tirsdag den 8. april 2014

Frøboet i Frihuset...

Det var nogle rigtig gode bud der kom fra jer, omkring min travlhed i week-enden... Og ja, jeg fik besøg af Cecilie & Co. fra Frihuset, som havde spurgt om lov til at kigge indenfor i drivhuset.

Jeg fik ikke lang betænkningstid, ca. ½ min., men det var nok også meget godt. Og alt mit hjernespind omkring "jeg-har-da-ikke-noget-at-vise-i-forhold-til-så-mange-andre" - skal jeg nok spare jer for!

Anledningen er opstarten på Frihusets nye drivhus, som skal indvies i påsken. Derfor er Frihuset ude og kigge sig omkring, få lidt starter tips og en plante fra Frøboet kom med til Frihuset.Sådan et foto MÅ man have, når der kommer besøg udefra,
så lad os lige få det overstået!!
 

Der var sat to timer af til seancen, og præcis til aftalt tid ankom holdet til min matrikel. Ikke så mange dikke-darer, de gik lige til planlægningen og så var det ellers "ud i marken"!
Det hele foregik i en afslappet og munter tone, og trods min kameraskræk, glemte jeg hurtigt alt om kamera og vi snakkede om løs og fast. Ikke at jeg aner hvad jeg fik sagt, nogle ting skulle siges et par gange og andre ting fik jeg vist aldrig nævnt.

Snakken gik også omkring facebookgruppen "Drivhusglæder og Haveguf" og selvfølgelig om havebloglivet og alle dets fortræffeligheder. 


Jow-Jow... det bliver sandelig spændende at se på tv.

Iøvrigt dukkede der også en journalist fra Kolding Ugeavis op, så jeg skal da lige love for at jeg fik mine "5 minutes of fame".
Nu kan jeg godt læne mig tilbage et kort øjeblik, for alt det jeg skulle nå i april, nåede jeg på en week-end.

Øhhh... lige på nær oprydning af haveskuret, for der røg vist et par småting derind i skyndingen...
Har du lyst til at resultatet, 
bliver det sendt på TV2 Fri 
som et kort indslag i Frihusets liveudsendelse, 
mandag den 14. april.

51 kommentarer:

 1. Hold da op så mange af jer, der får besøg af TV, dejligt med opmærksomhed omkring vores skønne haver.
  Jeg kan desværre ikke se TV2 Fri.

  SvarSlet
 2. Det håber jeg sandelig at jeg kan få set. Vores TV røg da vi havde lynnedslag d. 2/4. Men forhåbentlig er det blevet lavet til d. 14/4. De har rigtig fået åbnet øjnene for havebloggerne i diverse medier.

  SvarSlet
 3. Wau det skal jeg da se. Tillykke med optagelserne. Hvor bliver det spændende at se dig live og se dit drivhus og din glæde over det du laver.

  SvarSlet
 4. Aj, hvor godt! Det ser sørme også spændende og lækkert ud i og omkring drivhuset, og jeg er sikker på du har kameratække også ;-)

  SvarSlet
 5. Det ville jeg utroligt gerne se, men kan desværre ikke.

  SvarSlet
 6. Det vrimler jo med filmstjerne her i Haveblogland. Spændene! :-)
  Jeg kan desværre ikke tage kanalen, men jeg er sikker på, at du gør det helt fantastisk, og at din lune jyske charme lyser ud af skærmen.
  Og så er det da ikke så tosset med sådan en effektiv start på foråret, hvor (næsten) det hele er ordnet - det må være en nydelse :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Næh, hvor spændende..... liveshow direkte fra Frøbo.... er det mon om formiddagen.... eller sender de det også om aftenen, sådan næsten live.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Første gang kl 11.20-13. Bliver derefter genudsendt eftermiddag og måske aften. :)

   Slet
  2. Tak Jette, så fik jeg lige svar på tidspunktet :))

   Slet
 8. Selvfølgelig har du da masser at vise frem - og fortælle om. Godt de ikke var i tvivl om det. Desværre kan jeg heller ikke se kanalen, men jeg vil da føre mig frem over for dem der kan og fortælle, at jeg kender dig ;-).

