torsdag den 10. maj 2012

Regn i maj...


Egentlig skulle denne friformiddag været brugt i haven, men det blev mig en smule for fugtigt. Istedet blev det til en haverunde imens der var en smule stilstand mellem dråberne.


Dejligt er der trods regnen derude.

Efter mit indlæg forleden dag om ting der ikke gik efter planen, sagde flere af jer at jeg skulle have tålmodighed med min violfrøstjerne. "Ja-ja..." tænkte fru friis "Måske jeres violfrøstjerner bare er langsomme, men min er helt bestemt død...

Men se så her, hvad der mødte mig idag...!! Et lille-bitte skud fra Hewitts Double. Jeg bøjer mig ydmygt i støvet over alle jer der sagde jeg skulle holde ud, og næste gang  lover jeg at ikke den mindste lille betænkelighed skal snige sig ind i min hjerne. 

I er altså de klogeste...! :o)


Ikke stor endnu, men nu tror jeg på det...!

Ha' en dejlig regnvejrsdag derude, 
og nyd at haven og 
regnvandsbeholderen bliver tanket op!35 kommentarer:

 1. Ha, ha, siger jeg bare.

  SvarSlet
 2. Heldig dig med fyldt regnvandsbeholder og violfrøstjerne på vej!
  Dejlige billeder du viser. Det billede nedenunder frøen og til højre, hvad er det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en syrenhortensia - rosafarvet, som jeg lige har købt og plantet i krukken istedet for mit søjleparadistræ (som gik bort).

   Slet
  2. Nedenunder frøen og til højre... måske du mente det røde paradisæbletræ...??

   Slet
 3. Der kan bare se det lønner sig at have tålmodighed.
  Øv så har du fri i regnvejr.
  Men det er gode billeder du har taget.
  Den hvide blomst på nederste billed hvad hedder den ? den er sød.
  Forsat GO`dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe. Ja tålmodighed er en dyd... ;o) Desværre er det ikke en fridag, skal møde lige om lidt.
   På det nederste billede er det en storkonval el. huskonval bliver den også kaldt. En skøn plante. Hvis du kigger ind til Staudefeen har hun to nye sorter af huskonval - rent guf! :o)

   Slet
 4. Og fluks ryger jeg ud og kigger til min Violfrøstjerne, for den er også død - måske - og måske ikke.

  Skønne billeder og hvor er alt dog langt fremme hos dig også. Tror ikke min have er helt klar over, at foråret er på vej og den godt kan komme igang.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 5. Dejligt at den ikke var afgået ved døden, for den er da super skøn:O)

  SvarSlet
 6. Dejlige regnvejrsbilleder.
  Har også løbet rundt og fyldt samtlige vandkander med det dejlige regnvand.
  God dag til dig.

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis.dejlige billeder med regndråber.altid skønt.
  min violfrøstjerne havde også gemt sig.
  meeen nu er den dukket op.dejligt-troede
  også at den var gået tabt.
  jorden trængte til vand,så ikke så tosset med
  lidt drypperier.V/h jette (mit lille gods)

  SvarSlet
 8. Skønt at din Hewitt's Double nu viser sig over jordoverfladen. Jeg nyder også at både haven og vandbeholderne får vand igen - der var ved at være lidt lavvande :) og alting bliver så smukt grønt.

  SvarSlet
 9. Ja jeg nyder også at det regner mens min krop kommer sig oven på en travl tid med klargørning af have til fremvisnig og konfirmation. Så lige så snart der bliver vejr til det så skal der plantes sommerplanter ud og har lige fået lidt flere Dahliaer med posten der var godt nok mange af mine som var døde.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 10. Flotte billeder! Ja, skønt med vand til de tørstige planter; det var ved at være på grænsen her.
  Jeg har fået en ny ven i mit drivhus: en ung tudse som jeg er ved at gøre håndtam. Tudsie har en stamplads i en lille urtepotte, og jeg vender Tudsie til at når jeg kommer ind, gives der orm, bænkebidder, larve eller hvad jeg har fundet på vejen derhen, og de hapses så lidt genert;-)
  Har du ikke prøvet noget lignende, du som er så frøglad? Jeg håber snart at få taget et portrætbillede af Tudsie jeg kan vise frem :0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Haverose. Hvor lyder det fantastisk med Tudsie :o) Jeg fik faktisk tilbudt en tudse fra naboen forleden dag, men jeg kunne ikke nænne at lukke den ind i mit drivhus. Mest fordi jeg har fliser over det hele og så ellers kapilærkasser og krukker. Har du rigtige bede i dit drivhus? Jeg vil glæde mig meget til at se portrætbilleder af den unge Tudsie. ;o)

