tirsdag den 11. januar 2011

JUST hvor vejen slår en bugt...

Ja, det er måske en lettere omskrivning af en gammel sang, men jeg er altså slet ikke færdig med at vise haveferiebilleder, så næste runde går til Anne Just' Have i Hune.

Jeg kendte ikke noget til Anne Just og hendes have inden jeg begyndte at læse Claus Dalby og de fine ord han skriver om hende i hans bøger og på hans blog. Jo, jeg kunne måske svagt erindre en tv-haveserie som jeg ikke rigtig fik fulgt, men nu blev interessen vakt og vi besluttede at tage på havehotel i Nordjylland.

Det var sandelig en fortrinlig beslutning! Man kan sagtens få en rigtig god oplevelse ud af at besøge haven i den almindelige åbningstid, men vælger man at booke sig ind på havehotellet så har man også haven mere eller mindre for sig selv i aften- og morgentimerne.

Havehotellet er et ganske almindeligt 70'er parcelhus hvor værelserne er hyggeligt indrettet individuelt og man deler køkken og bad. Så kan man også leje sig ind i Værkstedet eller i Garagen, hvor man har eget køkken og bad. Vi endte i garagen og her boede vi skam godt!


Når først man er trådt indenfor i haven, glemmer man alt om at man befinder sig i det vindomsuste Nordjylland og endda ganske tæt på Vesterhavet. Her er ikke skyggen af sand og den muld der er blevet tilført grunden og lagt op i volde, er tæt besat af blomster og planter. Vi besøgte haven i august, men jeg er sikker på at hver årstid har sin charme og at man bør besøge haven flere gange for at få det fulde udbytte.


Haven er fyldt med smukke og finurlige detaljer og det hele vidner om en stærk personlighed og en kvinde der vidste hvad hun kunne lide. Blomster, keramik, skulpturer og masser af farver i skøn forening.
Jeg vil lade billederne tale for sig selv.I må finde jer i at jeg fører mig frem på dette sidste billede
men farverne i den gule have syntes jeg bare er fantastisk!

Åh, hvor jeg hygger mig med at gense disse billeder, der skal ikke herske tvivl om at vi vender
tilbage til Haven i Hune måske allerede i år - hvem ved...

Tak fordi du kiggede med :o)
12 kommentarer:

 1. Ja, det er en skøn have. Har været der 2 gange.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder:) Jeg håber at se haven til sommer, men det er jo ikke lige et sted man kommer forbi med mindre det er planlagt! Jeg håber du fik tips til din Englandsrejse - det håber jeg også at opleve - måske næste år:0)

  SvarSlet
 3. Tak for turen igennem haven... der er dejligt, vi var der i 2009, og skal absolut tilbage engang. Tænk at bo tæt på og kunne se haven på alle årstider...
  Lige nu pusler en ide´i mit hovede om at lave støbte bassiner a´la Anne Just... det fungerer bare, synes jeg.
  Vi ser hvad sommeren bringer!

  SvarSlet
 4. Ja skønt ser det ud, men jeg er dog aldrig selv nået dertil endnu, men måske en dag. Anne Gine

  SvarSlet
 5. Kære Tante Tulle. Hvad angår regnvandsbassinerne, så fik vi selv samme tanke og mange andre før os. Så der er faktisk en tegning og vejledning som vi fik med hjem.... - men hvor var det nu jeg lagde den!! Hvis jeg finder den inden du selv kommer derop, kan jeg sende en kopi til dig, hvis det har interesse.
  kh fru friis

  SvarSlet
 6. Kære Fru Friis::o)

  Sikke dog en spændende og flot blog, du har banket ned her. Et stort tillykke med den. Åh, der er så mange interessante blogs derude og alt for lidt tid, til at besøge dem alle. Jeg ville ønske døgnet havde 48 timer, så jeg kunne tillade mig, at fordybe mig noget mere i dette fascinerende univers.

  Skønne stemningsfulde billeder fra Haven i Hune. Har flere gange stået og trykket næsen flad mod Havehotellets ruder, og drømt om at prøve at vågne op der midt i det frodige og helt unikke paradis. Da vi bor forholdsvis tæt på Hune (ca. 1 1/2 t kørsel derfra)er vi som regel på besøg flere gange i løbet af en sæson. Min foretrukne tid, er sensommeren, hvor det bugner med stauder og alt er een stor sanseeksplosion, men hver årstid har bestemt sin charme.

  Selvom jeg har været der mange gange, bliver jeg stadig helt stum af forundring hver gang jeg træder indenfor i dette enestående havemirakel. Jeg kan varmt anbefale alle at aflægge Haven i Hune et besøg. Det er den rene selvforkælelse.

  De bedste havetossede hilsner....

  SvarSlet
 7. PS: Mit yndlingshaveafsnit er absolut også det gule:o) De grønlige og gullige toners harmoni er SÅ fantastisk:o)

  SvarSlet
 8. PPS: Gad vide, om ikke Annes urne er sat ned under den høje obelisk med en engel i toppen. Den er ihvertfald først kommet til efter hendes død. Ville ønske, at jeg vidste hvor i haven hun ligger begravet, så man kunne lægget en buket til hende. Men selvfølgelig forstår og respekterer jeg familiens ønske om at hemmeligholde Annes sidste hvilested i haven.

  Ikke flere PS`er , I promise:o)

  SvarSlet
 9. Den trädgården skulle jag gärna vilja besöka! Jag har sett flera avsnitt av Haven i Hune. (Har DR1 på kabel-TV). Serien har även gått i svensk TV, men då hette programmen Annes Trädgård. Hoppas att trädgården sköts lika fint fortfarande.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 10. Åh, jeg vil så gerne besøge haven i Hune, og det skal nok også komme. Tak for "kigget".

  SvarSlet
 11. Dejligt at se nogle billeder fra Annes have.

  Også dejligt at se, at det går så godt med din blog.

  SvarSlet
 12. Hej Fru Friis,
  Jeg, en københavner, var heldig at kunne besøge haven i Hune på vores sommerferie i 2009 - desværre var det før jeg fik digitalcamera og blog, så jeg har ikke mine egne fotos derfra - Så er det så dejligt, at jeg kan gense haven her hos dig.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...