fredag den 4. februar 2011

Vinter med Solhat...

Det er først de sidste par år, jeg virkelig er gået igang med at fotograferer i haven. Ikke med noget proffesionelt udstyr, men måske det kan blive opgraderet med tiden.

Netop i denne vintertid, hvor alt ser mørkt og gråt ud derude, er det guld værd at sidde og kigge sine billeder igennem. Det er faktisk forbavsende hurtigt jeg glemmer detaljer derudefra og hvor skønt det hele egentlig er, når alting blomstrer. Der skal sandelig tages rigtig mange billeder i den kommende sæson.

Idag var det Solhatten jeg faldt i svime over. Jeg elsker simpelthen den plante, den er robust og blomstrer villigt hen over sommeren og der bliver plukket mange buketter ind af den. Solhatten er også så småt blevet et samleobjekt for mig, for den ene fine variant efter den anden, viser sig i handlen.


Her er den hvide Solhat, kommet i selskab med rose, dahlia og Mexicansk Solblomst.
 Jeg har lige siddet og leget lidt med mine sommerfotos med dette lille program som kan lave sjove fotocollage for dig. Vil man (som jeg) ikke betale, følger "reklameblokken" med i købet, men pyt...!
Der kan da godt fornemmes noget sommerstemning alligevel... ;o)

Jeg kan jo ikke tale mig fra at det stadig er februar og på denne tid er der gode chancer for at banke ind i en forkølelsesvirus, - jeg hader det!!! Så ved første kradsen i hals eller næse, kommer Solhatten mig igen til gavn og glæde: 30 dråber i et glas vand (eller saft), 3 gange om dagen, og borte er mine forkølelsessymptomer.... - jeg syntes altså at det virker...!!


Nå, nu endte dette næsten med at blive et reklameindslag eller var det blot lidt tanker omkring Solhat!?

Ha' en fortsat dejlig dag derude ;o)

10 kommentarer:

 1. Kære fru Fniis (som Tante Grøn vist har døbt dig)

  Jeg har endnu ikke taget solhatten til mig, men måske jeg kan finde inspiration hos jer andre, således at den "gror lidt på mig" - som man siger over there :-)

  SvarSlet
 2. Det er nyt for mig med solhat i haven og jeg har lidt problemer med at finde ud af hvordan jeg får den til at trives i min hårde våde lerjord - jeg må vist forsøge mig med pletvis jordforbedring med lidt "dræn-grus" og god jord i plantehullet. Har du evt. nogen dyrknings-tricks ?
  Glæder mig til at se flere solhat-billeder til sommer.

  SvarSlet
 3. Hej Fru Friis.

  Jeg er også rigtig glad for de billeder jeg tog i løbet af sidste år. Så dette år skal mit kamera også komme til at gløde :O)

  Omkring billed manipulering - så prøv Picasa. Det er gratis og kan hentes på nettet. Så slipper du for de dersens reklamer :O)Ydremere...kan det knyttes til din blog, og man vil kunne klikke på 'dit billede' og se det i stor størrelse. Det syntes jeg er SÅ cool ;O)

  SvarSlet
 4. Hej Jette, jeg har det som dig det er en fantastisk plante, jeg har dog kun held med "Magnus" , men nu håber jeg at White Swan vil leve glad i mit hvid-gul-grønne bed og hvis det lykkes så skal Sunrise også flytte ind igen, men det er dyre planter når de går ud så det gider jeg ikke mere.
  Dine planter ser ud til at trives på de skønne billeder:) Jeg vil også anbefale Picasa. Hyg dig!

  SvarSlet
 5. Berit, det var da besynderligt! Jeg har jo bare plantet dem i min tunge lerjord, men hverken dem eller jeg vidste at det kunne skabe problemer.... så schhh... sig det ikke til dem!!

  Nette, du bliver NØDT til at tage solhatten til dig, den vil passe perfekt i dit nye lyserøde bed :o)

  Lisbeth og Susanne, jeg har godt nok kigget lidt på Picasa men troede egentlig bare jeg kunne arkiverer mine fotos der, - jeg må vist hellere kigge igen ;o)
  Hyggehejsa fra fru friis

  SvarSlet
 6. Jeg er også meget glad for mine pink solhatte. Jeg har selv sået dem for et par år siden, og de trives fint på et varmt tørt sted i haven. I sommers købte jeg 2 forskellige slags hvide/grønne. Dem er jeg meget spændt på. Jeg kan ikke huske navnene, og det står ved planten, men det er mørkt ude nu.
  Echinaforce er jeg også en glad bruger af. Det hjælper desværre ikke på influenza, som har lagt mig ned den sidste uges tid.
  Ha' en god fredag aften
  Ina

  SvarSlet
 7. Der er ikke noget så skønt, som at sidde og se på sommerbilleder fra haven her om vinteren, hvor jeg bare længes efter blomster og lidt varme derude :-)

  Jeg er helt vild med solhatte, har en purpursolhat og den gule solhat, overvejer at anskaffe mig nogle flere hen af vejen. Dem jeg har gror fint i mit sandjord, men sol skal der til :-)

  SvarSlet
 8. God aften fru Fniis

  Ved ikke om du kender den blog der hedder Parkvegens Hageglede, men jeg spurgte hende forleden om, hvilket softwareprogram hun brugte. Hun var så sød at svare mig på min blog. Det er også gratis og hammernemt at bruge. Det hedder PhotoScape og du kan blot google det og downloade. Vær opmærksom på hvor du downloader fra og vælg evt. reklamer og googlebar fra.

  Solhatte i det nye lyserøde bed? hmmm..... muligvis :-))

  SvarSlet
 9. Fantastiske sommerminder kan man ikke få for mange af og ej heller solhatte.....men det ved du jo - den er absolut et must i haven og tiltrækker uanede mængder af sommerfugle og humlebier :0)

  Godt med lidt reklame :0)

  Solhatten/Dorthe

  SvarSlet
 10. Er der ikke noget med at solhatte er lidt sarte, ? Andre stauder må ikke stå for tæt på, og nogle af de ny sorter ikke er så gode til at komme igen år efter år. Jeg er blevet lidt forelsket i den der hedder `Double pink delight`den er ret skøn syntes jeg. Nu må jeg se om den kommer op under neglene hen ad sommeren. Hvis jeg slet ikke kan lade være;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...