  Nyd resten af april. Der er ikke noget mere effektivt end deadlines :-)
  /Birgitte

  SvarSlet
 9. Kære Fru Friis.

  Skulle jo lige forbi og tjekke, om det så var idag, vi fik det glade budskab:o)

  Det var så et andet glædeligt budskab, vi fik. Jeg under virkelig hele det ganske danske land, at opleve dig og hele dit lune væsen, kære dejlige vidunderlige Jette. Du er en rigtig linselus, med din medfødte charme og dine kvikke bemærkninger.

  Jeg SKAL huske at se det. Min si er som en hukommelse. Jeg er faktisk stor fan af slow-tv og Frihuset. Hvis jeg endelig har tid til at se tv, vælger jeg ofte TV2 FRI, hvor der er tid til fordybelse og langsomhed. Det, i sigselv er utroligt afstressende.

  Nøj, hvor jeg glæder mig til at se dig på skærmen. Spændende hvilken Frø-plante, Cecilie Hother får med sig hjem:o)

  Stort knus fra en fan

  SvarSlet
  Svar
  1. EKKO EKKO EKKO

   Hjerteligst

   Slet
  2. Har du nu været i EKKOdalen igen, zøde Zep? Åh, der er også så smukt:o)

   Knusknusknusknus musmusmusmus usususususus

   Slet
 10. PS: Jeg fatter ikke, at der er havefolk, som overhovedet kan undvære FRI kanalen. Der er de skønneste haveudsendelser fra BBC. Jeg har stort set nok i den kanal og så nyhedskanalen:o) Stort set:o)

  Flere knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Nette, nu kommer jeg jo fra Nordvestjylland, og det tager tid inden ord som swag, streetsmart og KLUB når helt herop? Hvad betyder KLUB? Jeg vil så gerne være lidt moderne og swag ??????? Yo, yo hva` så der, Netchen?

   SOS from a virgin in distress.

   Knus og tak på forhånd

   Slet
  2. Hvad betyder swag....!!??? o:O

   Slet
  3. Altzå Friiz, jeg tror det har noget med streetcred at gøre. Men måske et det den rygskade det giver, når bukserne hænger neden under numsen ...yo hva` så der Kolding? Er I freeeesh eller hvad?

   Nette, kan du ikke lige spørge din aflægger, hvad SWAG er? Fru Friis og jeg vil nemlig også være SWAG:o) Yo yo

   Slet
  4. Det kan godt være jeg har mærkeligt tøj på, når jeg går i haven, men jeg har til dato ikke haft problemer med at fylde bukserne ud, - så ingen freeeesh hængerøv i det friissiske haveunivers... :D

   Slet
  5. For pokker da også I jyder skal da også altid hjælpes. Jeg behøver ved Gud ikke spørge aflæggeren om slige sager. "Swag" er god stil, lækkert, lige i øjet osv. "Klub" betyder også mig, ditto og lign. Men det ved I nok begge 2 udmærket. I hvert fald nu.

   Slet
  6. AWSOME:o) YO! Du er bare så hypetype, dude:o) Fru Friis har bare så meget swag:o) Selvfølgelig behøver du ingen hjælp fra teenageren. Du er jo ung, Nette:o) KLUB har jeg aldrig hørt før.Nu vil jeg ud og crashe noget ukrudt. Yo yo yo

   Slet
  7. Jeg er helt med på dén... Jeg kan ikke undvære Frihuset.

