tirsdag den 6. oktober 2015

Gram, Vejle, Mia og Tine...

I juli måned skrev jeg om mit besøg hos Rosenmageren Per. Dengang købte jeg et par roser, men måtte styre mig pga pladsmangel. Siden har jeg fundet ud af, at jeg blev nødt til at vende tilbage og supplerer lidt op. Der var et par roser der rumsterede i mit system...

Men først måtte der skabes noget plads og det er denne årstid helt perfekt til. Jeg har knoklet - har jeg! Men mere om det en anden dag, lige nu skal vi til Bjerlev til Rosenmageren.

I juli købte jeg en Gram Slotsrose. Hvad jeg ikke lige havde tænkt på, var at der hvor den skulle stå, havde jeg plantet dahlia. Altså har mit køb fra juli, stået i sin potte lige til nu, og det var måske ikke det bedste.. men den lever. Sagen var blot at jeg fortrød at jeg ikke købte to af denne, - det har jeg så nu!


Først en collage fra mit besøg i juli måned.
Gram Slotsrose er bare pragtfuld.

Nu er mine dahlia gravet op for i år og istedet er bedet plantet til med to stk. Gram Slotsrose, en på hver side af Iceberg Climber. Iceberg tabte fuldstændig "pelsen" her sidst på sommeren, men trods det giver hun alligevel et sidste blomsterflor. Nu glæder jeg mig til næste sommer, hvor Gram Slotsrose skal op og kigge ind på terrassen, det kan kun blive smukt.En anden rose der har rumsteret i mit sind, var Vejle Rosen. I får lige et genbrugsfoto fra juli måned.
Da vi besøgte Per igår, stod Vejle rosen stadig i fuldt flor. Så smukt! 

Nu er den så flyttet ind her på matriklen i to eksemplarer. På hver side af  espalieret havde jeg før Kæmpe Stenbræk. De er nu erstattet af to Vejle Roser og som naboer i espalieret står Mme Alfred Carrier og Eden Willestrup. Det skal også nok blive et lyserødt candyfloss flor til sommer.Beklager rodet i baggrunden,
men jeg er lige blevet færdig med rydde det gamle bed...Den tredje rose, der har hjemsøgt mig, er Rosen Mia. Den får I også lige et gensyn med.
Der skulle også skaffes plads til den, men efter en større omrokering er den nu plantet lige overfor bedet med Amber Cover, Compassion samt clematis My Angel. Mon ikke de kan blive gode genboer?
Men nu har vi så balladen. Jeg kom for at købe de tre roser (og ikke andet), men som altid er der fristelser hvor man kommer frem. Jeg opdager til min "rædsel", at Per har fremelsket en rose som hedder Tine. Det smukkeste eksemplar med gul midte der toner ud i flødefarvet. Rosen var en skønhed, og når nu min ældste smukke datter hedder Tine, - ja så er det jo et "must have". Men bliver jeg så også nødt til at bestille en rose der hedder Sanne, som den yngste smukke datter.... og hvad med det sødeste barnebarn Vera!!?? Uha, det går galt det her... ;o)

Desværre kan jeg ikke vise et foto at Tine lige nu, det må vente til næste sommer. Men her står Mia og Tine ved siden af hinanden, måske ikke nemt at se, - I må tro mig på mit ord!


Det har været en pragtfuld dag i haven idag. 
Men pludselig blæste efteråret ind 
over haven i eftermiddag. Jeg er slet ikke klar med haven endnu, 
så jeg håber det kun er et kortvarigt efterår 
inden vi vender tilbage til sensommer... ;o)
15 kommentarer:

 1. Ja lad os håbe på stille vejr igen. Du har godt nok haft travlt, også du kan lade dig friste. Jeg har kun Mia og Bent, men de andre du har købt er bestemt også fristende. Da vi var der, kom vi lige fra Jas, så der kunne ikke være mere i bilen, men det var spændende.
  En rose for en stenbræk, ja det var et godt bytte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har vist ikke læst dit indlæg om JAS roser ordentligt, for det var ikke gået op for mig at du også har besøgt Per. Til gengæld er det da helt klart, at du må eje en rose der hedder Bent. Det fortjener din flittige mand. :o)

