søndag den 3. juli 2016

Høneballe Hosta-hygge + det løse...

Hvor er det sjovt og dejligt at opleve alle de fælles haveglæder der deles på bloggene i denne tid. Rigtig mange havefolk får set eller genset haver og det samme gælder havebekendtskaberne. Nogle er glædelige gensyn, andre bliver til dejlige nye havevenner. TAK fordi I er derude... :o)

Igår gik turen til Høneballehaven på Samsø. Det er 3. gang jeg besøger haven men forhåbentlig ikke sidste gang. Den er altid et besøg værd og hr. og fru Høneballe er det sødeste værtspar.

Haven er et festfyrværkeri af roser, clematis, stauder og spændende træer. Og ind imellem det hele gemmer sig et utal af hostaer. Pludselig lagde jeg mærke til hvor forskellige de allesammen er, og der gik sport i at finde endnu flere.

Derfor får I en lille Høneballe-hosta-fanfare, da andre bloggere allerede har vist festfyrværkeriet.Hostaer er altså den skønneste plante med stor variation. Både i aftegninger og størrelse. Lisbeth har nogle kæmpeeksemplarer ind imellem, men jeg fik det ikke rigtig gengivet.

Og så får I lige en smagsprøve af det løse, noget af det øjet bare faldt på og blev charmeret af. Der var selvfølgelig meget mere, men der skal jo vælges.


Tina & Zeus havde fundet havens smukkeste gemmested.
Fru Høneballe & Schippo så bare glade ud...
- og det gjorde Hans Jørgen bestemt også,
da lagkagen kom på bordet. ;o)

Dagen sluttede med en rundtur i Nordby, mere idyllisk bliver det bare ikke.


Tak til alle medbloggere 
for en pragtfuld dag. :o)
23 kommentarer:

 1. Hej Jette,
  Det var virkelig en meget hyggelig dag i den skønne have.
  Flot kavalkade af hosta. Tak for godt selskab, det er nok ikke sidste gang vi mødes i denne have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, skal vi ikke satse på at gentage successen!?

   Slet
 2. Godaften Fru Friis.Ja !!! jeg var jo desværre ikke med i år da jeg jo drager en tur til London og det magiske Hampton Flower Show i næste uge.
  Men nyder alle de dejlige indlæg fra Høneballehaven og alle bloggerne..........i så ud til at hygge jer.
  Og hosta er da også en af mine passioner.Fine eksemplarer du fandt frem til.
  Skal helt sikkert have nogle nye med hjem derover fra.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan nemt gå samlermani i de hostaer... Rigtig god tur til London, det bliver da en fest.

   Slet
 3. Lisbeths have er klart blandt Danmarks bedste - ikke alle kan skabe så mangfoldig og samtidig så naturlig have.
  Min kloge bøger siger at mjoldurt med lyserøde blomster hedder Filipendula rubra Venusta og mjuldurt med brøgede blader hedder Filipendula ulmaria Variegata

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmmm... jeg må vist lige finde notesbogen frem... ;o)

   Slet
 4. Sikken en hostakavalkade, de er nu også særligt fine i år. Hvor er det dejligt at høre, at mange satser på blogtræf i Høneballehaven de næste år, jeg ser gerne alle igen. Det er bestemt en vanedannende oplevelse. Vi holder meget af at have jer på besøg, dejligt var det også at have Villy med, han ved rigtig mange ting om planter, trods sin unge alder. Så tag endelig Villy med en anden gang, når du kommer på besøg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lisbeth, du må være quinden der kan svare Sussi med navnet på de gule spir... ;o) Og kan du så ikke også lige nævne for Sussi, at det vil være en rigtig god ide at hun også tog til Samsø!! ;o)

   Slet
 5. Nåhhh hvor ser det bare godt ud, hvor var det dejligt at solen kom frem og skinnede på jer... her regnede det og jeg tænkte en del på hvordan I havde det (var det egentlig ikke pænt af mig) - Hostaerne er SÅ flotte og lagkagen ser bare MUMS ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var utroligt heldigt med den sol, - og selvfølgelig tænkte du på os!! ;o) Måske du næste år skulle tænke så meget på os, at du også kom med på turen... Var det ikke en fuldstændig formidabel ide jeg lige rystede ud af ærmet...!!?? ;o)

   Slet
 6. ....ved du forresten hvad det lange spir med den mørke stilk og de små gule blomster er for en

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det spørgsmål er fluks sendt videre til fru Høneballe.

   Slet
 7. Det var en rigtig hyggelig dag. Det er altid en fornøjelse at se andre havebloggeres haver, og hilse på alle de søde mennesker der står bag bloggene :-)
  Fint du viser nogle af Fru Høneballes fine hostaer, det er jo ikke blomster alene der udgør en have ;-)
  Kunne ikke lade være med at grine, da jeg så H.J. sidde der og se så velfornøjet ud med lagkagen :-)
  Mon ikke det gule spir Sussi spørger til er en askbrandbæger.

  SvarSlet
 8. Skønt med endnu et kig i Høneballehaven. Dejligt at i havde en fantastisk dag, der er ikke noget bedre end at mødes med andre haveelskere, hvor snakken går på kryds og tværs.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 9. Hej fru Friis
  Dejligt at se Høneballe haven fra en anden side. Så absolut lige så smukt som når Lisbet fører kameraet. På lørdag er det så min tur til mit 3. besøg hos Lisbeth og Bent så jeg håber ikke at I har kigget alt det kønne af planterne :-) lagkagen har I jo nok spist :-)
  Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, næste år må du da endelig overveje at komme sammen med vi andre, sdet er så hyggeligt.

   Slet
  2. Hehe... Anne! Jeg tror stadig der er lidt skønhed tilbage i haven, men vi gjorde hvad vi kunne for at snuse al duft ud af roserne. Er dog ikke sikker på det lykkedes. ;O)

   Slet
 10. Skøn hosta fortælling, Vivi har helt ret i at der er mange elementer i en have. Du kan noget helt særligt med et camera. Tak for dejligt selskab endnu en gang :)

  SvarSlet
 11. Fantastisk flott dag dere hadde!
  Jeg likte spesielt collagen med "det løse" i de varme tonene:)
  Ønsker deg en fin ny sommeruke:)

  SvarSlet
 12. Sikke nogle skønne billeder af hostaerne. Jeg er også meget begejstret for hostaer. Har vist 5-6 forskellige nu, har jo begrænset med plads.
  Det har været en skøn dag for jer, kan jeg læse :)

  SvarSlet
 13. Super godt set Fru Friis, at høneballehaven har mange hostaer. Dem gik jeg nemlig også og lagde mærke til. Det er altså bare så sjovt at for hvergang man besøger haver dukker der nye planter op man ser. De første gange jeg var der var det roserne der facinerede mig. Denne gang så jeg så meget andet også. Tak for fantastisk selskab.
  Jeg er altså vild med billedet af Lisbeth, det er bare så godt :o)

  SvarSlet
 14. Tak for sidst:) Sikke et flot indlæg! Du har sans for billedsammensætninger. Smukke collager!

  SvarSlet
 15. Kære Fru Friis Et dejligt indlæg, der er godt nok mange vidunderlige hosta i Høneballehaven blandt alle de andre dejlige planter. Det var så hyggeligt endelig at mødes. Hos Hr og Fru Høneballe er der bare skøn stemning. Skønne billeder :-) knus Tina

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...