lørdag den 22. juni 2013

Flid, Fedt og Snyd...

Dem af jer, der har nogenlunde samme modenhedsstadie (stadiet lige inden overmoden...) som undertegnede, kan helt sikkert huske Gotha Andersen i Flid, Fedt og Snyd. En herlig udsendelse....

Egentlig har dette indlæg intet som helst med Gotha at gøre, men titlen ligger nu så godt i munden... ;o)
Og dog! For er det flid, fedt og snyd at hugge gode ideer med arme og ben? Emnet har jeg berørt før, men nu trænger det sig på igen.

På Tante Touren, startede vi hos Lene (Bag havelågen), og her faldt jeg i staver over den løsning Lene og hendes mand havde valgt til loftet i udekøkkenet. Taget var beklædt med plactic-bølgetagplader og på undersiden var der monteret rionet. Tanken er at en plante (en vin måske...) skal klatre hen af loftet og sprede stemning, hygge og skyggefuldt lysindfald. Ganske enkelt og genialt.

Og det var lige nøjagtig den idé jeg stod og manglede....  Haps! Haps!


For hjemme i Jydeland, havde jeg netop gået og grublet over, hvordan jeg fik et par planter hæftet til taget, så de var til at styre. 

I mit lille arbejdshjørne er der et udhæng beklædt med samme bølgeplader som hos Lene. Efter Tante Touren, tog det ikke mange øjeblikke at få monteret et stykke rionet. Og det blev klokkeranken rigtig glad for, for den svævede allerede rundt og kunne ikke finde noget at lege trapez i. Sammen med den kommer rosen Alchymist med 120 km/t og på en tæt 3. plads kommer clematis Huldine. Mon ikke der bliver trængsel under taget og mon ikke jeg bliver voldsomt tilfreds med mit nye tiltag på udetag...!?
Så det kalder jeg overhovedet ikke for flid, fedt og snyd, men derimod for kollegial inspiration, vidensdeling eller idékatalog! Er det ikke lige netop derfor vi læser havebøger og blogge og derfor vi besøger hinandens skønne haver? 

Og den fornemmelse man får, når en god idé er opstået, udført og tilmed lykkedes, er da bare det skønneste! Det at kunne omsætte en detalje fra en inspirationstur og se at det lige netop var det der gjorde  forskellen hjemme i ens egen have. Tak for dejlig inspiration, Lene! 
Syntes du det er
Flid, Fedt og Snyd
eller går du også ind for
Kollegial inspiration??

29 kommentarer:

 1. For pokker Jette! Det skisme en genial idé. Den kan jeg bruge på min øst terrasse (y)

  Ha' fortsat en dejlig aften :)

  SvarSlet
 2. Hej Jette,
  Jeg går helt sikkert ind for kollegial inspiration, og jeg er kun glad for at du kan bruge ideen :).
  Det er en blåregn der har klatret/skal klatre igen i rionettet.
  Og tænk så på alle de dejlige ting du kan hænge i taget også, fx ved hjælp af S-kroge!

  SvarSlet
 3. Smart idé den kan jeg godt forstå, at du lånte. Det bliver genialt til klokkeranker, alchymist og Huldine, som gror langt langt op i et træ hos mig.

  SvarSlet
 4. Alle gode idéer er da til for at blive brugt og ofte videreudviklet nogen gange bedre end hos originalen.

  SvarSlet
 5. Jeg syntes det er en super god ide... som du jo bare MÅTTE låne. Den var jo perfekt for dig ikke :-)
  Jeg syntes bestemt det er i orden at få gode ideer hos hinanden... ja jeg vil da blive super glad hvis nogen finder lidt inspiration hos mig en gang imellem.
  Vi skal da kun være super glade for de ideer som kommer til os på den "lette" måde... det er da perfekt.
  Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
 6. Hej Fru Friis

  Ja, det var en god og gedigen ide! Jeg tænkte også på en vinplante;)

  Ha en dejlig aften:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten,
   Det er en blåregn, der skal klatre i rionettet. Den er blevet kraftigt beskåret, men er nu på vej igen.

