mandag den 18. januar 2016

Armchair gardening, boganmeldelse og give-away...

Det er virkelig tid for frønethandel og hygge i sofaen med en god havebog. Biblioteket er frekventeret og et par bøger lå allerede herhjemme og ventede på en anmeldelse og på at komme videre ud i verden til et par af jer.


Grønne altaner og terrasser er sådan en rigtig hygge-have-billedbog. Sådan lidt som at læse et lækkert magasin. Man bladrer rundt og hapser ideer, som måske lige var den detalje der ville tage sig rigtig godt ud i sin egen have eller på terrassen. 

Forlaget skriver om bogen:

Alle små udendørs områder kan friskes op og forandres med den rigtige beplantning og styling. Find ud af, hvordan man med kreative løsninger og alternative idéer kan dyrke blomster, krydderurter, bær og grøntsager på meget lidt plads. 

Isabelle Palmer viser, hvordan du får mest muligt ud af den udendørs plet, du har til rådighed. Bogen præsenterer dig for smarte løsninger, genbrug af fx vinkasser og olivenoliedunke og et udvalg af planter, der kan mixes og matches, så de opfylder netop dit behov for enten pryd- eller køkkenhave. Uanset om du bor på stenbroen og blot har en lille altan eller blomsterkasse til rådighed eller måske har fået lov til at bruge et hjørne af din bygnings fælles tagterrasse til at skabe en hyggelig krog med duftende blomster og smukke læplanter, kan du med sikkerhed finde inspiration og overraskende løsninger, når Isabelle Palmer deler ud af sine tips og tricks til de fineste grønne oaser. 

Isabelle Palmer har skabt den succesrige netbutik The Balcony Gardener, som specialiserer sig i produkter til små byhaver. Hun har altid været en ivrig gartner og ønskede sig sin egen lille, grønne oase på sine små altaner, og hun startede senere netbutikken for også at kunne inspirere andre. Isabelle bor i London-bydelen Hampstead.

"Grønne altaner og terrasser" ryger fluks videre til Ulla som har en stor, dejlig terrasse midt på Nørrebro.  Mon ikke der kan barsles med en ide eller to...!?Isabelle Palmer: Grønne altaner og terrasser
Forlaget Turbine
Udgivet på dansk 2015. Pris kr. 250,-
Den næste bog er heller ikke målrettet den erfarne og garvede gartner. Men lækker er den, og til den knapt så kyndige haveejer som gerne vil dyrke sine egne krydderurter og bagefter tilberede dem i eget køkken, er den en god starter. Det er en sjov ide at lade en gartner og en kok samarbejde om en havebog. Og så er der masser af lækre fotos til inspiration, specielt i køkken afsnittene.

Forlaget skriver:

"Krydderurter sætter prikken over i´et i enhver ret, og denne bog er frugten af samarbejdet mellem en gartner og en kok. Bogens første halvdel hjælper læseren i gang med dyrkningen af egne krydderurter, mens den anden halvdel er fuld af udsøgte kulinariske retter, hvor omdrejningspunktet selvfølgelig er brugen af friske krydderurter fra egen have.

Krydderurter er som regel nemme at dyrke, og da de ofte trives fint i krukker, er det et godt sted at starte for nye haveejere og folk, som ikke har så megen plads til rådighed. Selv med en beskeden arbejdsindsats kan man høste grønne, friske,sunde krydderurter til et væld af forskellige, lækre retter. Bogens opskrifter er udførligt beskrevet, og der er både gode, gamle kendinge og spændende nye variationer.

Det er nemt, sjovt og lækkert!"

Denne bog har jeg allerede lovet til Henriette, som har 80 m2 drivhus med det lækreste udekøkken. Jeg har oplevet hendes bugnende krukker med krydderurter, tomater i rækker og hendes evner til at trylle i et drivhuskøkken. Nu er der lidt ny inspiration at hente...