   Slet
  2. Kære fru Friss. Jeg skynder mig at fortælle at Tudsie ikke er i fængsel :) Den er selv dukket op derinde, faktisk allerede sidste år hvor jeg læssede to af dens søskende ud, da jeg var bange for de ville gå til i vinteren derinde men jeg kunne ikke finde Tudsie selvom jeg havde ryddet det meste derinde ud af potter og ting og sager. Der var i øvrigt også en firbens familie som også blev taget ud. Tudsie er et bevis på de kunne været blevet der til overvintring så næste vinter blir hele bundet hvis der er nogen til den tid. Der er kun et lille bed hvor vinen står i men drivhuset står på fliser, så i teorien kan der være plads til, at padderne kan smøve sig ind der. Og døren er tit åben i perioder. Hvis der er bænkebiddere, edderkopper o.lign ( det er der hos mig og vand) i dit drivhus, kan du med kyshånd tage imod din nabotudse :0)

   Slet
  3. Jeg har edderkopper så store som kagetallerkner og vand skal jeg gerne sætte frem.... hmmmm... måske jeg skal overveje det en ekstra gang. Tak for den søde historie :o)

   Slet
 11. Dejlige regnvejrs billeder, det hele bliver så sprødt og lækkert at se på ;o). Den ene af mine violfrøstjerner er også først lige kigget frem, så jeg tror det er en Hewitts Double, den er ihvertfald dobbelt ;o)

  SvarSlet
 12. Regnen gør godt for det var så utrolig tørt og det er jo også så dejlige frodige billeder du viser, jeg bliver så glad over den frodighed:) Jeg håber at du har kunne pusle lidt i driverhuset på din friformiddag.
  Jeg går også altid og roder efter violfrøstjernerne i foråret, heldigvis dukker de altid op.

  SvarSlet
 13. Godt du ikke blev våd og forkølet og har lært at man skal være tålmodig ;) (heller ikke en af mine bedste sider)

  Dejlige vanddråbe billeder og ja en regnvejrsdag er ikke at kimse ad alle trænger til "lidt" vand engang imellem ;)

  SvarSlet
 14. Smukke billeder Jette. Synes nu også vi trængte til lidt vand efterhånden, så bare der ikke kommer noget i weekenden skal jeg ikke klage ;))

  SvarSlet
 15. JA, stor og lækker frodighed. Det står SÅ godt til dine frøer!

  SvarSlet
 16. Skønne billeder og grøn frodighed i din have med fine blomster. Dejligt med regn - tænk at jeg skulle komme til at skrive DET... men haven trængte faktisk - og så beder vi pænt om solskin til i morgen. Hils Mogens - var det ikke det, ham den lille grønne på billedet hedder?

  SvarSlet
 17. Skønne billeder fra din have - tak for det :o)
  Er den store liljekonval lige så flittig til at sprede sig som den lille? Det er altid rart at vide inden man får den ind i haven ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Storkonvallen breder sig også og bliver til nogle fine grupper. Om det er lige så meget som liljekonvallen tør jeg ikke svare på...

   Slet
 18. Tror du nu du kan huske, hvad du har lovet til næste år :o)
  Min har ca. samme højde som din, sådan er de bare violfrøstjernerne.
  Jeg kan se, at du også har Elegant Lady, den er da elegant ikke sandt. Jeg er vild med den tulipan.

  SvarSlet
  Svar
  1. øhhh... Lisbeth, på hvilket billede optræder ladyen???

   Slet
  2. Billed nr. 4, det er en liljeblomstrende tulipan, altså med spidse blade :o)og lyserød.

   Slet
 19. Sidder og smiler over den genfundne Hewitts Double. Det er da en fryd når ens planter overlever på trods. Glæden kan næsten føles dobbelt og jeg er ofte ude at se på netop dem. Spændende at følge med hvordan det går og skal ikke være snegleføde!!!
  Herlige billeder og så grønt det er lige nu.

  SvarSlet
 20. Tillykke! Jeg har ventet og ventet på, at Claus D fik Hewitts Double på Bilkas hylder, for den er smuk! Jeg kommer ikke så tit i Bilka, så måske er den kommet..... Jeg tror dog ikke på at kunne nå det i år. Må nøjes med alm. Violfrøstjerne. Glæder mig til flere billeder, når den står i fuldt flor!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære fru Skipper! Den finder du da på et plantemarked, det kan du sagtens nå... :o)

   Slet
 21. Kære Fru fniis
  Godt at se at din darling er kommet til overfladen :-D
  og tak fordi at du syntes jeg er klog :-D Jeg kan fortælle dig at i går fik jeg at vide af en mor til et barn jeg passer i B . haven at jeg er den klogeste i børnehaven ;-)hø hø hø
  Knus Gro
  Ps hvad hedder de to tulipaner der står sammen i billedserie nummer 2??
  Knus igen

  SvarSlet
 22. dryp, dryp - dryppende dejlige billeder. Hvor mange år går der ca. før en violfrøstjerne blomstrer, fra den er en hel ny frøplante? Jeg glæder mig til at se The Hewitts blomstre, jeg kan forstå at den er noget ganske særligt :)

  SvarSlet
 23. Sikke skønne billeder! - Du skal lige vide at hver gang jeg ser en sej frø tænker jeg på dig - og det sker faktisk ofte :-)

  SvarSlet
 24. ......øsrme jo - regn kan også være smukt, smukt, smukt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 25. ...og der står selvfølgelig sørme ;0)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...