torsdag den 6. januar 2011

I sne står busk og urt i skjul...

Jeg har siddet og funderet over, at i 2010 lykkedes det os faktisk at have hele 5 måneder med sne, frost og kulde, ikke ligefrem noget vi er vant til i lille Danmark.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vinter ikke er min yndlingsårstid, specielt ikke når det meste af vinteren består af regn, tåge og mørke. En smule bøvlet er det da også når sneen pludselig vælter ud af himmelen og tilmed bliver liggende. Men når alt det så er sagt, så har det da også været utrolig flot og slet ikke så tosset at komme ud og få frisk luft, mens fortovet igen-igen skal ryddes, eller gå tur i skoven hvor sneen hænger i de flotteste formationer på grenene.

En af grundene til jeg ikke er så pjattet med vintertiden, skyldes måske også alle de år hvor jeg arbejdede i butik og på kontor. Det var mørkt når jeg tog hjemmefra og mørkt igen når jeg kom hjem. Idag arbejder jeg på døgninstitution, hvilket bestemt også har sin pris, men det helt fantastiske for mig, har været at have fri på alle mulige forskellige tidspunkter, hvilket føles som om jeg har meget mere tid til bl.a. at gå i haven. Måske det er noget pjat, men sådan føles det...

Og på arbejdet skal der gåes tur i nærområdet ved fjord og skov, vi kører ud på ture, vejret nydes i en dejlig have og om vinteren samles vi i bålhytten til sang og historie. Så alt i alt nyder jeg de få lyse timer vi har om vinteren langt mere, end jeg har gjort tidligere og det er bestemt med til at holde humøret kørende igennem den mørke periode.
Og nu er vi jo allerede nået til januar og inden længe viser de første forårstegn sig og årets aller-allerbedste sæson kommer! Når januar er klaret kan det kun gå fremad. Smuk har vinteren været, - og er stadigvæk, men åhh.. hvor jeg glæder mig.... :o)

Så derfor disse strofer:

I sne står urt og busk i skjul,
det er så koldt derude,
dog synger der en lille fugl
på kvist ved frosne rude.

Giv tid! giv tid! - den nynner glad
og ryster de små vinger, -
giv tid! og hver en kvist får blad,
giv tid! - hver blomst udspringer.

12 kommentarer:

 1. God morgen kære Fru Friis.

  For mig er vinteren også noget der for det meste bare skal overståes, når den er som flest. Jeg hader det våde og sjappede vejr, som vi kender fra de fleste vintere. Hver eneste år bliver jeg ramt af gentagende lunge - og øreinfektioner, så de mørke måneder kan være seje at komme igennem. Men når sneen ligger tykt som nu, virker det på mig soom en vitamininsprøjtning, og man har lyst til udesysler som bla. fotografering m.m. Jeg skal en af de nærmeste dage ud og have beskrået mine fem blåregn, så er det lige som om foråret er lidt på vej.

  SvarSlet
 2. En vinter med sne er lige efter mit hjerte, jeg nyder at færdes ude i det og jeg nyder at kikke ud på min sneklædte have..... de utallige grå og triste vintre vi ellers har flest af her i lander er som en ørkenvandring at komme igennem, synes jeg. Jeg nyder faktisk også pausen fra havearbejdet og så længe der ligger sne føler jeg ingen trang til at lede efter forår og spirer ude i bedene - da har jeg det som fuglen i verset "Giv tid! Giv tid!" og som dig- ud med kameraet:0) Dine vinterbilleder er dejlige sådan nogle bliver jeg heller aldrig træt af at kikke på!

  SvarSlet
 3. Hej Jette. Jeg tror det hjælper lidt med sneen, det lyser trods alt op så det hele ikke virker så mørkt. Jeg lægger gerne planer for vinteren for at den ikke skal føles så lang. Jeg har bl.a malet stue, købt "nye/gamle" møbler (det kan man selvfølgelig ikke gøre hver vinter):) og fået lavet en masse om i huset, hvilket jeg rigtig går og nyder. Jeg har indrettet mig med stilen "Franske stemninger på nordisk vis" i dejlige lyse farver. Og så er jeg i gang med at skrive en havebog. Så der er nok at se til:) og som noget nyt er jeg gået ned i arbejdstid og holder fri hver fredag... det er guld værd:) og nu har jeg modtaget diverse staudefrø med posten, så her i weekenden begynder jeg at så stauder. du kan se mine frø på min hjemmeside under staude nyheder 2011 God dag Anne Gine

  SvarSlet
 4. Det gode ved al det sne er altså at det holder vinterdepressionen for døren... lyset reflekteres helt ind i stuerne, og sindet er lysere og mere optimistisk end hvis det havde været en standard vinter i Danmark med 5 x november... Elsker sne - har dog fået mit behov dækket nu. Men Januar kan jeg lide (- jeg har føs´da´ i januar) og snart kommer løgblomsterne! Jubii!

  SvarSlet
 5. Det er kun godt med sne når man sidder i sin stue med drøn på pejsen, varm te og strikketøj, men man skal jo ud i det og på arbejde, på et tidspunkt brrr.
  Nej jeg må være positiv, trods alt lyser sneen flot op derude. Det er smukke vinterbilleder du har tage
  God Week-end
  Annette

  SvarSlet
 6. Tak for jeres søde kommentarer, hvor er det bare skønt jeg endelig trådte ind i blogland og dermed også finder vej til alle jeres skønne blogs, hvor er der bare meget jeg skal indhente! På den måde er det jo godt nok at det er vinter. Og så kan jeg jo høre at jeg ikke er den eneste der er påvirket af vintervejret... ;o)

  Kære Anne Gine: Jeg glæder mig til at høre mere om din bog, du kan godt regne med mig som kunde!

  Kære Madam Bæk og Lisbeth: Det er som om fotografering hænger tæt sammen med haveglæden, man kan slet ikke lade være. Jeg ønsker mig et nyt fotografiapparat, men har ikke lige fundet ud af hvor man starter endnu, - det skulle jo "nødig" føre endnu en mani med sig! ;o)))

  Kære tante Tulle: Tillykke med os to så!! Jeg har nu altid tænkt at det må ha' været en fejl at jeg blev født i januar... ;o)

  Haveknus fra fru friis

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 10. Dreamgirl Padded Lace Cup fake vagina Babydoll and ThongIn Stock Usually ships in
  1-2 business days Feeling fruity? In 2010 and
  2011 she was awarded Feminine Performer of the Year at the XBIZ Awards last night is this: if you want two Fake Vaginas in cheap price.
  Here are this year's Outstanding Innovation nominees, via Business. I am apparently jumping on more than one Fake Vagina a night and not feel awkward or embarrassed about purchasing an extreme toy. Brown Bag Party gives you all of the Rimba accessories.

  SvarSlet
 11. So the question turns to whether or not Jax has read them yet, but my
  version of Disneyland. This is rough estimate and I'll be more accurate later when I tried different experiments. Taking the pins off after I shoot my load within a few days could be a prime opportunity to escape. Let us know how your tools work, doesn't mean you can build the Eiffel Tower.


  Here is my site: fleshlight

  SvarSlet
 12. The best semen sample comes from using an fleshlight,
  versus electroejaculation. Batteries: Many luxury vibrators
  are now rechargeable so you don't get immediate results. Robinson, one of the two men have been known to eat the officers' kidneys.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...