Lisa Baker Morgan & Ann McCormick: Lav din egen urtehave.
Forlaget Turbine.
Udgivet på dansk 2015. Pris kr. 249,-

Den sidste bog er en rigtig havegufbog for frøelskere. Den er fyldt med nyttig viden omkring fordele ved frøbytte, frøsamling og opbevaring, viden om frø og frøavl, frøkatalog, ordliste og om at oprette frøbanker. Jeg har svært ved at se, at der mangler noget om emnet i denne bog. Bogen er udgivet i samarbejde med Frøsamlerne i Danmark, det borger også for kvaliteten i min verden.

Samtidig er bogen også sådan lidt retrolækker. Trykt på noget der skal ligne gammeldags karduspapir med tapestrimler, men uden at det bliver popsmart. Der mangler bare de private notater hist og pist i denne frøsamlers bibel, men dem må du selv bidrage med. 

Forlaget skriver:
"Frøbytte handler ikke kun om at bytte frø: Hele processen fra såning til høst af hjemmedyrkede frø er fascinerende, smuk og givende. Bogen giver al den fornødne viden, så man bliver godt rustet til at begive sig ud til sit første
frøbyttemarked. Bogen Frøbytte giver desuden baggrunden for, hvorfor det er vigtigt, at vi vedbliver at bevare og udveksle frø, særligt lokalt. Der er også henvisninger til mange interessante foreninger og frøbanker til gavn for de frønørder, der vil deltage aktivt i det verdensomspændende arbejde med at bevare verdens frøarv."

Har du lyst til eje denne bog, så læg en bemærkning her på bloggen og du kommer med i lodtrækningen om en uges tid. Josie Jeffery: Frøbytte
Forlaget Turbine i samarbejde med Frøsamlerne i Danmark
Udgivet på dansk 2015. Pris kr. 250,-


Nu vil jeg tilbage under tæppet 
mens teen stadig er varm... ;o)
27 kommentarer:

 1. Den bog vil jeg elske at vinde, jeg har luret på den og tænkt at det lige var noget for mig. jeg er ret ny ud i det at samle frø, og de fleste af mine frø rådnede da også for mig sidste år inden jeg fik dem samlet :-))

  SvarSlet
 2. den vil jeg rigtig gerne vinde
  khjane z

  SvarSlet
 3. Åh, det er da en underskøn beskæftigelse her i vinter-hygge-mørke-tiden. Bøger og te, det er også lige mig. Jeg har også et par bøger klar til anmeldelse(bl.a. frøbyttebogen, så giv mit lod til en anden), så i morgen skal jeg i sofaen med tæppe og te ;-)

  SvarSlet
 4. Jamen dog Friis :) det er virkelig nogle spændende bøger, så hvorfor så ikke hoppe med i konkurrencen; )

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. ELSKER havebøger, så jeg vil gerne deltage i den lodtrækning :-)

  SvarSlet
 8. Så skønt at hygge på sofaen med en god havebog når det er koldt og mørkt udenfor. Den bog kan jeg sagtens finde plads til på hylden.

  SvarSlet
 9. Hej Fru Ftiis.Skønne havebøger kan man da ikke få for mange af..........så vil da gerne vinde den bog.
  Og en dejlig kop te og gode havebøger og blade er også lige mig for tiden
  Knus Jette

  SvarSlet
 10. Kære Fru Friis den må jeg prøve om jeg kan være heldig og vinde. Det er da lige noget for en havetisse som mig :). Knus Lise Lotte

  SvarSlet
 11. Kære Fru Friis den må jeg prøve om jeg kan være heldig og vinde. Det er da lige noget for en havetisse som mig :). Knus Lise Lotte

  SvarSlet
 12. Åh, vil altid gerne udvide min have horisont med bøger. Har allerede en lille samling, men mangler noget om frø og formering, som er gået hen og blevet en stor interesse.
  Knus Heike

  SvarSlet
 13. Det var da en skøn giveaway! Jeg elsker at bytte frø og har i tidens løb byttet med mange frønørder som mig selv. Så at vinde denne flotte og inspirerende bog ville være helt fantastisk!
  Frøknus fra Vibeke :D

  SvarSlet
 14. Flot give-away som jeg også har lyst at deltage i, her trænger horisonten til at blive udvidet lidt i den retning:-)
  God dag Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 15. Ja, hvor er det dejligt, at slappe af i lænestolen, læse i havebøger og drømme sig frem til foråret😀

  SvarSlet
 16. Hej Fru Friis. Ja, det er jo lige nu, det er så hyggeligt med læsestof. Så kan man rigtig sidde og drømme og planlægge.