   Slet
  8. Jeg har først lige meldt mig til TV fri - vidst nok på den forkerte årstid for nu har jeg jo travlt med at nyde de lange lyse aftener, men jeg håber se nogle af alle de udsendelser som du anbefaler søde tante:o)

   Slet
  9. Lisbeth, jeg tror og håber du bliver ligeså glad for kanalen, som jeg er. Nej, lige nu er der ikke meget tid til TV, men bare vent til efterårsmørket begynder at sænke sig. Det er SÅ hyggeligt:o)

   Slet
 11. PPS: Hvis ham Handymanden fra FRIHUSET kom forbi, ville jeg ikke betænke mig et sekund på at lukke ham indenfor haveporten:o)

  Endnu flere knus

  SvarSlet
 12. Hej Fru Friis.Det er da godt nok spændende.Det skal jeg helt sikkert se.
  Dejligt at TV har fået øjnene op for alle os havebloggere.
  Skønt billede af dig og Cecilie.
  Glæder mig rigtig meget til at se dig som fjernsyns star Knus Jette

  SvarSlet
 13. Selvfølgelig har du mange ting at vise frem.
  Det lyder spændende. Vi har lige fundet FRI kanalen.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 14. Nej hvor sjovt der har vi jo hele holdet som også var forbi her igår. Jeg har ikke fået at vide endnu hvornår det fra mine drivhuse bliver sendt.
  Hilsen Rita fra Blomstertøsens have

  SvarSlet
 15. Jeg glæder mig som en (have)gal. Det bliver garanteret ikke kedeligt.
  Og jeg kan se, at du afgjort er på forkant. De små plantebabyer myldrer jo op alle vegne. Her har en anden en først fået nogle frø kastet i og på jorden i den forgangne week-end.

  SvarSlet
 16. Hvor godt med en tv stjerne mere her på havebloggene :-) Det vil jeg se :-)
  Forstår godt du fik ryddet op i en fart med sådan et havebesøg - godt du har et kamera frit haveskur ;-)

  SvarSlet
 17. Jeg gættede netop på TV2 Fri, fordi Rita fra Bording lige havde haft besøg i samme anledning.
  Det er nu lidt hyggeligt, når fjernsyn pludselig handler om folk man enten kender IRL eller via internettet.

  SvarSlet
 18. Jeg skal da vist til at have undersøgt, hvordan jeg får TV2 Fri. Havde den som prøvekanal en måneds tid, da den startede sidste år, men den er ikke en del af min TV-pakke. Nu føler jeg, at jeg går glip af en masse. Spændende med besøget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Achillea.

   På TV 2 FRI kører der bl.a et svensk haveprogram, "Peter og Kolonihaven", "Europas skønneste haver", "Danmarks dejligste have", Gardener`s World med skønne Monty Don, Carol Klein, Allan T. Der er også en udsendelse, hvor Monty Don besøger de mest spændende haver i hele verden. På selve Frihuset er der masser af haveindslag. Udover haveindslagene er der også besøg af fantastiske blomsterbindere, der kreerer smukke buketter og deko` er. Kort sagt alt muligt godt,

   Derforuden kører der en masse andre spændende programmer som i stor grad handler om kreativitet.

   Få TV FRI før din nabo:o) Jeg kan kun anbefale den kanal på det allervarmeste. Men Fru Fri fra Frøboet skal nu nok lokke mange nye seere til. Ingen tvivl om det:o)

   Kærlig kukkassehilsen

   Slet
  2. Jeg GÅR glip af en masse skønt have-TV. Det kan da vist kun få for langsomt med at få den kanal ;-)

   Slet
  3. Tog mig sammen og satte mig ind i, hvordan jeg får TV2 Fri (har YouSee kabel-TV, der hvor jeg bor). Bestilling afsendt og så skulle jeg have den attråværdige kanal i løbet af fem dage :)

   Slet
  4. Hjertelig tillykke med din nye kanal. Husk at tjekke Gardener`s World ud. Det er fantastiske og lærerige programmer.

   Slet
  5. Glæder mig allerede :)

   Slet
  6. Det var hurtig ekspedition: Jeg kan nu se TV2 Fri :)

   Slet
  7. Håber du bliver rigtig glad for kanalen. Jeg har ikke tid til at se TV nu, men rent mentalt er det en god vinteroverlevelsesstrategi, at kunne se Garderne`s World etc etc på FRI.