   Slet
 7. Er stærkt tilhænger af at kalde det kollegial inspiration :) Selvom man kopierer ideer - tyvstjæler med arme og ben - så bliver det jo aldrig det samme, som der hvor man så det. Der er altid en tvist, når det tilpasses til egen have. Og jeg tror de fleste gladeligt deler ud af fikse ideer og smarte påfund.
  Det ser forøvrigt sk.... godt ud.

  SvarSlet
 8. Kære fru Fniis

  Naturligvis skulle du have et net op til dine dejlige klatreplanter. Hele idéen med haveture og bloggeriet er jo NETOP at blive inspireret og få idéer. Det er da helt klart. Det bliver drømmedejligt at stå og fingerere med planter under et sådant tag.

  SvarSlet
 9. Det er absolut ikke at SNYD overhovedet, det hedder inspiration og det skal man bruge til overflod ;)
  Det gør alle jo... så du har absolut ikke snydt...
  FLID, jo jo du skyndte dig hjem og gjorde Lene kunsten efter for at hjælpe nødstedte og trængende planter... det er FLID

  FEDT ser det også ud, så det lever da helt sikkert op til titlen på dit indlæg :D

  Haveknus Annette

  SvarSlet
 10. Jo jeg husker med glæde den kære lærer Andersen:)
  jeg kalder det så absolut Inspiration:-) Det roinet pynter gevaldigt på trapezpladerne og jeg kunne finde på at bruge det udelukkende for syns skyld.
  Det bliver vidunderligt for dig at stå under alle de slyngende blomster og potte ting og sager - sikke en dejlig arbejdsplads:-)

  SvarSlet
 11. Kære Fru Fniis
  Jeg elskede at se Gotha i fjernsynet. Så da jeg så din overskrift skulle jeg straks se, hvad du havde på hjertet denne gang :-)
  Selvfølgelig er det ikke snyd! Det er jo derfor vi deler tingene med hinanden :-) Jeg vil da også bruge den ide når jeg skal lave en overdækket teresse. Så vil vi gå og sende taknemmelige tanker til Lene som vi fik ideen af :-)
  Så det må være kollegial vidensdeling :-)
  Rigtig god Sankthans aften
  Gro

  SvarSlet
 12. Kære Jette,
  Snyd? Nej, overhovedet ikke. Jeg tror da alle vi havetosser kun er glade for at kunne inspirere andre, og det er da skønt at du kunne bruge ideen :).

  Så kollegial vidensdeling - JA TAK :)

  SvarSlet
 13. Det var liiige den ide jeg stod og manglede. Tak for den gode inspiration. Og hvor ser det godt ud ved jer begge to.
  Nu skal der købes rionet og stolper ind, for nu skal der laves overdækning.
  Kh Linda

  SvarSlet
 14. Dejligt - du har fået god inspiration med hjem, fra de sjællandske haver. Jeg har også beundret Lenes gode ide, men har ikke lige et tag hvor ideen kan bruges - endnu ;o)
  Jeg skal da vist lige ned, og snakke et par alvorsord med mine klokkeranker. De tror slet ikke at de skal vokse i år, måske en dundertale, eller lidt smiger kan hjælpe lidt ;o)

  SvarSlet
 15. Fru Friis - hvor var du igår? Jeg tror vi var samme sted, men var ikke sikker, så jeg gav mig ikke til kende. Nu har jeg tjekket dit billede og nu tror jeg jeg ved, hvor du var. Har jeg ret?
  Nå, men til dit indlæg: Godt ser det ud - både hos dig og hos Lene. Vi er lige nu igang med at bygge udhus med klare plader, så indlægget kommer lige på rette tid! Tak for det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow-jow... en herlig tur i Risskov, og jeg gik forbi en havequinde, hvor jeg tænkte: "kunne det mon være..." - men jeg er heller ikke altid så god til at give mig til kende, hvis jeg bliver usikker!! Dumt ikke...!? ;o)

