min have. Måske blogge og facebook er tidsrøvere i nogens øjne, men hvor får man også utrolig mange gode og positive oplevelser på den konto.


Vi ses en anden dag! ;o)

17 kommentarer:

 1. Ja det er utroligt så stor gruppen er blevet, jeg kan huske da vi var under 100 medlemmer ;)
  Der er røget meget gennem drivhus af glæder og guf siden og der er mange som man kommer til at kende bedre end andre.
  Tak fordi du i sin tid fik ideen og dejligt at du fandt dig en rigtig god haveveninde fordi du selv gerne ville vide mere om drivhuset og haven.
  Tak for mange dejlige timer i din skønne gruppe :)

  SvarSlet
 2. P.S
  Glemte lige at sige tak for rundturen i Henriette's drivhus, et meget skønt et af slagsen :)

  SvarSlet
 3. Nogle gange ærgrer det mig, at jeg ikke er på facebook. Henriettes drivhus er helt fantastisk.

  SvarSlet
 4. Sikke da et drivhus! Sjovt at se. Og dejlige billeder i det hele taget. (Mit yndlingsbillede bliver nok det af føllet :-))

  SvarSlet
 5. Det er godt nok noget af et drivhus og meget flot. Ja det er tidsrøvere med både blog og facebookgrupper, men helt uundværligt. Dejlig at få nye bekendtskaber med samme interesser.
  Tak for turen - imponerende.

  SvarSlet
 6. Det er en dejlig FB-gruppe, som du har været stifter af og der vises mange skønne indslag og en god stemning.
  Da jeg så navneskiltet i gruppen tænkte jeg straks på dig - og jeg er sikker på, at den havner det helt rigtige sted :-)

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis.Wauv !!! sikke da et drivhus..............80km. er da en bid.
  Men superflot.Kan godt forstå at du hyggede dig.
  Siger ligesom Marie.................måske jeg skal hoppe med på Facebook.For Gitte punker mig også.
  Flot skilt du har anskaffet dig.
  God aften Knus Jette

  ,måske skal jeg tage skridtet og komme på Facebook

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry der er gået noget galt i mit svar Jette

   Slet
 8. Ja, det er da noget af et drivhus. Det er en dejlig gruppe du fik lavet på FB. Det er jo tydeligt at der er mange med samme interesse. Super dejligt at du kunne få Henriette til at hjælpe dig, og at I så samtidig kan besøge hinanden IRL.
  FB har nu mange gode og spændende grupper for os havefreaks.

  SvarSlet
 9. Hold nu op! Sikke da et drivhus - én er målløs. Tusinde tak for rundturen, dejligt at se noget helt anderledes og så så lækkert!

  SvarSlet
 10. Hej fru Friis. Ja, jeg er også imponeret over det drivhus! Og så er jeg helt vild med den rose, som nærmest er ferskenfarvet - hold da op den er flot!
  Jeg er medlem af gruppen og synes det et meget spændende og inspirerende sted. God idé at få hjælp til den store succes man må sige, det er!

  SvarSlet
 11. Uden blogge og FB ville haveverdenen ikke være den samme :) At få nye havevenner er bare dejligt og I har sikkert et helt særligt forhold som bestyrere af "drivhus-biksen". Imponerende drivhus - har aldrig set noget lignende.

  Din gule clematis i dit forrige indlæg tror jeg er en Tangutica, den har jeg også, og den breder sig ikke vildt.

  SvarSlet
 12. øj et flot drivhus...... men hvorfor hænger der et fuglebo med Fru Friis' Frøbo navn på :) :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare fordi "kunstneren" har altid lov til at sætte sit personlige præg på billederne... ;) ;)

   Slet
 13. Sikke et fantastisk drivhus man kan jo være helt selvforsynende!

  SvarSlet
 14. Sikke dog et drømmedrivhus. Tak for turen. Skøn fuglekasse, den får da det store smil frem. Jeg er også glad for gruppen Drivhusglæder og haveguf. Det er så dejligt at blive inspireret og dele.
  Sommerhilsen Anette

  SvarSlet
 15. Wow fru Fniis. Dejligt indlæg selvom jeg hverken benytter FB eller har et drivhus. Du er en flittig myre på mange havefronter. Drivhuset du viser er en rigtig jyde-størrelse. Pragtfuldt komfur, skønt at have plads til så mange herligheder under glas. Det er begyndt at gå op for mig (måske lidt sent i livet), at livet leves på landet. Sjovt skilt. Kan godt forstå at du måtte have det med hjem.

  Ja, bloggeriet er tidskrævende, men min have ville ikke have set ud som den gør, hvis ikke lige det var for al den inspiration, jeg har fået gennem diverse blogs og de bekendtskaber, jeg har fået qva dette medie. Jeg er MEGET glad for de dejlige og inspirerende mennesker, jeg mødt via have-universet. Jeg har valgt bloggeriet fra denne sommer. Kunne simpelt hen ikke overkomme det med alle de ting, som har fyldt mit liv. Jeg har været et par gange på Mors, og det har været helt vidunderligt. Nu må jeg se at få lidt mere gang i såvel min egen blog som alle de dejlige blogs, der findes out there.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...