søndag den 27. august 2017

Monty Don festen på Sofiero...

I mit sidste indlæg, kørte jeg muligvis mig selv en smule op over, at jeg skulle til Sofiero og høre Monty Don holde foredrag. Sikke nu noget pjat, at sådan en overmoden havekone, skal piske en stemning i vejret, fordi en midaldrende selvlært engelsk gartner kommer til landet. Er det overhovedet noget at skrive hjem om!!??

Hertil er der kun et svar: 
JA, det er der!!


Nu har jeg set utallige udsendelser af Gardeners World, hvor bla Monty Don gør os alle klogere på havebrug. Han fremstår altid tydelig, ukrukket, venlig og charmerende. Samtidig er man ikke i tvivl om at manden ved, hvad han taler om. Han har virkelig fingrene langt nede i mulden og taler ud fra egen erfaring. Lige fra han trådte på scenen, blev jeg bekræftet i at manden ved hvad han taler om. Vi fik hans historie om barndommen hvor han hadede havearbejde og hvordan han blev omvendt. Hvordan han charmerede sin kone, som han iøvrigt talte så elskeligt om, og hvordan han tilfældigt kom ind i tv arbejdet. Om hunden Nigel der evner at få al stjerneglans til at lyse på sig. 

Og så fortalte han levende om, hvorfor vi skal dyrke vores haver. At vi skal gøre haverne personlige og ikke forsøge at lave kopier af andres haver. At vi gladeligt skal dele erfaringer og ideer med hinanden. At vi skal holde fokus på det der virker og ikke lade os slå ud over de ting der er knap så perfekte. At vi skal holde en sund have med et sundt dyreliv og ikke mindst at vi skal komposterer.

Han sagde mange andre kloge ting, og alt i alt talte han så meget til mit hjerte. Så var jeg starstruck da jeg kom, blev det bestemt ikke mindre, da jeg gik derfra. Det var en herlig oplevelse. 

Men vi må videre... Så du får lidt stemningsbilleder fra udstilling og haven. Godt og blandet mellem hinanden, uden så mange flere ord. At man også mødte kendte blogansigter, gjorde heller ikke dagen ringere. Det er altid en fornøjelse at slå en sludder af på vejen. Linda og Sussi rendte vi sammen med et par gange og da vi også havde en aftale med dem søndag, blev det bare ekstra hyggeligt. 

Men fik jeg så min selfie af den kære Monty Don? Jow-jow... det gjorde jeg skam. Ganske vist trak min søde søster sig tilbage, men kun for at give mig et velrettet puf på rygsækken, så jeg kunne komme frem i rækken af fans. Og et enkelt billede blev taget, ganske vist ikke helt skarpt i kanten, men jeg elsker det alligevel, - og jeg holdt godt fast i hans hånd og han er altså en dejlig mand! Haveknus og et lille fniis fra fru Friis! ;o)

16 kommentarer:

 1. åhhh, der er det jo dokumentationen af at du virkelig har holdt Monty i hånden - dejligt billede. Og iøvrigt har du taget mange smukke billeder af ting jeg ikke engang erindrer at have set... nå, man kan ikke regne med at få alt at se. Tak til dig og bettefriis

  SvarSlet
 2. Jamen, altså... mens jeg skriver kommentar i forrige indlæg, så udgiver du næste indlæg... DEJLIGT at kommer med til Monty Don's foredrag, så fint refereret med essensen af havelivet - tak for det og tillykke med det skønne billede af I to kendte havefolk :)
  Og så fint de da havde pyntet op på Sofiero, det er vel nok lækkert.
  Knus

  SvarSlet
 3. Ja det ser ud til at vi andre er gået glip af noget :) godt du nød det.

  SvarSlet
 4. Tillykke med billedet - I ser dejlige ud begge to :-) Jf. min kommentar i forrige indlæg, så har jeg set Monty Don og jeg synes at udsendelserne er vældig gode - jeg bliver bare lidt rastløs engang imellem - måske fordi jeg ikke dyrker køkkenhave mere..
  Altså jeg er stadig grøn af ærgrelse over at jeg ikke var på Sofiero, det ser superdejligt ud :-)

  SvarSlet
 5. Øj, sikken en oplevelse. Super fin selfie. Du er heldig. Det er vel nok nogle gode emner han kom ind på. Det ville jeg også gerne have hørt!

  SvarSlet
 6. Jubii, skønt billede af jer begge to.
  Som sagt aner jeg endnu ikke hvem manden er, da jeg ikke set havetv. Men med det du fortæller om hans indstilling til haven, lyder han som en meget klog mand.
  Dejligt at i havde en god tur.
  Knus Heike

  SvarSlet
 7. Jeg sidder her en tidlig morgen og læser dit indslag og tænker øv der er noget der er gået min næse forbi,men bliver strak glad for du har beskrevet ham lige som jeg forestille mig. Monty Don een af mine bedste engelske have-guru og så i Danmark. Jeg er vild med hans udsendelse og ville virkelig gerne havde været tilstede,så tak fordi du delte dette,måske kommer der en anden chance. Hygge herfra og tak

  SvarSlet
 8. Uhhh og jeg blev helt indsuget i dit skriv om Monty Don, så fedt kæmpe smil herfra, herligt billede af dig og guruen:-)))

  SvarSlet
 9. Det må da have været en god oplevelse, både Sofiero og Monty Don :-)
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 10. Hej Fru Friis

  Alletiders oplevelse - tænk hvad der var sket hvis haveselskabet havde inviteret dette ikon med til deres show. Men har står jo får nogen helt andre sympatiske holdninger...

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
 11. Hej Fru Friis.Hold da bare helt op.Det var da en oplevelse af de helt store inden for haveverden.Og fint billede at jer to sammen så bliver da ikke større.
  Ville smaddergerne have været en tur derover.Men det må blive en anden gang.Dejlige billeder du viser.Og så en tur til Rosenfeen sammen med søster er nu heller ikke værst.
  Rigtig dejlig solskinsdag Knus Jette

  SvarSlet
 12. uha... for mig er Monty den største haveguru af dem alle....
  Godt billede af jer to :)

  SvarSlet
 13. Kære fru Friis. Det er simpelthen en fantastisk fortælling om møde med din have guru. Glæden lyser ud af din beskrivelse og billedet din søster har taget af ham. Det bedste er næsten jeres fælles glæde over haven og det den bringer med sig :-) Tak for din deling, som bringer glæde og smil. Kærligst Merete

  SvarSlet
 14. Man ser tydeligt, det generte smil og hjerterne i øjnene på dig, ham Monty han er ved det sødeste også det mest sympatiske og charmerende stykke havemandfolk man kan forestille sig.
  Tak for et herligt møde med dig og søster hos vores Svenske nabo.
  De kan bare noget med haver derovre :o)
  Knus

  SvarSlet
 15. Fedt... fedt fedt fedt :-) :-) Sikke en oplevelse - og nej da.. jeg er slet ikke misunderlig :-) Jeg forstår din glæde SÅ godt, og jeg må da virkelig ønske mig sådan en tur engang. Hvordan støver man sådan et arrangement op.. hvor skal man kigge??
  Og at møde Mr. Don er en stor ting... ja faktisk så ved jeg ikke hvad jeg skulle snakke med fx en popstjerne om... men Monty så tror jeg nok jeg ville kunne få lidt ord over læberne.
  Skønt billede af jer - det må i glas og ramme.
  Stort haveknus Susan

  SvarSlet
 16. Tusind tak for alle jeres søde og medlevende kommentarer. Jeg elsker hver og en af dem. :o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...