lørdag den 2. januar 2016

Hot nytår i Thyborønhabit...

Kære alle havevenner. 

Allerførst et stort og rungende GODT NYTÅR fra Frøboet. Må det blive fyldt med frodighed og blomstrende oplevelser. Og lad os fortsat dele vores haveinteresse på kryds og tværs, i vore egne haver, i besøgshaver og måske vi også er så heldige at mødes derude.
Nu er vi kommet på den rigtige side af nytår. Maven er lidt tung, bukserne strammer blot en smule og dagene er fortsat mørke og kolde. Men der sker altså et eller andet når vi når ind i januar. Der skal for alvor kigges efter frø, både i gemmerne og på nettet. Turen rundt i haven er en smule mere intensiv... har alle det godt og hvor meget sne og frost mon der kommer!? Men det lysner lige så stille derude, dag for dag og tanker om et langt og varmt forår, dukker naturligt op.

Et nyt haveår venter lige om hjørnet og jeg fik faktisk startet lidt idag. Naboens juletræ skulle pelses, til fordel for mine roser. Men det krævede også at jeg blev iført lidt vinterpels for at kunne være udenfor, og her kom mit seneste genbrugskup til ære og værdighed for første gang.

Her i huset kaldes dette antræk for en Thyborønhabit. Det håber jeg sandelig ikke, de tager ilde op i Thyborøn, for det er bestemt kærligt ment. Og praktisk og varm er den, så nu er der ingen undskyldning for ikke at kunne komme i haven på alle årstider. 

Roserne blev puttet med gran. Løg som jeg havde overset i skyndingen, lå på jorden og spirede - de er nu under jorden, hvor de hører til. Nogle primula som var blevet efterladt i en bunke på jorden, er også sat ned i deres rette element. Ganske vist er det kun små haveprojekter, men jeg fik frisk luft og D-vitaminer og haveåret er skudt igang!

Billeder blev der ikke så mange af, men jeg vender snart tilbage med nyt fra Frøboet.

Nytårshaveknus fra mig :o)

19 kommentarer:

 1. Ja i dag fik du endnu mere frisk luft end normalt, det er en strid vind, godt du har din Thyborønhabit, jeg har ingen men flere lag tøj, så det går an.
  Hyggeligt med lidt ord fra dig igen.
  Godt nytår kære fru Friis :)
  Haveknus direkte fra Samsø med østenvinden

  SvarSlet
 2. Hej Fru Friis

  Tror det er gået ud over hele landet -3 her og 12m/s så er det koldt, vildt koldt! Så smart du fandt denne habit frem;)

  Også et godt nytår herfra, må 2016 bringe os mange inspirerende og glade haveoplevelser!

  SvarSlet
 3. Godt nytår Fu Friis! Jamen det har da kun været vejr til Thyborønhabitten, så godt du har sådan én! Jeg har ikke nogen, men jeg ved, hvor jeg kan låne....hos manden min! Jeg har vist kun haft den på, når jeg var højgravid og ikke kunne passe min egne skibukser! Men faktisk er den jo rigtig behagelig, rummelig, vandtæt og frem for alt VARM! Så måske man skulle låne den i morgen, for det er godt nok blevet koldt!

  SvarSlet
 4. Sikke en fin frø ;-)

  SvarSlet
 5. Godt nytår Jette, fin habit du har fået dig :-)
  Varm er den, men ikke lide det dress man bevæger sig hurtigst i ;-)Jeg har en hængende, men det er faktisk sjældent jeg har den i brug.
  Hvor er du god, du allerede har startet haveåret op, jeg dovner bare rundt her oven på jul og nytår og prøver at lade op til det nye haveår, som under alle omstændigheder starter arbejdsmæssigt mandag morgen kl. 7 for mit ved vedkommende, men mon ikke jeg også snart kommer i gang herhjemme i min egen have. Jeg har jo nye haveprojekter på to do listen ;-)

  SvarSlet
 6. Godt nytår til skønne frømø... Skøn, fin og meget praktisk beklædning der passer glimragende til vejret 😂

  SvarSlet
 7. Godt nytår i Frøboet og til alle beboerne :) Dejligt at du kunne komme ud og få kickstartet haveåret - jeg nøjes med at læse med og så (strikker) jeg.
  hmmm.... Rigtigt godt nytår :)

  SvarSlet
 8. Kære Jette, du er simpelthen stangraffineret i den nye dragt. Sådan en gad jeg da godt eje.
  Godt nytår til dig og manden :)

  SvarSlet
 9. Også et fantastisk godt nytår til jer:-) Og den der habit et most i kulden, tror jeg, for nøjes med skibukser og jakke;-)

  SvarSlet
 10. Øj...det er da sådan en Thyborønhabit jeg må have mig. Når det er koldt er jeg aldrig i haven, fordi jeg lynhurtigt fryser en vis legemsdel af...har jo kun blot joggingbukser på (og bluse og jakke osv...)og de varmer ikke meget i sådan en kulde/blæst.

  Godt nytår forøvrigt :)

  SvarSlet
 11. Hvis du skal ud i dag, bliver der også god brug for habitten. Så flinke er vi ikke ved roserne - de har fået en fodpose af kompost, og så må de klare sig med det.

  SvarSlet
 12. Hej Fru Friis.Også et stort og rungende godt nytår fra mig.
  Kan næsten ikke vente på at komme i gang derude..........men venter til vejret er noget varmere.For jeg har jo ikke sådan en "smart" Thyborønhabit som din.
  Ser frem til vi mødes i 2016,og til et forrygende haveår.God søndag Nytårshaveknus Jette

  SvarSlet
 13. Rigtig godt nytår Jette. Jeg troede selv at foråret startede d. 1. januar, og havde mange planer. Men så begyndte det at blæse meget - og det er ski da koldt!
  Vi ses der ude :)

  SvarSlet
 14. Hej Fru Friis. Pift Pift, det er en smart habit. Den kan man sikkert godt holde varmen i. Også rigtig godt nytår til dig.

  SvarSlet
 15. Rigtig godt nytår i Frøboet. Sådan et vinterantræk er da ikke til at undvære. Jeg tyr nu til skibukser og tyk vinterjakke, men tror jeg vil ønske mig sådan en heldragt. Min mand har sådan nogle, vi kalder dem Harboørehabitter, men det er jo på vej til Thyborøn :-)
  Dejligt at være igang i haven, det er en god fornemmelse og glæde, også selv om det kun er mindre ting der ordnes.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 16. Fedt tøj Fru Friis, det kan altså godt blive nødvendigt med sådan en varm habit i sådan en kulde :o)det er nu dejligt lige at komme ud et smut og suge lidt frisk luft ned i lungerne og hilse på solen...bare ikke det er for længe af gangen :o))
  Godt nytår til dig :o)

  SvarSlet
 17. Rigtig godt nytår.
  Her hjemme hos os kalder vi den flyverdragten, og jeg elsker den overalt på jorden. Nu kan jeg gå ude året rundt uden at tage hensyn til vejret.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 18. Kære Jette.

  En kvinde uden en Thyborønhabit er som en fisk uden cykel. Den går bare slet ikke.

  Du og dine ønskes et rigtigt godt nytår. Samtidig skal der lyde et rungende TELØK MED Æ FØDSELSDÅ....de ær søn vi sæje her we wanne.

  Dobbeltknus

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...