torsdag den 10. juli 2014

You are my sunshine...

Solen brager over lille Danmark, det er højsommer så det batter!

Når jeg kigger rundt i haven er der en delt gult som kigger frem i øjeblikket og også orange har sine steder.

Har du lyst til en lille solskins runde i haven, så kommer den her:Den gule skovranke er lidt et mysterium. Selv om jeg er glad for gult, står gul clematis ikke øverst på ønskelisten, men pludselig er den der! Og den står lige der hvor jeg mente jeg havde sat et skud fra en veninde, så den er nabo til yderligere to clematis samt en New Dawn rose. Nu er der bare den detalje, at veninden heller aldrig har haft en gul clematis... hmmm... er det et tilfældigt indfløjen frø fra en solsorts bagdel, så har den sandelig ramt lige i øjet - om man så må sige!! 

Min eneste bekymring er dog, at skovranken vist kan blive noget omklamrende, - eller tager jeg fejl!? Erfaring modtages gerne. 

(lånt på nettet lige her:
http://fineartamerica.com/featured/you-are-my-sunshine-word-art-mary-jane-cannon.html)


20 kommentarer:

 1. Flot ser det ud med både dine gule og orange blomster.
  Jeg har ingen erfaring med gul skovranke, men jeg har en veninde, som har en, den er pænt stor, men om den er omklamrende, ved jeg ikke.

  SvarSlet
 2. Tak for turen rundt i haven med alle de skønne gule og orangerøde blomster, der skinner om kap med solen.

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt med en gang blå-blå himmel - jeg sidder dagligt på kontoret og længes efter gårdhave, sommerhus og høj blå himmel. Der er lidt endnu til jeg har ferie og kan nyde alle blomster og højt til himen.
  Jeg har fundet inspiration til mit orange bed i dine orange collager - jeg må have skrevet det ind nu på huskelisten - jeg glemmer at få fyldt nye sager i det bed bag ved huset.
  Forsat god sommer
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
 4. Dejlige collager. Jeg kan vældig godt lide din kongelys med den mørke midte, og også de brændte farver. Den gule clematis har jeg hørt om, men ved ikke hvor stor den er.
  Edith fra Toruphus haven sagde, at den eneste blogger hun kendte var Jette fra Kolding. Min søster vil også gerne se den, så måske vi en dag kan lave en fælles søstertur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det er en rigtig god ide. :)

   Slet
 5. Hej Fru Friis. Det er så flotte nogle gule planter du dér viser og du er ret god til at lave collager. Underligt med den gule clematis, men godt, at du byder den velkommen for den er godt nok yndig!

  SvarSlet
 6. Good Morning!
  Oh it's a joy walking through your garden and see all the flowers there! Such a big variety! Wonderful!
  Have a sunny time
  Elisabeth

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis.Skønne billeder af alle de gule og brændte farver i din have.
  Er selv ret glad for røllike og lime light og lodden løvefod har jeg også lige vist.
  Og den smukke Zennia har jeg selv sået i år med et godt resultat.
  Har lige siddet og sunget solsangen
  Vi må se at finde ud af noget med den søster dag,
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 8. Hvor har du mange dejlige blomster pt. jeg har lige set kongelys på grøftekanten idag. Håber jeg kan samle lidt frø senere på sæsonen. (Selvom jeg faktisk slet ikke må så flere ting, men hvis jeg vintersår, så skal jeg jo ikke gøre mere i år!)
  Håber du nyder varmen. Lene

  SvarSlet
 9. så fint der er. Den høje hvide smuksak, er det en stokrose.....hvis ja, hvorfor har den så sådan nogen blade ? (jeg har en vag fornemmelse af at have hørt svaret før.... men jeg har glemt det)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bestemt en stokrose, så dit spørgsmål gjorde mig lidt forvirret. Måtte derfor ud og sammenligne blade på mine stokrose og jeg kan da godt se at den her har meget fligene blade. Hvorfor aner jeg virkelig ikke... :)

   Slet
 10. Det er da vist dig selv, der stråler som selve solen.... Sammen med din vidunderlige have. Ja, jeg er jo, belært, eller skal jeg sige inspireret af, Birgit fra Irishaven til gul. Jeg nyder den helt og aldeles, særligt når farven er i samme rum, altså lidt som 'Den gule have' i Hune.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps, kunne den gule skovranke være frø, du har fået af mig? Sød historie.

   Slet
  2. Nej, jeg har aldrigforsøgt mig med frøsåede clematis, men tanken var ellers god nok. :)

   Slet
 11. Hej Fru Friis.
  Det er nogle meget smukke billeder. Er det en Skælhoved på det øverste billede eller er det en Scabiose? Jeg kan kun kende forskel, når jeg ser højden. Men yndig er den. Jeg elsker filtbladet kongelys, men den med mørk midte er også smuk.
  Holder du Åben Have?? Jeg ville meget gerne se din have engang. Jeg så de skønne billeder fra Jeres blog-træf.
  Mange sommerhilsner fra Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane. Det er Kæmpe Skælhoved og den er imponerende.
   Jeg vidste ikke at min kongelys hed Filtbladet Kongelys, men det giver jo god mening. Første år jeg har den.
   Jeg har endnu ikke holdt officiel åben have, det kræver lidt hård på havebrystet, men kommer du forbi er du altid velkommen. En havesnak med en anden have"tumpe" er altid velkomment. :o)

   Slet
  2. Hej igen. Tusind tak fordi vi må besøge din have. Vi har travlt indtil september og så er der måske ikke så meget at se, men efteråret kan også være smukt.
   Mange hilsner fra Eliane

   Slet
 12. Virkelig nyyyydelig Jette!
  Flotte blomster og nydelige farger på dine herlige collager!
  OG teksten da...en sol-glede-energi-happy-feeling:)
  Takk for gleden du deler:))
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlet
 13. Hej
  Din gule clematis ligner enten Guldclematis eller Clematis tiara.... jeg har begge i haven og de vokser kraftigt efter et par år. Jeg klippede mine helt ned i foråret....nu er de over 3 meter høje...men meget smukke :)

  http://1.bp.blogspot.com/-xgoZEeHBZhc/VB5Ue7GNQoI/AAAAAAAACOw/MM6diusL0VM/s1600/210914_clematis_before.jpg

  håber du kan se billedet.

  SvarSlet
 14. Hov, skrev forkert (er træt)...mine to gule clematis er Tangutica og Golden Tiara (et andet navn for Guldclematis, tror jeg nok)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...