lørdag den 17. maj 2014

Tante Tudor & Tasha Grøn...

Nu er jeg også forelsket.... 
I Tasha Tudor altså! 


Flere af jer har allerede fortalt om denne pragtfulde bog, og flere gange har jeg tænkt at den måtte jeg da læse engang. En dag stod jeg så med bogen i hånden hos boghandleren og den var umulig at sætte tilbage på hylden. Den fulgte med hjem og blev læst på rekordtid, siden bladret og repeteret og inden længe skal den læses forfra... og forfra.
Jeg bliver nødt til at bruge ord som bedårende, magisk og fortryllende, for både ord og billeder skaber en helt særlig, varm stemning. Denne lille smukke havequinde, med sine helt egne meninger og et liv fyldt med erfaringer, charmer sig ind i hver en krog af kroppen. Og ikke nok med at hun var kreativ i haven, hun udfoldede sig også som dygtig forfatter og illustrator til masser af børnebøger. Hvilke skønne evner at besidde.Når man sådan bliver begejstret, flyver tankerne på langfart. Tænk hvis vi havde en dansk udgave af Tasha Tudor... men har vi ikke også det?

I Hune jonglerede Anne Just sit kreative talent både i haven og som billedkunstner og keramiker. Desværre blev Anne alt for tidligt til haveengel, men haven og kunsten kan heldigvis stadig nydes. Og hvem ved... måske Tasha og Anne har dannet deres egen lille haveengelgruppe. 
På Mors huserer Tante Grøn i hendes skønne have. Også hun kan trylle både med planter og med ord. Hun kan skrive så (have)englene synger og vi andre smiler bredt og lykkeligt og hun kan få årets gang i haven til at være et glidende sansebombardement af farvestrålende frodighed.

Netop i denne week-end er der åben have hos Tante Grøn, og jeg ville ønske jeg kunne være der. Skønt at solen skinner så smukt på jer, som drager nordpå for at nyde haven.

Men der findes også mange andre dejlige "Tante Tudor" eller "Tasha Grøn" derude. Havemennesker som er fyldt med kreativitet og viser det på hver deres personlige måde. Havebloggene bugner med jer og rundt omkring i danske havekroge, er alle jer som åbner jeres haveparadis, så vi andre kan glædes over dem. Er det ikke som om at mange havemennesker også har en kreativ åre?

Sikke megen snak der kom ud af den forelskelse...


10 kommentarer:

 1. Hej Fru Friis
  Ja du er ikke alene om den forelskelse, min bog bliver også genlæst og nydt som en tro følgesvend ;)
  Skønt hyldest du har kreeret, om nogle af alle de pragtfulde havegudinder, der inspirerer os alle ;).

  SvarSlet
 2. Ja idet øjeblik man har åbnet den bog, er man solgt.
  Jeg stiftede bekendtskab med Tasha Tudor for en del år siden - en artikel i et magasin - og skyndte mig at finde bogen på Amazon. Den er nok min bedste havebog.

  SvarSlet
 3. Ja og det var god snak, et dejligt indlæg, tak for det. Jeg må ønske mig bogen, kan jeg høre.

  SvarSlet
 4. Kære fru Fniis

  Jeg forstår til fulde din begejstring. Jeg lavede i marts 2011 et indlæg om denne bog, for heller ikke jeg kunne få armene ned. I den forbindelse lagde jeg et lille link ind til en japansk YouTube video, og selvom man ikke behersker det japanske sprog, og derfor ikke fatter en bønne af hvad speakeren siger, at dette klip helt vidunderligt. Synes jeg. Men du kan jo selv bedømme: https://www.youtube.com/watch?v=9zU-15to8d4.

  SvarSlet
 5. Har tit overvejet om det var en bog jeg burde læse, men nu kan jeg vist forstå at det er en nødvendighed for mig. Og du har ganske ret - vi har mange fantastiske havemennesker her i blog land.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 6. Hej Fru Friis. Det lyder vel nok godt. Jeg har både Tante Tudor og Tante grøn til gode og tror også jeg må have fat i de bøger!

  SvarSlet
 7. Der er ikke noget som en inspirerende havebog og jeg har længe vidst, at jeg burde læse Tasha Tudors Havebog. Det er bare ikke lige blevet til noget ind i mellem alt det andet. Nu rykkede den lige øverst på to do listen. Inspiration fra kreative mennesker skal indtages i store mængder ;-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 8. Jamen sødeste Jette. Nu vræler jeg igen:o) Tænk, at du nævner mig i forbindelse med et indlæg om gudinde Tasha Tudor og blomsterdiva Anne Just. Det er STORT for lille Jytte fra Lars Tyndskids Mark. Jeg forguder Tasha Tudor og elsker elsker elsker hendes havestil. Og jeg elsker også dig, dit dejlige stykke kvindfolk. Tusind tak for linket til hjemmesiden med info om Åben Have arrangementerne. Vi har haft en helt forrygende og meget bevægende weekend med de mest fantastiske havegæster, man kan tænke sig. Så derfor er jeg lidt rørstrømsk, ydmyg, bevæget og tudevorn idag. Men det er af glæde. Når jeg så pludselig tilligemed opdager dit indlæg, ja så viser det sig, at min vandfaste mascara ikke er spor vandfast.

  Kys og kram fra Klimakteriesilden med let til tårer

  SvarSlet
 9. PS: Da jeg p.g.a af min sentimentale rørstrømskhed og ikke vandfaste mascare ikke rigtig kunne se, hvad jeg skrev, må du selv lave afsnit og inddelinger i min kommentar, hvis du synes mine skriblerier er noget sjusk:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg behøvede kun at fjerne et par mascarapletter... ;). ;)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...