søndag den 30. januar 2011

Dagens vitaminpille...

Sikke'n dejlig dag det er idag, sang Stig Møller.... tjaaaeee.. det var vist dengang mor var dreng!

Jeg kan se på diverse blogge rundt omkring, at jeg bestemt ikke er den eneste, der har været ude og nyde det skønne vejr, man bliver bare i godt humør af sådan en vitaminindsprøjtning. Kulden har desværre godt fat endnu, græsplænen er hård som sten og der er stadig et stykke vej inden jeg kan få lov at flytte de sidste stauder, der hvor jeg skal plante en ny hæk.

Varme ønskes, så Kæmpestenbræk kan rejse sig af kulden igen.
I røret skal der stå Høstanemone,
så har jeg lidt styr på dem og jeg slipper for at flytte røret!!

Ikke fordi jeg får lavet så meget. Jeg nusser rundt og piller lidt her og der, men ligefrem at kalde det havearbejde er vist for flot. Fuglene fik dog fyldt godt op med foder, og det er da også noget...

Rimfrosten var længe om at slippe idag, solen gjorde hvad den kunne, men prøv at se hvor fine frostmønstre der blev i skyggen!

Fantastisk som frosten bare holder ved i skyggen.

Denne lille frø har godt nok både is i maven og frost om fødderne...

Sådan en  ½ time i læ i drivhuset og med solen i ansigtet,
så kan man sagtens glemme at det kun er januar :o)

Sikke'n dejlig dag det er i dag.

Jeg må synge, danse med dig
der er noget inde i mig, der siger
livet også er en leg.
Sikke'n dejlig dag det er i dag.

Se på solen, der skinner for dig,
selvom du i mørket ikke så,
at du var på vej.
Sikke'n dejlig dag det er i dag.

Gid alle børn på vor runde jord,
kunne elske
deres far og mor.
Sikke'n dejlig dag det er i dag.

Verdens vanvid, nej hvorfor dog det,
jeg elsker livet,
og det jeg ved.
Sikke'n dejlig dag det er i dag.

10 kommentarer:

 1. Det er om, at udnytte vejret, hvad enten det er i drivhuset eller tullen rundt i haven. Hvad er det for nogle stenbræk du har??

  Jeg plejer at sige, at det er koldt, at være fisk, men hos dig Fru Friis er det koldt, at være frø thi hi ;-)

  Solrige kuldehilsner fra hende der ikke kan finde en plante, hverken i biblioteket eller nettet.

  SvarSlet
 2. Jamen kæreste Madam Bæk! Hvis jeg havde været folkeskolelærer, ville jeg være lykkelig hvis jeg kunne lære ungernes fornavne! Efternavne ville falde mig uendelig svært og så gider vi slet ikke tale om oversættelser til gamle sprog!!

  Med det vil jeg blot sige, at jeg ikke har den fjerneste idé om hvilken stenbræk jeg har i haven, den har bare været der længe!! ;o)

  Af helt samme grund efterlod jeg også blot larmende tavshed og et lille hjertesuk, da jeg læste din efterlysning på din blog.

  Måske, - og jeg gentager MÅSKE, bliver jeg et klogere menneske når jeg har studeret din og andres fine plante-leksika-blogge i længere tid!

  Jubel-amatør-hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 3. Man skal lære så længe man lever fru friis;)

  knus madammen

  SvarSlet
 4. Ajj - den sang minder mig om Skanderbogfestivaller for ca 20 år siden - hvis man stod tidligt op søndag morgen, så stod han ved hovedindgangen og spillede og sang den, mens alle os andre stod og skrålede med - ha!..det var også tider :o)
  Nåede desværre ikke i haven i dag - men det blev da til en solskins-cykeltur til Langelinie og Den lille havfrue. Min "kvikke" 10 årige sagde "hvorfor står der altid så mange ved Den lille havfrue" - så måtte vi lige tage den om H.C.Andersens berømmelse eeengang til!
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
 5. God ide at placere høstanemonen, så den ikke breder sig ud over alle grænser. Tror også jeg vil plante mine et sted, hvor jeg har styr på dem :-)
  Hvor ser det dejligt ud, at du har kunnet sidde ude i drivhuset i dag og nyde solen. Vi har været til barnedåb hos vores yngste barnebarn, så ingen tid i drivhuset for mig i dag.

  SvarSlet
 6. hå, hvor du ser ud til at nyde det... er det ikke utroligt hvor meget bedre vi har det når solen skinner. Tænk en gang at ha det luksusproblem at høstanemonerne breder sig for meget, her synes jeg ikke at de rigtig trives, jeg har set haver hvor de bare kommer over det hele, men ikke her hos mig.....

  SvarSlet
 7. Ja, sikke meget D-vitamin vi får produceret i disse solrige dage. Dejligt at se at du også har "slikket sol" her i weekenden.
  God ide med høstanemoner i cementrøret. Jeg har ikke skvalderkål i min have, men døjer istedet med høstanemonerødder og de er ikke sådan at slippe af med! Så det er med at placere dem det rigtige sted først, så man ikke skal til at flytte dem.
  Solskinshilsner Pia

  SvarSlet
 8. Vi havde i dag et kort øjeblik med 22 g i drivhuset DEJLIGT, konstaterede der igen i år er sneskimmel i noget af græsplænen, på den igen i år med rive osv.
  Nu må frosten gerne forsvinde så man kan få jord under neglene.
  Har tilset krukker i den gamle stald,tror de har overlevet, ligeså georginer, men har måttet sotere kartofler fra der var frossen ØV.
  Ellers en STRÅLENDE dag, men GODT håndbold også, det var SPÆNDENDE til sidste minut.

  SvarSlet
 9. Hvor dejlig at slikke sol på sådan en kold januar dag. Lad os krydse fingre for en lang periode med varmere vejr, så vi kan komme lidt i jorden.
  Annette

  SvarSlet
 10. Det var i sandheden skøn dag.....og ja man kan så småt mærke solens vitaminer :0) Skønt skyggebillede :0)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...