søndag den 21. januar 2018

Syrenland...

I 2015 fik jeg bogen "Syrenbogen - en hyldest til de sydfynske syrener". En pragtfuld bog, som beriger dig med al den viden du kan ønske omkring syrener. Forordet er skrevet af syreneksperten Ole Heide, fra Heides planteskole ved Thisted. Et sted jeg ved, mange af jer allerede kender og er begejstrede over. 
På bogens bagside kan du læse:

Tag med på en rejse til Sydfyn i maj, når landskabet er smukkest og mest særegent med kilometervis af blomstrende syrenhegn. Bogen tager dig også med på en rejse gennem syrenernes farverige historie og giver dig en indføring i den fantastiske mangfoldighed i syrenernes farver, former og dufte. Du får inspiration til at plante syrener hjemme i haven og til at anvende syrenblomster i køkkenet. Du får også en guide til at opleve syrenerne på Sydfyn - og i resten af verden. Og rejsen fortsætter med den begejstring og inspiration, som syrenerne har givet til litteratur, musik og litteratur. Syrenbogen er inspiration til oplevelser, men også en bog til erindring om et smukt landskab.
Netop det med at opleve syrenerne blomstrer langs landevejene på Sydfyn, tiltalte mig helt vildt. Tænk at netop kun i dette område af vores land, i en forholdsvis kort periode, er det muligt at opleve så stor en koncentration af blomstrende levende hegn. Det måtte ses og duftes med egne sanser! 
Så da både fridag og lovning om blå himmel ramlede sammen sidst i maj 2017, tog manden og jeg på tur ud i det blå. Og vi blev bestemt ikke skuffede. 
Den helt optimale oplevelse får man på cykel, ingen tvivl om det. Vi tog den lidt mere magelige version, i bil med flere afstikkere til fods. Og min kære mand, har efterhånden vænnet sig til, at pludselige udråb betyder: "Stop bilen - der skal fotograferes!"


Det blev en pragtfuld dag. Blå himmel, gule rapsmarker og lilla syrenhække krydret med håndmadder og en bette kop kaffe i grøftekanten, mens lærken synger foroven. Kan det blive meget mere dansk sommer?Så tøv ikke et øjeblik, hvis du trænger til en forårstur ud i det blå. Grib manden, madammen eller hvem du kan finde, i nakkehårene og drag til Sydfyn sidst i maj. 

Har vi så ikke bare kickstartet foråret... ;o)

29 kommentarer:

 1. Jo, så er foråret startet og med de smukkeste billeder.
  Det er da helt bestemt en køretur til Fyn værd.
  Tak for fantastisk inspiration.
  Knus

  SvarSlet
 2. wauuuuw søde, hvor er det nogen skønne og lokkene billeder - og duften åhhhhhh, nu går jeg ud og ser til min sikkel.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du alligevel agter at sikle fra Ringsted til Sydfyn, kan du lige så godt fortsætte til Kolding. ;)

   Slet
 3. Ja altså Fyn er fin, siger fynboen. Samsø har nu også mange syrenhegn, så vi bliver her.
  Min første mand sagde altid, at Fyn var for meget sukker på cornflaksene, han var selv vestjyde, og fik da også slæbt mig væk fra min fødeø. Der findes nu mange skønne steder i vores lille land.

  SvarSlet
  Svar
  1. I har i det hele taget rigtig meget smukhed på Samsø. :)

   Slet
 4. Jeg tror sørme jeg skal lokke én eller anden på tur til Fyn igen :)

  SvarSlet
 5. Der er smukt på Fyn om foråret -,ja, hele året rundt:), men det er først for nylig, det er gået op for mig, at vore syrenhegn er specielle for Sydfyn. Da vi besøgte Heide Planteskole i sommers, fortalte Ole Heide os om tilbivelsen af bogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt når vi nogle gange får en aha oplevelse omkring vores nærområde. Og hyggeligt at snakke med Ole Heide.

   Slet
 6. Ja - der er smukt på Fyn ;)
  Dejlige sommer billeder Jette. Vi glæder os til det hele.
  Her i haven har vi et par fine syrener som ikke ses så mange steder. Dem nyder jeg synet og duften af :)

  kh. Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sandelig godt forstå. Luksus at kunne plukke ind af.

   Slet
 7. Syrener er en dejlig busk/træ også de helt almindelige, som vi har i læbælterne rundt om i landet.
  Hvis man skal se mange af de mere forædlede, er Heides planteskole i Thisted nok det bedste sted at besøge.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et pragtfuldt sted uden lige.

   Slet
 8. Åh - skønne billeder af syren! Jeg har lidt syren i hegnene, men hegnsklipperen er temmelig hård ved dem. Måske jeg skulle plante lidt flere end den ene hvide, jeg har i haven...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan nemt blive fristet. Især når man ser hvor mange skønne der findes.

   Slet
 9. Fyn er fin, især i maj. Smukke billeder. Jeg elsker syrener og vi har en del i et gammelt læhegn i marken, den mark der ligger syd for haven. Der bliver hentet flere buketter i løbet af blomstringstiden.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bare ikke noget skønnere end

   Slet
  2. (Fortsættelse følger...) syrenbuketter. Både duften og synet er ren luksusforkælelse i foråret. Jeg har kun en mini syren i min have og den nænner jeg alligevel ikke at plukke af.

   Slet
 10. Hvem der bare boede i nærheden af et syrenhegn... Det ser superdejligt ud på dine billeder, sikke dog en skøn dag I må have haft :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth. Det er altid hyggeligt at drage ud i det blå, med mand og madpakke. :)

   Slet
 11. Det er da, det vi skal. Med et smut omkring Glorup gods og Sanderumgaard. Jeg inviterer manden på romantisk weekend i maj.- Bogen har jeg i øvrigt også. Det er en dejlig bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan skal det lyde. Man kan altid få stykket lidt forskelligt sammen til en tur i det blå. Sanderumgård står også på min besøgsliset, Glorup gods må vist lige Googles. :)

   Slet
 12. Dejlige billeder.

  Jeg er vokset op på Sydfyn (Thurø) og kan godt huske alle syrenerne fra min barndom. Vi havde også nogle i vores have - det var dog længe før jeg blev haveinteresseret ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh, Thurø er et dejligt sted. Har været i sommerhus et par gange helt ude på sydspidsen, med udsigt over Svendborg sund og ugleunger i haven. :)

   Slet
 13. Vi besøgte Heides planteskole i begyndelsen af juni sidste år - det var en oplevelse af de helt store. Bare jeg tænker på det, har jeg syrenduft i næsen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har været der er et par gange, men desværre ikke i syrentiden. Det må være svært at modstå fristelser der... ;o)

   Slet
 14. Tusind tak for dette aldeles vidunderlige indlæg og så med link til turforslag. Når nu ikke man skal til Sydengland i foråret, så skal man da vist til Sydfyn :)

  SvarSlet
 15. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...