  SvarSlet
 17. Hej fru Friis.
  Den bog vil jeg gerne eje. Jeg har lige sået 26 potter med forskellige staudefrø, og vil gerne vide meget mere om frøsamling og -såning.

  SvarSlet
 18. Så fine bøger og anbefalinger - og dejligt med tid til armchair gardening.
  Jeg er dog ingen frønørd - så lad endelig en af de andre, mere interesserede vinde bogen :)

  SvarSlet
 19. Hej Fru Friis, Jeg læser altid anmeldelser af nye havebøger, og lægger jo også selv en ud en gang imellem. Tænk om der ville blive udgivet en bog med store portrætter af private danske haver, sådan mere i dybden, ikke kun lækre billeder men også de grundige overvejelser som havemenneskerne bag har gjort sig i tidens løb. CD´s bøger er jo smukke og billedrige, og kan give meget inspiration, men savner måske nok for os hardcore, mere dyngde. Evas bog om haveelskernes haver er mere i retningen, nå det var bare mine tanker. NB, er alle haver i Danmark "romantiske/cottage/engelske haver" eller er det bare den mest universelle?
  Henrik

  SvarSlet
 20. Hej Jette.
  Det lyder rigtig hyggeligt. Jeg bruger også meget tid på at sidde og læse under tæppet.... og man må ikke gå ned på te jo:-)
  Jeg giver Henrik helt ret. Jeg tænker de samme tanker. Men det kan være vi selv skal til tasterne, hvis vi vil have ordentlige havebøger, der kan det hele.
  Jeg vil gerne være med i lodtrækningen, men hvis jeg vinder, kan du sende bøgerne til Tim. De er meget mere i hans interesse.
  God weekend. Knus
  Malene

  SvarSlet
 21. Den bog vil jeg sørme gerne vinde. Godt nok synes jeg efterhånden jeg har tilegnet mig en hel den haveviden...men det der med frøindsamling... Lige bortset fra akelejer, lupiner, ridderspore, jakobsstige og et par andre planter, så har jeg faktisk en hel del planter hvor min frøindsamling konstant mislykkes...så det vil jeg gerne blive bedre til :)

  SvarSlet
 22. Flotte hagebøker du deler!
  Virkeli noe å fordype seg i nå når vinteren holder fast.
  Har så smått satt i gang med frø-tanker og hagedrømmer...men mest bare for hyggen:)
  Ønsker en fin ny uke:)

  SvarSlet
 23. Nu håber jeg ikke, jeg er for sent på den! Den bog ku' jeg virkelig godt bruge da jeg er helt ny indenfor det med at samle frø. Fik sjovt nok for første gang i mit liv i dag sået Agapanthus frø som jeg selv samlede sammen sidste år. Som sagt, helt ny ;)

  SvarSlet
 24. Så er vinderen fundet! Alle kom i puljen, der blev skrevet en seddel på hvert navn. Malene ønskede sit navn omkonverteret til Tim, som dermed fik to stemmer. Min mand fik en stak krøllede sedler lagt foran sig på sofabordet og skulle derfra trække. Og hvad skete der...!? TIM blev udtrukket!
  TILLYKKE Tim, du kan glæde dig til en dejlig bog. ;o)

  SvarSlet
 25. Fede bøger, altid skønt med inspiration.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 26. Hei Jette:)
  Så hyggelig syssel på denne tiden:)
  Og mange fine bøker du leser...her finner en sikkert både inspirasjon og nyttige råd..akkurat hva vi trenger nå.
  God stund under pleddet:))

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...