mandag den 15. juli 2013

Rosinen i pølseenden...

Tante-touren lakker mod enden, men vi skal lige rundt om den sidste haveVi skal nemlig besøge Nette i hendes lille have, en have som Nette faktisk er ret beskeden omkring.

DMI havde lovet regn omkring kl. 14, og for én gangs skyld, havde de ret... nærmest på klokkeslet og samtidig med vi trådte ind i haven, kom en heftig regnbyge. Det er altså træls, når nu man gerne vil præsenterer sin have på flotteste vis, men en ægte havetosse lader sig ikke slå ud af lidt vand fra oven, så første del af havepræsentationen foregik under parasollen, hvorfra der sagtens kan fortælles og udpeges. Heldigvis klarede vejret hurtigt op igen.
Men tilbage til Nettes beskedenhed omkring haven, 
- for har hun grund til det??
200 m2 kolonihave med tilhørende havehus 
lyder umiddelbart ret beskedent...
 I virkeligheden er det 
200 m2 lyserødt, candyfloss haveparadis 
med tilhørende bedårende kagehus.
Jeg har tidligere været med Nette på planteskole, og i mit stille sind undret mig over at hun så kategorisk fastholdt at der kun er plads til lyserødt i hendes have. Det kan altså være svært at forstå for en jyde, som tumler rundt og hiver alle farver ned fra hylderne, men da jeg nu stod i Nettes have forstod jeg pludselig, hvad hun mente.
Hver en kvadratcentimeter jord er dækket, hovedsagligt af lyserøde blomster men dog med et pift af hvidt, lysegul, lime og lidt blålilla. Hvis nogen af jer  i et splitsekund skulle tænke, at nu når vi  kvalmestadiet af lyserødt, kan jeg fortælle at de sorte hegn og det sorte kagehus, gør at det hele bliver strammet op, nøjagtig som en smuk ramme omslutter et fantastisk maleri. Gennemført smukt.

Der er selvfølgelig også plads til lidt vand i haven, endda med indlagte plaskelyde.Som sagt er hver en plet udnyttet. I jorden, i krukker, på espalier og plantetårne, og hængende fra træer er der blomster, planter og smukke detaljer.


Nettes have, er ganske enkelt den sødeste og smukkeste lille kolonihave jeg længe har set. Tøseromantisk på en gennemført, lækker måde. Intens, hyggelig og varm, ja superlativerne står i kø....!


Og så var der afternoon tea med kage og sandwich, 
- og stilen holdt hele vejen! Mums!!Hermed var det "the-raisin-in-the-pøls'end" på Tante-touren.
Hvis du har nydt det, bare en brøkdel af hvad jeg har,
så har det ikke været spildt!

Tak til Nette, 
for en forrygende finale i din have.

(PS. Nette, hvis du skulle få lyst til at lave et indlæg om den 
lille hjørnegrund (hos Charlotte??), 
som vi lige fik lov at kigge indenfor hos,
kunne det være rigtig godt.
Endnu et eksempel på hvordan man kan udnytte
den lille have... )

17 kommentarer:

 1. Tak for turene til de forskellige haver, det var sjovt at se. Jeg er altid imponeret over alt det, der kan klemmes ned i en lille bitte have, i min store have er det jo ingen kunst. Det ser flot ud også i Nettes lille have, tænk at det kan lade sig gøre at have så meget på så lidt plads, kompliment til jer begge fra mig :)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare hyggeligt ud og en skøn skøn have som Nette har.

  Der er vidst ingen tvivl om at I har storhygget jer alle sammen på den tante-have-tour... ;)

  Skønt at komme på besøg hos hinanden og få en masse gode oplevelser og fif.

  Tak for en dejlig beskrivelse af Nette's have, føler jo man har været der selv :)

  Haveknus Annette

  SvarSlet
 3. Fantastiske billede - fra Nettes lille lyserøde paradis.

  Du har virkelig været god til at fange alle de smukke detaljer, i de forskellige haver I har besøgt - flot arbejde :-)

  SvarSlet
 4. Jeg vil give dig ret, Jette. Det er et lille, skønt, lyserødt paradis. Hun behøver slet ikke være så beskeden. Du har fanget essensen af haven meget SMUKT :)

  SvarSlet
 5. Du skulle vist have været ejendomsmægler (men det er du måske også?). For hvor er du bare god til at beskrive en have, dine malende ord og smukke fotos gør at man virkelig får sådan en lyst til at besøge Nettes lille have:-)

  SvarSlet
 6. Tak for en skøn Tante-Tour og en virkelig fin præsentation af Nettes skønne haveparadis. Der er helt sikkert drømmedejligt hos Nette både i kagehuset og iblandt roser og stauder, og du har præsenteret det på fineste vis.

  SvarSlet
 7. Hvor er der mange dejlige motiver i Nettes have. Kan næsten fornemme det lille men overdådige overflødighedshorn fyldt med lyserøde skønheder :-)

  SvarSlet
 8. Hej Fru Friis.Dejligt indlæg fra Nettes lille have.Der ser bare så skønt og frodigt ud.Utroligt hvor meget hun får ud af sine bare 200m2.Er også selv vild med rosa.God aften Jette

  SvarSlet
 9. Flotte flotte billeder fra jeres havetour - hyggeligt ser det ud

  SvarSlet
 10. Jamen for en paradis Nette har skabt på 200m. Det er det, jeg altid har sagt, at det er ikke størrelsen, der betyder noget, men indholdet! Sådan en skøn plet vil jeg have, når jeg bliver gammel en gang!
  Lyserødt ja men også en væld af andre fine farver mixed ind i det lyserøde. Smukt.

  SvarSlet
 11. Sikke meget man kan få ud af 200 m2. Hvor ser det yndigt ud! Tak for turen.

  SvarSlet
 12. Dejligt indlæg :) Jeg har selv kolonihave (dog på 500 m2), så jeg ved, at der kan presses rigtig mange planter ind på få m2 ;-)

  Det er så skønt, at I har fået arrangeret sådan en fin og inspirerende have-tour.

  SvarSlet
 13. Tak for en rigtig hyggelig og fornøjelig tantetour rundt i landet! Inspirerende og hyggelig læsning suppleret med smukkebilleder smitter med godt humør! Mange hilsner fra blomsterlyst!

  SvarSlet
 14. Lækker, smækker,forførende, forfriskende, berusende, vidunderlige, fantastiske og gennemførte billeder af en rigtig sød lille have. Suk, pust ud, åndedrætsøvelser.... Træk nu vejret Madam Bæk.

  Tak for kigget i Nettes lille have :)

  SvarSlet
 15. Det var en skøn afslutning på din dejlige kavalkade, Jette - jeg har nyt at tage touren endnu engang sammen med chaufføren:-)
  Det var synd at vejrguderne lige åbnede for sluserne, men uanset vejret er det ikke til at komme uden om at Nettes lille have er en romantisk perle af rang og det gør slet ikke noget at der i år har sneget sig lidt lime og lysegule ind - jeg er helt vild med den krukkesamling.

  SvarSlet
 16. Tak for turen, og ih hvor har jeg nydt de dejlige billeder.

  SvarSlet
 17. Hej Jette, førsttak for sidst
  Er da bareslet ikkemisundelig på denne skønne tur, det lyder som en helt fantastisk havetur.. Og mega skønne haver i kom rundt i(og ikke mindst lyder forplejningen til og have været helt i top )

  SES vi i Vilmantas have den 10 august, trordu kan læse om det på det danske rosenselskabs hjemmeside.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...