   Slet
  2. - og buketten på mit bloghoved, er lige netop "snuppet" i Risskov... ;o)

   Slet
 16. Jeg ELSKER lærer Andersen og hans herlige univers!
  Jeg vil kalde det FEJENDE - FLOT - FULDFØRT!
  Det er jo dejligt at vi kan inspirere hinanden. Det er jo fordelen ved dette univers. Hold op den kan blive lang den klokkeranke. Sidste år var den helt oppe i toppen af mit Filippa-træ. Så den vil kunne blive et smukt tag at se på.
  Du har f.eks. inspireret mig til at indføre mere gult i haven, og jeg har også en lille bitte gul liguster i min have takket være dig!

  SvarSlet
 17. Hej Fru Friis.Selvfølgelig lader vi os inspirere af hinanden,og det synes jeg er helt i orden.Og det er da bare genialt med det rionet under taget.Nu må du jo vise billeder når alle din planter begynder at slås om pladsen oppe under taget.Er sikker på at det bliver superflot.
  Rigtig god sankthans knus Jette

  SvarSlet
 18. Du rammer lige essensen har meningen med det hele, jo inspires blir og vil vi jo elers sad vi jo bare derhjemme med lukkede øjne, håber du havde en god dag ved Claus.
  Og det blir bare smukt med blomstre i loftet.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 19. Om jeg gør - det er derfor vi har det så sjovt (bl.a). For selvom vi inspireres, så bliver det jo altid på ens egen måde og tager sig helt anderledes ud i vores egne haver!

  SvarSlet
 20. For en flott ide. Det ble jo sååå fint!! Og det kommer til å vokse så det knaser inn under taket hos deg :)

  SvarSlet
 21. Det var da en gevaldig god ide..... I Kroatien så jeg engang at de uden for deres døre havde en slags jernstænger (som en slags overdækket terrasse) der groede vin henad stængerne og beboerne havde både skygge, skønhed og vindruer lige uden for døren - en genial ide, som jeg en overgang ville implementere her..... fandt nu aldrig ud af hvordan - men rionettet er da så fint til formålet....... men hvordan skal jeg dog få det til at hænge i fri luft hi hi hi

  SvarSlet
 22. En virkelig flott ide!..og det er som du sier ideer og inspirasjon det er jo det vi søker hos hverandre:)
  Nydelige Alchymist som klatrer på armeringsmatten:)
  Ønsker deg solfylte sommerdager Jette:))

  SvarSlet
 23. Hej Fru Friis. Det ser rigtig godt ud. En rigtig god idé. Jeg har hapset mange gode ting her i blogland og ser det som vidensdeling. Man lærer jo af hinanden, så jeg synes ikke, det er snyd, snarere inspiration. Det var kort hvordan jeg ser på det.

  SvarSlet
 24. Vidensdeling og inspiration er netop kodeord her i dette univers og bliver lynhurtigt til unika, når vi giver det vores egen personlige tvist hjemme hos os selv.

  For øvrigt en forrygende tante-tour du beretter om i de foregående afsnit - glæder mig til næste episode :)

  Ulla

  PS... og nu har jeg jo lige selv kopieret ordet unika, som du serverede for mig på fuglefoderpladsen tidligere, hi-hi

  SvarSlet
 25. Uh, jeg går stærkt ind for inspiration og deling. Hvis nogen nogensinde kan bruge et af mine blogindlæg til noget hjemme hos sig selv, er de meget velkomne! Og jeg går og tænker at om et år eller to, når vi har fået sat vores præg på haven, kunne jeg godt tænke mig at holde åben have. Og så vil jeg da håbe at gæsterne bliver inspireret :-) Og det er da i øvrigt en super idé med rionet under taget!

  SvarSlet
 26. God ide`.
  Hvor ser det godt ud.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...