   Slet
 2. Sjovt indlæg og hvordan man kan blive draget af navne og følelser. Kender det godt, da jeg selv har planter med familienavne, dog har jeg dem ikke i roser, måske skulle jeg prøve at lede. Rigtig god fornøjelse med dine roser, som man aldrig kan få for mange af :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er noget sjovt noget med de følelser, de mænger sig ind alle vegne... ;o)

   Slet
 3. Hej Fru Friis.Vi har vist alle noget med roser.......................og det er da ikke det værste.
  Den smukke Gram rose er jeg da helt vil med.Sikke en farve og blomsterrigdom.Ham Rosenmageren må jeg have i baghovedet når jeg er på de kanter.
  Og selvfølgelig skal du da have en Trine rose.For den er da heller ikke til at stå for.
  Nu kan vi kun håbe på nogle gode dage så vi kan få ordnet alle de omrokeringer og nyplanteringer i haverne.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt noget med de roser som drager... :o)

   Slet
 4. Hvor er de roser du viser skønne, forstår godt du bare må eje dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt svært altid at gå uden om fristelserne... ;o)

   Slet
 5. Nåee Fru Friis, der er andre en mig der lader sig friste :o) Hvor er de altså bare skønne dem du har købt og selvfølgelig så må du da have både Sanne og Vera.
  Her hos mig er det lodden løvefod der har måtte vige pladsen for en af roserne. Jeg sad lige og funderede over om du har både Mme Alfred Cariere og Willestrup i det samme espalier ?
  Rosen hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Linda, jeg har de to skønheder i samme espalier og det er helt skørt! Men det skyldes at Eden Willestrup ikke flyttede sig meget de første par år. Jeg lod den stå, men ville se resultater og plantede derfor også Mme Alfred ved siden af. Og så begyndte de begge at gro! Lige nu kan jeg ikke helt se hvem der har føringen... og Princess Diana vor der også, så der bliver muligvis trængsel om et par år! Sådan kan det ske når utålmodigheden tager over for fornuften! ;)

   Slet
  2. :o)) jeg tør vædde en småkage på at Madam Alfred tager føringen og hele stativet til næste år :o))
   Her i Casa Asti har jeg også en Willestrup og den er heller ikke så gro venlig. Den er vist lidt af en madonna :o))

   Slet
 6. Jeg kan godt forstå du faldt for de smukke roser - Gram slotsrose og Mia er usandsynligt smukke. Jeg har ikke så mange roser, men jeg har også Mme Alfred Carrier, som vokser på en bue ved terrassen, og den blomstrer faktisk stadig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig nogle skønne roser Per har fremdrevet. Udfordringen er vist bare at for få kender til dem. Vil virkelig ønske at han kan få den fortjente opmærksomhed. Dejligt at høre at du også har succes med Mme Alfred. Det er netop pga af blogger anmeldelser, at jeg har valgt den rose. :)

   Slet
 7. Tillykke med alle "tøserne" og så må jeg sige at Gram virkelig er en flot rose, det er bare lækkert.
  MAN KAN IKKE FÅ FOR MANGE ROSER.
  Basta

  SvarSlet
 8. Hej Jette.
  Sikke mange vidunderlige roser:-) Gram slotsrose kender jeg slet ikke...... selvom det ligger lige rundt om hjørnet. Det er da en stor fejl, kan jeg se.
  Du skal da ikke undskylde, at du roder. Det SKAL man da i efteråret, hvis man har ambitioner om, at haven skal blive ENDNU smukkere til næste år.
  Det ser ud til at det bliver rigtig godt.
  Rosenmageren synes jeg svagt jeg kan mindes jeg har hørt om før, men det er jeg faktisk ikke engang sikker på. Og det lyder da i hvert fald som en fejl jeg bør få rettet!
  Sjovt med roser der har navne som passer til en selv eller ens familie. Det giver en endnu mere hyggelig dimension til rosen, og det synes jeg er dejligt. Sød historie om Mia..... Jeg har lige fortalt Jacob, at det kan godt være han er klodens dejligste mand, men at han ikke kan prale af at være den mest romantiske, for han hedder da vist Morten, må vi konstatere:-)!
  Knus Malene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...