mandag den 20. juni 2016

Amsterdam, blåregnens mekka...

For et år siden, så jeg i "Haven" en påmindelse om åbne byhaver i centrum af Amsterdam, den 3. weekend i juni. Min søster og jeg blev hurtigt enige om, at det måtte vi simpelthen opleve.

Konceptet er, at man køber en billet til 30 byhaver, som kun bliver åbnet for offentligheden den ene gang om året. Hver have må besøges en gang, og der bliver markeret på billetten, at vi har været der. Alle haverne ligger i gå afstand af hinanden i centrum af byen, og man går rigtig mange skridt.

Nu sidder jeg så her, lige hjemvendt fra 4 dages intens have-kanal-byvandring og forsøger at finde rundt i en bunke fotos. Hvad skal jeg vise, hvad bliver for meget og hvad skal bare smides ud!

I bliver nok nødt til at finde jer i op til flere indlæg med Amsterdam-foto-bombardement.

Mit sidste indlæg her på bloggen, handlede om min egen blåregn. Derfor starter jeg simpelthen med at vise jer alle de fantastiske blåregn, som det er gået op for mig, kravler rundt på husene i Amsterdam. Det har været et forunderligt syn, for ganske få uger siden.Masser af gavle og husfacader i byen,
er beklædt med frodige og livskraftige blåregn.Mange af dem i flere etagers højde. Og her tager rosens blomstring over, når blåregnen slutter. 


Blåregnsmarkise... 


Blåregnspergola... lige som jeg ønsker den i min have.


Op og ned af trappeopgange.
Velkomst til en husbåd. 


Dekoration på en anden husbåd.
Bemærk at begge steder, vokser planten kun i kummer.


Det er lige til at få hold i nakken af, når man skal følge al den frodighed op i himmelen! Men hvor er det smukt.

I kommer til at vente lidt med selve haverne, jeg har meget andet at vise inden da.

(PS. Damen i blåt er den anden fru Friis!)


På gensyn om snart... ;o)


17 kommentarer:

 1. Vil meget gerne se flere fine billeder😊

  SvarSlet
 2. Hvor fantastisk, at I reagerede på tippet i Haven. Og imponerende blåregn, du viser.
  Nu sætter jeg mig tilbage i stolen med en kop kaffe og venter spændt på næste indlæg (ikke for at presse, men det er ikke en termokop).

  SvarSlet
 3. Mageløst og spændende, har lige stået og drømt om hvor store mine blåregn kan blive engang, men fantasien rakte alligevel ikke til flere etager:-)
  Glæder mig til at se mere fra jeres intense havetur!

  SvarSlet
 4. Spændende tur I har været på, nu venter vi bare på flere billeder.

  SvarSlet
 5. Hej. Det er spændende. Jeg glæder mig til at se flere billeder. Det ser meget frodigt ud med al den vækst op og ned af bygninger og trapper.

  SvarSlet
 6. Nøøøj Fru Friis, hvor må det have været fantastisk. Og du har da godt nok lige haft focus på blåregnen.Jeg var da slet ikke klar over at den kan vokse op i flere etagers højde.
  Ja, tak til flere billeder :o)

  SvarSlet
 7. Skønne, skønne billeder fra dejlige Amsterdam. Jeg erhvervede mig en lyserød wisteria sidste sommer. Den blomstrede, da jeg købte den, men gad ikke i år. Jeg har tænkt mig at opstamme den, så kronen bliver til en paraply. Nu må vi se, om det kan lade sig gøre. Selvfølgelig ville jeg helst se tunge klaser med lyserøde blomster, men løvet i sig selv er skønt, så jeg går ikke grædende rundt i haven. Hvis du finder et opstammet eksemplar, håber jeg du vil knipse løs. Jeg så et smukt eksemplar i Peter Wibroes have sidste sommer. Ja, og så siger man, at træerne ikke gror ind i himlen. Dem der har fundet på det, kendte vist ikke til wisteria ;-)

  SvarSlet
 8. Hej Fru Friis.Flotte billeder fra det skønne Amsterdam.......har været der et par gange.Men aldrig set alle de flotte blåregn i flere sals højder.
  Skønt med en sæster tur.
  Og glæder mig til flere billeder fra jeres tur.
  Knus Jette

  SvarSlet
 9. De kan da noget med blåregn i Amsterdam. Det ser så smukt og vildt ud, når en blåregn rigtigt får lov at udfolde sig. Men hold da op...godt det ikke er mig, som skal beskære den på de høje bygninger.

  SvarSlet
 10. Kære Jette - det er da utroligt som du observerer, det har jeg slet ikke lagt mærke til da jeg var i Amsterdam:-)
  Blåregn så smuk - løvet er som Nette skriver, så smukt og selvom det er en voldsom plante som snor kraftige ranker om nedløbsrør og plankeværker, så virker den graciøs.
  Blomsterne er fantastiske i sig selv og og det må være et syn for guder når Amsterdams facader blomstrer.
  Jeg glæder mig til at se mere fra Amsterdams byhaver:-)

  SvarSlet
 11. Guuiii ja Bente Lund har da fat i noget dér, hvordan i al verden får man beskåret dem.... eller det gør man måske heller ikke når de skal løbe så højt, hvor ser det fint ud.... jeg så ikke nogen da jeg var i Amsterdam sidste år i slutningen af april....men jeg kiggede selvfølgelig heller ikke efter dem.
  Er du ikke snart færdig med at lave det næste indslag....

  SvarSlet
 12. Helt vildt imponerende med alle disse kæmpe store blåregn ...hmm, det ville så være på plads med en tur til Amsterdam i maj måned. Men løvet er fint også. Jeg har også hældt kaffe op.... :)

  SvarSlet
 13. Det er imponerende så store de blåregn er. Glæder mig til at se flere billeder fra jeres havetur :-)

  SvarSlet
 14. Tak for jeres søde kommentarer. Jeg beklager dem af jer der må drikke kold kaffe, og jeg roder lystigt videre i fotosamlingen til næste update. ;)

  SvarSlet
 15. Det lyder som en helt fantastisk tur i har været på. Vidste slet ikke at det fandtes. Glæder mig til at følge jer på jeres tur rundt i haverne.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 16. Det var da helt vildt imponerende.
  Glæder mig til at se dine billeder fra de små byhaver...ja jeg går ud fra de fleste haver er små? Det er jo indretningen af små haver, der interesserer mig mest :)

  SvarSlet
 17. Hej Jette.
  Sikke mange, imponerende blåregn.
  Tænk, at de sidste kun gror i krukker.
  Det ser dejligt og frodigt ud, alle stederne.
  Knus
  Malene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...