mandag den 9. maj 2011

Over åen efter vand...

I et tidligere indlæg (omkring klip-klap'er) truede jeg med at I skulle høre om resten af vores lille tur til Sjælland.

Nu har jeg jo læst og hørt så meget om Gartneri Toftegaard, så nu skulle det altså besøges, så efter at have købt hegn i Faxe drog vi videre til Køge og det fine gartneri.Der er mange drivhuse, men det er kun det ene hvor der er butik.

Sidste efterår var jeg til et foredrag med Lene Tvedegaard som driver gartneriet. Det er altid spændende at lytte til mennesker som har noget at fortælle og som brænder for en sag, og sådan oplevede vi Lene den efterårsaften.


Det der er så imponerende ved gartneriet, er det fantastiske udbud der er af chilli- og tomatplanter. Det er meget svært at begrænse sig, men pladshensyn og pengepung må til sidst være den afgørende faktor for, at man ikke fylder mere i kurven. Meeeen... der var da godt nok lige et par planter mere der kunne have være interessante!!

Tomater, chilli og krydderurter i lange baner.

Skal jeg nu ha' den der.... eller den her....eller.....
Om det kan betale sig at dyrke tomater på denne måde, vil jeg overhovedet ikke komme ind på, - det regnestykke giver vist sig selv...  Men vi drog hjem i en bil der duftede af tomatplanter og hvor man knapt kunne kigge ud af bagruden som var forvandlet til Randers Regnskov, og havde haft en udbytterig og dejlig tur ud i det blå.

16 kommentarer:

 1. Sikken en hyggelig blog. Jeg kigger sandelig forbi en anden gang også.
  Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 2. Det ser rigtig hyggeligt ud Jette og der er ikke noget skønnere end at dyrke sine egne tomater. De skal nok få det godt hos dig og jeg er sikker på vi nok skal få lov til at se din høst når du kommer dertil.

  Kan sandelig godt forstå at du var nødt til at tage forbi Køge for at besøge dette skønne sted.

  SvarSlet
 3. Gartneri Toftegård er også en af mine favorit planteskoler. Jeg skal derhen i weekenden og købe chili-planter, så jeg må vist også sætte et indkøbsloft inden jeg kører hjemmefra ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg har aldrig været der, men det ligner et rent Slaraffenland :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig skønt ud og jeg forstår sandelig godt det var svært at vælge:)) Det bliver garanteret en smagsoplevelse som ikke kan gøres op i penge og det ser ud til at have været en helt igennem skøn tur over åen:0)

  SvarSlet
 6. Åh ja, hvor ser det skønt ud :-) Jeg har også linket til dem flere gange på min blog. Min svoger får altid sendt chiliplanter derfra.

  Jeg må få bevæget mig derover, kan jeg se ;-)

  SvarSlet
 7. Sikke en skøn tur - altid dejligt at komme ud og se på planter..Man skal heller ikke se på økonomien når det drejer sig om at dyrke selv..Det er jo smagen og selve oplevelsen ;)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Jamen altså, fru Fiis ( ja jeg griner altså stadig ) det må have været uhyggeligt svært at begrænse sig! Ikke en kunst, jeg er god til, men hvilket havemenneske er det...

  SvarSlet
 9. Jeg må sige, at jeg er fuldstændig enig, Gartneri Toftegaard er virkelig et skønt sted, hvor som Ina siger, man vist skal sætte sig et indkøbsloft. Jeg er også liiige smut forbi hvert år, der er mange fristelser og planter af en god og sund kvalitet.

  SvarSlet
 10. Åen er da temmelig stor ;-)

  Toftegaard er et herligt sted at hente sjældne eller speciellte tomat- og chiliplanter. Jeg var forbi sidste år og havde svært ved at begrænse mig. Mangler kun en tomatplante og det er vist for langt at køre for den :-)

  Den livskvalitet vi får ved at dyrke vores hobby kan ikke gøres op i penge ♥

  SvarSlet
 11. Man sér det der regnskovstilgroede køretøj for sig :) :) :)

  SvarSlet
 12. Ej, hvor ser det dog skønt ud, sikke et slaraffenland... ja, det må være svært at vælge. Men sådan en tur må være det hele værd på alle måder!

  SvarSlet
 13. Det er virkelig for dårligt at jeg aldrig har været der, når jeg nu bor så forholdsvis tæt på. Det må der vist snart rådes bod på :)

  SvarSlet
 14. Jeg har aldrig været der, og det er da vist en fejl, det ser skønt ud. Det kan sikkert ikke betale sig, men de smager meget bedre end dem man kan købe i supermarkederne.

  SvarSlet
 15. Jeg har også lige købt chiliplanter derfra. Normalt sår jeg dem jo selvfølgelig selv, men der har været så meget bøvl hos os i år, så jeg var kommet bagud.

  Og hold da op nogle fine planter. Jeg købte dem online og regnede egentlig med at skulle total nurse omkring dem efter en voldsom transporttur. Men nixen. De stod flotte og strunke.

  SvarSlet
 16. Der ser fantastisk ud. Det er vist både godt og skidt at jeg bor så langt derfra ;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...