torsdag den 29. januar 2015

Januar i væksthusene...

Januar kan være tung at danse med! Det er som om den bliver ved og ved i en uendelighed. Den puster sig op og spiller med musklerne, så vi rigtig kan se og opleve hvor meget forskelligt vejr, der kan præsteres på kortest mulig tid! Det ene øjeblik blå himmel, næste øjeblik pisker regnen ned for derefter at gå over i sne, slud eller hagl. Suuuk.... det er langsommeligt!

Men nu er det snart lykkedes mig, at æde mig ind på denne laaaange måned, bid for bid. Faktisk kan det også så småt mærkes at dagene bliver længere, og det er noget vi kan li'!

Idag måtte vi simpelthen en tur ud i det blå. Ganske vist ikke med klip-klap'er på, men sofaen blev skrabet af ryggen og afsted det gik mod varmen i Botanisk Haves væksthuse i Århus.

Væksthusene er renoveret og der er tilbygget et nyt palmehus, alt sammen stod færdigt i september 2014.
Og på denne lidt triste dag, hvor man tror man er helt alene på skovtur... ja, hvem møder man så!? Endnu et par haveblogtosser på tour, nemlig Torsten & Annette fra Eventyrhaver. De kommer fra Ålborg og vi kommer fra Kolding, så selvfølgelig mødes vi tilfældigt i Århus. 
En dejlig dag blev det til, med masser af varme i luften på alle fronter. Tak til Annette & Torsten for hyggeligt samvær og trænger du til at få lidt varme i kroppen, er væksthusene bestemt et besøg værd.


Og så var januar jo heller ikke værre... ;o)


12 kommentarer:

 1. Nej hvor hyggeligt at møde andre, man kender sådan en mørk og trist dag. Tak for turen i Botanisk have, dejlige billeder.
  Med hensyn til januar har du helt ret, den er laaaaaaaaaang som bare pokker, men næste måned er kort, og det er allerede meget lysere.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan kun gå fremad fra nu af.... :)

   Slet
 2. Dejlige billeder.
  Altid rart at støde på andre haveblogtosser.

  SvarSlet
 3. Når man trænger, så trænger man!
  Hvor dejligt med en tur til troperne på en dødsyg januardag - nu kan du forhåbentlig lidt igen? Selvfølgelig mødes I i Århus, det er klart og det er dejligt at der ikke er så langt imellem haveblogtosserne - de er allevegne :-)
  Her til morgen fandt jeg den "gamle" Drivhusdrømme (bog) frem, tænkte lidt på dig og FB gruppen da du startede den og så drømte jeg mig ind i bogen. Det er klart den bedste drivhusbog, synes jeg.
  Og ja, jeg er ved at forberede drivhussæsonen 2015.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt godt at få de grønne batterier ladet op... ;)
   Og dejligt at vide at der strøg en lille drivhustanke til Jydeland. God fornøjelse med drømme og forberedelser til den nye sæson. :o)

   Slet
 4. Hej Fru Friis.Det er bare rigtig godt at den lange januar er slut.
  Men en dejligt tur til Århus og Botanisk have er da ikke værst
  Dejlige billeder derfra.....................er også vild med vores Palmehus i København.
  Glæder mig til at gense det ny renoverede hus i Århus når vejen næste gang går til det jyske.
  Dejlige billeder du viser....................og skønt at møde de søde par.
  Må også lige finde min Drivhusdrømme frem....................det er også en af mine favoritter.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi må jo klare os som vi bedst kan i denne mørke tid... ;o)

   Slet
 5. Virkelig en deilig tur i palmeveksthuset!
  Mange spennende ting å feste øynen på..og så gøy du fikk treffe kjente også:)
  Jeg deler dine sukk...for den lange måned vi snart er ferdig med...dagene er også blitt lengre og lysere her oppe i nord:)
  God helg til deg:)

  SvarSlet
 6. Hej Fru Friis. Det ser lunt og hyggeligt ud. Jeg vidste slet ikke, at det fandtes i Århus! Dér vil jeg også gerne hen.

  SvarSlet
 7. Hej Jette
  Ja det var en skæn dag i Botanisk haves væksthus, i Århus. Den blev bestemt ikke mindre hyggeligt af at drikke en kop kaffe og gå på opdagelse i de skønne væksthuse med dig og gemalen.
  Jeg kan også kun anbefale at tage en tur til Århus og se de flotte væksthuse.
  Nu har vi kun den sidste og korteste vintermåned tilbage så nu lysner det derude....
  Ha en skøn aften.
  Haveknus fra Annette

  SvarSlet
 8. Hvor ser det hyggeligt ud i Botanisk haves væksthus, det må jeg besøge en dag. Smukke, smukke billeder, hos mig er det 2 med en smuk sommerfugl de bedste, elsker sommerfugle :-) Kh fra djævleøen

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...