   Slet
 19. Hej Fru Friis. Hold da op, det er vel nok spændende og godt gået af dig. Så forstår jeg godt, at du måtte nå hele aprils arbejde i weekenden. Stærkt!!
  Jeg glæder mig til at se udsendelsen.

  SvarSlet
 20. Sådan fru Friis... Du kan tro at jeg også skal plantes foran fjernsynet på mandag ;)

  SvarSlet
 21. Helledusseda, for en masse TV-stars der efterhånden er her i haveblogland, det er jo bare dejligt. Spændende at få besøg af den søde Cecilie Hother og hendes hold, desværre og ØV-ØV-ØV så kan jeg ikke tage den fine kanal - har godt lige læst Tantens rosende omtale - men jeg har jo ikke så meget tid til at se fjernsyn i at jeg vil kaste mig ud i ekstra betalingskanaler. ER sikker på at du vil begå dig aldeles glimrende med tv-snak i dit dejlige drivhus.

  SvarSlet
 22. Kære Fru Friis!

  Desværre er det første gang jeg besøger din blog - men jeg kommer tilbage :-) Jeg er ikke så meget på mange blogs for det sluger hurtigt ens tid, men hvor er din hyggelig. Jeg fulgte Tante Grøns råd på Claus' blog og kom herind forbi .. tillykke med din kommende TV-debut! Kanalen kan jeg heller ikke tage, men hvor er det sjovt at du er med der.
  God påske og varme hilsner fra Lisbeth K

  SvarSlet
 23. Så er der ingen vej tilbage .....nu må jeg da vist også have TV2 FRI kan jeg høre ud fra den fine reklame tante Grøn kommer med!
  Vi fik den sidste år i en måned på prøve, og der fulgte jeg ikke så meget med, desværre.
  Dejligt med alle de kendte havebloggere, der bliver endnu mere kendte.....det er jo også den slags levende TV jeg kan lide at se på!
  Godt gået Fru Friis......nu skal jeg så bare se udsendelsen!

  SvarSlet
 24. God havestil Fru Friis - kan man tale om have-swag, så har du den ... Aaargh kan snart ikke undvære den kanal meget længere, men min tv-udbyder er åbenbart ikke enig - skal jeg have den med, stiger abonnementet 100kr pr måned, og så meget ser jeg altså heller ikke tv!!!
  Vil dog bare lige "like" dine 5 minutes of fame ;-)

  SvarSlet
 25. Hvor er det bare spændende Fru Friis. Jeg glæder mig som et lille barn juleaften til at se dig på skærmen..... Det er bare så godt.
  Kan godt følge dig i dét med den hurtige oprydning... (har aldrig haft pyntet så fint op til jul - så tidligt, som ved sidste jul... )
  Jeg har sat et stort kryds i kalenderen, og jeg glæææææder mig bare rigtig meget.
  Mange hilsner og på "gen-kig"
  Susan

  SvarSlet
 26. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Nu slår præstationsangsten virkelig igennem, som skoldkopper på en treårig!!! ;) husk nu at huset er halvtomt og det handler om begyndersnak.... :)

  SvarSlet
 27. Jamen Jette, hvor spændende og sikke en overraskelse du her afslører og hvor ser det fint ud med alle de grønne spirer som jeg kan skimte i drivhuset. Jeg håber at jeg kan se det, for jeg har meldt mig til det billigste abonnement så jeg ikke kan se TV2 Fri direkte.
  Du har helt sikkert sagt og fortalt det helt rigtige:o)

  SvarSlet
 28. Ja er du da vimmer hvor vil jeg gerne følge dig LIVE sødeste Jette....det lyder super spændende og jeg glæder mig vildt til at kigge med....selv om det ikke bliver helt live da jeg skal arbejde - men så er det jo lykken med en optager funktion ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 29. Nå godt så.... ;) min yngste datter er noget fortørnet over at hun brugte to timer af sit liv på at se Frihuset idag... uden hendes mor dukkede op... He he...!! Nu har jeg fået mail fra frihuset som melder at det istedet bliver tirsdag ca kl 11.50.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...