søndag den 4. oktober 2015

Engle og prinsesser....

Jeg er fuldstændig pjattet med de små klokkeformede clematis og har efterhånden fået et par stykker.

En af dem har dog voldt mig nogle kvaler, nemlig Princess Diana. Lige så skøn hun er, lige så meget primadonna har hun været i min have. To år i træk har jeg plantet hende, hvor hun blomstrer rigt og smukt den pågældende sommer, for derefter at forsvinde. Denne sommer troede jeg igen hun havde svigtet mig efter vinteren, men langt hen på sommeren, opdagede jeg pludselig en bladranke og stor var min glæde... der var liv! Forventede dog ikke blomstring, men se så hvad jeg fandt idag. Måske ikke de smukkeste eksemplarer, men hele to blomster var der. Hun er altså noget af det yndigste, også selv om det blev en meget sparsom blomstring fra hendes side i år. Hun må have en ekstra dyne over sig når vinteren nærmer sig.


Princess DianaTil gengæld har jeg meget mere held med Princess Kate. Hun står i det trompetformede blomster espalier på terrassen, sammen med rosen Awakening. Begge blev plantet foråret 14 og begge har det rigtig godt. Princess Kate er måske lidt spinkel endnu, men hun er meget tæt på at have nået toppen af espalieret og der taler vi alligevel ca. 2,30 m. Hun har blomstret et par måneder og lige nu står hun både med blomster og frøstande fra første blomstring. Hun er bestemt en royal darling, jeg forventer mig rigtig meget af. 


Princess KateDet sidste eksemplar har ikke blåt blod i årene, men er til gengæld en lille engel. Hun er bragt med hjem fra vores forårstur til Holland, hvor jeg faldt pladask for hende. Blomsten er brunlig på ydersiden, og på indersiden er den gul over i orange. Jeg var lidt længe om at få hende plantet rigtigt, skulle lige have skabt lidt plads. Måske det er grunden til at også hun blomstrer meget sent, til gengæld er der masser af blomster her i oktober. Hun har bofællesskab med rosen Compassion, og ved siden af de to står rosen Amber Cover. Jeg er overbevist om at næste sommer, bliver dette fællesskab noget af det smukkeste. Glemte jeg at fortælle hendes navn? Hun hedder da My Angel.My Angel


Håber I har nydt denne 
utrolig smukke dag i haven... ;o)20 kommentarer:

 1. Både de kongelige og My Angel er smukke. Jeg har også oplevet, at clematis springer et år over. De er lidt lunefulde, må man sige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går ikke altid lige efter mit hoved... men så er glæden så meget større når det lykkedes. ;o)

   Slet
 2. Godaften Fru Friis.De royale klematis er bare så smukke.....................men åbenbart også meget lunefulde.
  Er også glad for de fine klokkeformede.Du skulle prøve Fascination..........den blomstre helt fantastisk hvert år.
  Kan godt forstå at du faldt for den fine Princess Kate.Den er da smuk.
  Hvordan er det gået med dine blåregn i pergolaen ?
  Og du kan da tro at jeg nyder haven i disse skønne dage.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk også Fascination, men den er forlængst afblomstret.
   Blåregnen i pergolaen er lidt la-la.... desværre.

   Slet
 3. guuuuuii, hvor har du dog fint selskab, og smukke er de jo alle tre.... og englen er helt uimodståelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hende kunne jeg bestemt heller ikke lade stå tilbage. :o)

   Slet
 4. Hej Fru Friis

  Spændende med flotte Clematis, de kongelige tilhører jo texensisgruppen - som har ry for at være noget primadonna agtig ja, My angel som også hedder Engelina er et flot kryds i tangutica gruppen, vi kommer til at se meget nyt herfra i årene fremover!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Jeg har lidt problemer med at få lov at svare, dette er en endu en test....

   Slet
  3. Godt så! Ingen problemer!
   Kære Karsten. Dette svar har jeg skrevet 4 gange, nu prøver jeg igen. Det er da utroligt hvad du har af viden på indersiden af dit hoved!! Dejligt at vide at det ikke kun er hos mig at de har lidt primadonna nykker. Og det bliver spændende hvad der måtte komme af nyt på den front, jeg må vist hellere allerede nu, tænke i noget plads, for jeg bliver helt sikkert fristet over evne... ;o)

   Slet
 5. Hvor er de smukke, sikken et lækkert selskab. Jeg har desværre måtte grave mine 4 Awekening op og smide dem, de havde alle de sygdomme de kunne få. Princess Kate er da så fin, den kunne jeg godt ønske mig.
  Rigtig dejlig dag .
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da trist med dine Awakening, hvor er det forskelligt hvordan de falder ud. Også en dejlig dag (nu aften) til dig. :o)

   Slet
 6. Hej. Hvor er de flotte, jeg synes, der er meget royalt over dem - rigtige prinsesser. Godt at du fik lov til at få glæde af dem i år. De har nogle flotte selskabsplanter. Næste år bliver sikkert helt forrygende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo så snedigt at næste år bliver alting helt perfekt!! ;o)

   Slet
 7. Primadonnaer - helt sikkert, det er de. Men smukke og behovsskabende - for nu står der både Kate og My Angel på min ønskeseddel, sikke vidunderlige klematisser.
  Jeg er bare så glad for at Princess Diana ikke svigtede dig i år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jeg sandelig også, så håber jeg bare hun er robust nok til at klare endnu en vinter.
   Behovsskabende... ja, det må du nok sige!! ;o)

   Slet
 8. My Angel er da helt bedårende. Jeg har ikke primadonnaer - de må slet ikke være i haven, selvom de så er nok så smukke. Robuste bondekoner passer bedre ind hos os - men den lille engel kunne jeg nok få plads til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha.... Det kan jeg sagtens følge Karen! Må også indrømme at hvis prinsesse Diana ikke agter at dukke op til næste forår, så er hun dømt ude! Jeg er også lidt spændt på englen, men nu må vi se. En ting er at have principper, noget andet er når følelserne løber af med en... ;o)

   Slet
 9. They are wonderful!! Very beautiful colours. Great!
  Happy days and all my best
  Elisabeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks Elisabeth and same to you. :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...