søndag den 23. marts 2014

Helleborus Festival 2014...

En tur over broen mod Sjælland, for at besøge Gartneri Spiren, har længe stået på ønskesedlen hos mig. I år kunne det tilmed ramme den week-end hvor der blev afholdt Helleborus Festival 2014, det betød blot lidt flere oplevelser på samme dag, - det tager jeg gerne med!Vi var bestemt ikke de eneste der havde fået den fremragende idé, gartneriet var allerede godt fyldt op da vi kom kl. 10.30. Og så var det ellers bare om at kaste sig ud i herlighederne og forsøge ikke at gå glip af en eneste af alle skønhederne.
Jeg har selvfølgelig noteret mig, at når I andre har skrevet om Gartneri Spiren, var problemet altid at vælge hvilken plante der skulle med hjem. Jeg kan kun tilslutte mig jeres fortvivlelse og frustrationer! Det er komplet umuligt at få pengepung og "må-bare-eje-behovet" til at gå op i en højere enhed.
Nu er det heldigvis også en mulighed, blot at lade sig føre rundt og nyde alt hvad man ser. For her var rigeligt at kigge på, beundre og længes efter. Udover Helleborus i rå mængder, var der også indbudte gæster med bla pileflet og kartoffelpotter. Claus Petersen, fra Munkhus.com havde en skøn stand, med masser af fristelser. 

Som et ekstra indslag var Jytte Abildstrøm indbudt til at fortælle lidt om dit og dat, og er der noget hun kan, så er det da det! Denne skønne kvinde, som runder de 80 år på tirsdag, sprudler af livsglæde og er fyldt med idealisme som hun gladeligt deler ud af. Det var en fornøjelse at høre hende dele af sin livserfaring. 


Der var også kendte ansigter til stede. Halvdelen af redaktionen på Havefolket, var ude med blokken og fotoapparat, mon ikke vi hører mere fra den kant. 

Og ja! Der røg også et par planter med i bilen, men jeg fik ikke fotograferet dem i eftermiddag. Det blev til en meget mørk samt en limegrøn enkel, helleborus. En stinkende nyserod måtte også med hjem, efter jeg har savlet over den på utallige blogge. Til sidst røg en Digitalis Ferrunginea også i kurven, samt en kobberbelagt perlehyacint købt hos Munkhuus. 
Se, det var en rigtig dejlig dag... :o)

15 kommentarer:

 1. Ja men det har da været en dejlig dag, tænk at møde to fra Havefolket, rigtig hyggeligt at møde nogen man kender. Det er svært at vælge, jeg er spændt på at se, hvad du valgte, det lyder i hvert fald godt.

  SvarSlet
 2. Ja det kan jo ses af dine billeder......dryp dryp ..... jeg sidder her og savler over de skønne Påskeklokker.
  Så må vi lige have et indlæg med der var i kurven, da du kom hjem.
  Skønjomfruer var der også....ser jeg. Ihvertfald skønne quinder fra Havefolket og Jytte Abildstrøm, som altid er så medrivende. Skønt med skøn på!

  SvarSlet
 3. Hej Fru Friis .Ja!!! nu ærgrer jeg mig jo ekstra over at jeg ikke tog til Spiren i dag.........det ville da havet været dejligt at møde jer alle.Kan høre at det har været en skøn dag..........er spændt på at se dine indkøb.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 4. Ville også have svært ved at bestemme mig, med den ene skønnere plante efter den anden.

  SvarSlet
 5. Vi havde også planlagt en tur derover, men der kom noget i vejen.
  Den fornemmelse at stå foran alle de planter, og så bare skulle vælge et par stykker. Den tror jeg, man skal opleve for at forstå det. Hver gang man har fundet PLANTEN, så ser man lige én, der er endnu flottere.

  SvarSlet
 6. Hej Fru Friis..:-)
  Ihh altså, jeg var der også..og ville da så gerne have hilst på dig, og de andre. Jeg gik og kiggede om der var nogen kendte ansigter men med alle de mennesker og skønne blomster var det svært at holde focus på mere end en ting.
  Hvor er det nogle gode billeder du har taget. Jeg vil også se frem til et indlæg med dine indkøb.
  Kh Linda

  SvarSlet
 7. Skønne billeder, du har taget, og jeg bliver bare en lille smule misundelig!

  SvarSlet
 8. Det lyder simpelthen som en tur i paradiset fru Friis......og nok alligevel meget godt at Spiren ligger på Sjælland så et par broer skal forceres først....ellers ville jeg vist hurtigt blive ugens gæst derovre ;0)

  Dine køb lyder til at være velvalgte og jeg er sikker på de kommer til at sprede mange smil i årene fremover hos dig ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Sikke et fantastisk sted og hvilken have forrygende dag du må have haft! Det må have været svært ikke at købe sig fattig.

  SvarSlet
 10. Glæder mig til at se billeder af dine indkøb - og håber, at du tager billeder både forfra og fra siden og oppefra af den der bronze-dims, er det samme fabrikat som dem Susan, My loving home and garden - har vist?

  SvarSlet
 11. tak for kigget, søde fru friis. var lige et sekund med på tur :-) Skønne kig du deler ud!!

  Og tak for cool billede af de to damer. De ser da ud til at hygge sig. Glæder mig til at læse deres artikel fra turen også. måske du er med i den :-)

  knus til dig.

  SvarSlet
 12. Tak for turen til Spiren, det ser ud til at at have været alletiders dag og jeg kan sagtens genkende stedet. Uh, hvor ville jeg godt have været derover, men jeg er så dårlig til at begrænse mig med plantekøb... Godt foto shot af de to redaktører :)

  Og må vi så se billeder af hvad du købte?

  SvarSlet
 13. Dejligt at komme med på din tur, når det nu ikke blev en besøg i denne omgang (så ingen Fru Friiis groupie i denne omgang :) Det lyder som en herlig dag, jeg er ret spændt på dersens perlehyacint, håber du viser den. Han er ret genial, ham Claus, sagt på jysk.

  SvarSlet
 14. Hej. Det var vist en god tur. Jeg har stadig turen til gode og må nok se i øjnene at jeg må handle på nettet, hvis jeg skal have noget derfra. Vi har ikke bil og bor i det nordjyske, så det er lidt svært Men heldigvis er det også altid spændende og inspirerende at se billeder.

  SvarSlet
 15. Skønne påskeklokke - ja de er slet ikke til at stå - og særligt ikke hos Spiren. Det er vanskeligt at vælge. Mon der også i år var vintergække i forskellige afskygninger?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...